Makale Yaz
mmarsnan
Bu haberi yazdır
Belediye Zehirledi
 Eyl
11
 2011

takım hazır görüntü veriyor mu diye sormuşlar. fatih terim hazır görüntü vermiyor. veremeyecek de. çünkü futbol bilgisi yok. taktik bilgisi de yok. rakip analizi de yapamıyor. tek yapabildiği yerli futbolcuları motive etmek. ama böyle şampiyon olunmaz. son 3 ayda 112 milyon euro harcanarak yapılan transferlerin hepsi boşa gider. eboueyi sol açık oynatıyor sonra çağların yerine sol bek oynatıyor. bu kadar saçmalık olmaz. adam hayatında sol bek oynamamış ki ne alakası var sol bekle yahu. koysana sen o adamı sağ kanada. sabrinin ne işi var şu takımda? güya rüya kadro kuruluyo. yine sabri kaptan oluyosa lanet olsun öle takıma.

sıfır teknik sıfır zeka. hep dediğim gibi r1 tuşu basılı kalmış etkisiz eleman. felipe melo ve selçuk 2lisine eklenecek oyuncu mudur sabri? ben galatasarayın teknik direktörü olsam şuanki kadroda yedeğe bile almam sabriyi. kazım kazıma ayrı bir paragraf yazmak lazım. takımın en zayıf oyuncusuydu. topa hiç değemedi. rakip takımın oyuncuları arasında kayboldu. ideal kanatlarımız; sağ : eboue, sol : riera, olmalıydı. bu transferler bunun için yapıldı. terim “riera fiziksel olarak hazır değil” diyor. kazım çok mu hazırdı terim? sonuçta ligin ilk haftası.

hiçbir oyuncu yeterince hazır değildir. ama bunun için kumar oynamaya da değmez. elimizde ispanya milli takımının sol kanadı varken gidip de kazımı solda oynatmak taraftara hakarettir resmen. duygularla oynamaktır. terim bu fantazileri bırakmalı artık. felipe melo takımı toparlayan oyuncu oldu. selçukla iyi uyum sağlamış. topu iyi aktarıyor pasları çok başarılı. barosla da iyi anlaştı. ama o da yetmedi tabi tek başına maçı kazandırması çok zor. yine de şimdiden bu senenin en iyi oyuncusu diyebiliriz. ve hala hala hala tek forvet oynuyoruz. yahu tek forvet oynayarak ne yapılabilir şu ligde?senelerdir tek forvet oynanıyor hangi birinde adam gibi başarı yakaladık?

en son sadece nondayı hatırlıyorum tek forvet oynayıp başarılı olan. çünkü o tarz bir oyuncuydu. kaleye arkası dönük oynayabilen. topu ileride tutup atağı yönlendirebilen. baros tek forvet oynayabilir mi? oynayamaz. baros tek başına oynamak zorunda kalırsa arkasına misimovic gibi arapası atan oyuncu gerekir. 4-1-4-1 sistemi oynayıp barosu ileride tek oynatırsanız gol atamazsınız. terim 3 senedir bu takımda izlemiyor mu barosu tek basına oynatmaya calısanları. adam nondayla harika oynuyodu nonda gittiğinden beri oynayamadı işte gayet açık. yanına sercanı koy 4-4-2 oyna problemi çöz. veya arkasına selçuku koy 4-4-1-1 oyna problemi çöz. ama yok.

terim bu işleri anlamıyor. yapamayacak bunu. kaleci hatasından gol yedik. ama bu da taktiksel hatalara bahane olamaz. teknik direktör oyunun gidişatına göre doğru hamleleri yapabilmeli. 1-0dan maç döndürmek hiç de zor değildi. sabri yerine sercan alınacaktı 4-1-3-2ye dönülecekti. eboue sağ kanada geçecekti ve kazım da rierayla değişecekti. bu kadar. bunu yapmayı düşünemeyen bir adamın GS gibi büyük bir takımın başında olmaya hakkı yok. bu sene için hiç ümidim kalmadı. bunları söylemek için erken falan demeyin. balık baştan kokar.

terim böyle herkesi kafasına göre yerlere koyup oynatmaya çalıştı ve bundan sonra da değişmez. ders çıkarabilen bir adam değil kafasının dikine giden doğru sandığını hep savunan bir adam. sonuç olarak herkes kendi yerinde oynasa lig şampiyonu olmamıza yeter bu kadro. sadece azıcık beyin lazım. o da terimde yok. şimdi ne terim delikanlı gibi gider ne de ünal aysal o kadar istikrar sözünden sonra onu kovabilir. taraftarımız kahrolmaya devam edecek bu futbolla. oyuncular bireysel yeteneklerle birşeyler yapmaya çalışacaklar. ama şu kesinlikle anlaşılmalı ki ligdeki tüm takımlar çok güçlü artık. 10 sene öncesinin liginde değiliz. bu kayıplar sık sık olacaktır. Bir Sonraki Maçta Görüşmek Üzere Snaan Archielago





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...