Makale Yaz
ultraslanakcakoca
Bu haberi yazdır
Türkiye'nin Aydınlık Yüzü: Galatasaray!
 Ağu
27
 2011

Her ülkenin, her milletin, her bireyin günümüz dünyasında birbirinden farklı sorunları mevcut. Bu sorunları bir süreliğine unutturan, dünya işlerinden biz insanları uzaklaştıran bir olgu var, o da “futbol”.

 

Ülkemize baktığımızda insanımız birçok sorunla boğuşurken, ne zaman ki hafta sonu gelir ve saat 19.00’u vurursa dünya durur ve tüm sorunlar 90 dakikalığına bertaraf olur. İnsanımız 90 dakika kadar olsa da rahatlar ve gündelik hesapları unutur. “Evet, haklısınız fakat o halde “futbol”un insanları uyuttuğunu söyleyemez miyiz?” sorusunu sorduğunuzu şimdiden duyar gibiyim.

Buna cevabım kesin ve net: Hayır! Nedenine gelince; eğer ki insanımız söz konusu gündelik işlerin beraberinde getirdiği bu hengâme içinde arada sırada kafasını dağıtmaz ve hep gündelik hesaplar peşinde koşarsa,  insanı insan yapan “duygu, vicdan” gibi olgulardan uzak kalır ve fabrikada her komutu uygulayan makinelerden bir farkı kalmaz.

Fakat;

Siz hala futbolun insanı “uyuttuğunu” düşünüyorsanız, varın öyle düşünün! Saygım sonsuz fakat üzüntüm de çok derin!

Devam edelim;

Türk futbolu çok sancılı bir dönemden geçiyor. Şike iddiaları, yöneticilerin mesnetsiz açıklamaları ve polisi, savcıları suçlamaları ve bazı gazetecilerin takım taraftarlığı yapıp asıl kimliklerinin gazetecilik olmayıp holiganlık olması gibi birçok vahim durum Türk futbolunun içine girdiği can sıkıcı ortamı net bir şekilde ifade ediyor.

 

Normal şartlarda ağustos ayında başlaması gereken ligin başlama tarihi 9 Eylül’e çekiliyor. Ligin başlamasını sıla hasreti gibi çeken insanımız da gün geçtikçe daha da gergin bir hali ruhiyet içine giriyor. Fakat bu puslu ortamın içinde ışık gibi etrafı aydınlatan bir takım var, Galatasaray!

“Hala umut var…”

Türkiye’yi, Türk futbolunu, Türk misafirperverliğini ve Türk becerisini tüm dünyaya manşetten sunan Galatasaray bu işlerin içinde olmayıp, yaptığı doğru tahminler ve açıklamalarla bulandırılmış suyu arındırmanın peşinde olduğunu açıkça göstermektedir. Çünkü bu O’nun yapısında, ahlakında ve geçmişinde var!

Sonuç olarak; Türk futbolunun küresel markası “Galatasaray”ın bu pis ve gayri ahlaki işlerin içinde olmaması bizin sevindiren taraf ve bu olayların en adil takipçisi olması “hala umut var”ın en büyük göstergesidir çünkü Türkiye’nin aydınlık yüzü Galatasaray’dır.

Hoşça kalın dostlar.

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...