Makale Yaz
aslancimbomlu38
Bu haberi yazdır
Şimdi futbol zamanı
 Eyl
04
 2012

Cris transferiyle birlikte transferi kapatarak rahat bir nefes aldık. Çünkü bu transfer sezonu hepimiz için gergin geçti. Tam anlamıyla olmasa da yönetimimiz elinden geldiğince iyi transfer yaptı ve iyi denebilecek(en azından 2.yıl için) bir kadro kurdu. Canla başla çalışan tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum.

Kadro değerlendirmesi yaparken karşımıza sorun olarak defans çıkmakta. Hepimiz transferin son günlerinde solbek transferi beklerken bir anda Ujfalusi'nin şok sakatlığı planları alt üst etti. Yapılan son dakika transferi bende dahil olmak üzere pek çok GALATASARAY taraftarını memnun etmedi. Zaten defans hattımızda ciddi bir alternatif oyuncu sıkıntısı yaşıyoruz. Bu sezon 4 resmi maçta 8 gol yedik. Bu bizim gibi büyük bir takım için büyük bir rakam. Bu sebeple stoper mevkiine ismi tartışma yaratmayacak, herkes tarafından kabul edilecek bir oyuncu alınmalıydı. Ancak malesef bu söylenildiği kadar kolay olmuyor. Son günde üst düzey bir oyuncu almak çok zor. Her ne kadar içimize sinmeyen bir transfer olsa da artık GALATASARAYlı olduktan sonra hepimize Cris'i desteklemek düşüyor.

Defans hattı Eboue-Dany-Semih-Hakan olarak düşünülmekte. Eboue defansta en tartışmasız oyuncu. Kalitesi ortada ve savunmanın sağı kesinlikle emin ellerde. Semih geçen seneye göre biraz formsuz başladı bence. Bunu Dany ile olan uyum sürecine bağlamak istiyorum açıkçası. Dany her ne kadar eleştirilse de ben Dany ile ilgili çok olumlu sinyaller aldım ve imparatorun bu tercihle ne kadar büyük bir teknik adam olduğunu tekrardan ispatladığını düşünüyorum. Ancak Dany'nin de eksikleri var. Eğer Şampiyonlar Ligi'nde biraz daha zor bir gruba düşmüş olsaydık savunmamız çok yetersiz kalabilirdi. Fakat bu grup için kadromuzun yine de yeterli olabileceğini düşünüyorum. Savunmada alternatif isimler ise kimse kusura bakmasın ama bu takıma yakışmıyor. Sabri-Cris-Gökhan Zan-Çağlar. Hepsinin görev alması durumunda nasıl performans göstereceği çok büyük bir soru işareti.

Orta saha ve forvet hattında alternatifimiz bol ve gerçekten iyi oyuncularımız var. Sercan Yıldırım ve Ceyhun Gülselam gibi genç isimlerin bu kadroda forma bulması hatta ilk 18'e girmesi bile çok zor. Bu yüzden onların kiraya verilmesinin; hem onlar için GALATASARAY'da oynayabilecek duruma gelme açısından hem de bizim açımızdan daha iyi olacağını düşünüyorum. Tabi bu konuda da karar teknik heyetin.

Kadromuz iyi fakat kesinlikle rüya takım değiliz. Tüm bu söylemler Fatih hocanın söylediği gibi bize yarar sağlamaz, zarar verir. Halen eksiklerimiz var ancak kapatabileceğimiz eksiklikler. Bu takım esas hedefi olan Şampiyonlar Ligi'nde 2.tura çıkma hedefini gerçekleştirebilecek kapasitede. Bunun yanında Türkiye Ligi şampiyonluğunun, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmaktan daha zor olduğunu düşünüyorum. Çünkü şampiyonluk yolundaki rakibimiz fenerbahçe hem Braga'dan hem de Cluj'dan çok daha iyi bir takım. Bizden isim olarak da daha iyi bir kadroya sahipler ancak biz daha iyi takımız. Çünkü bizde Fatih Terim var. Önemli olan iyi isimlere sahip olmak değil(ki bizim de iyi isimlerimiz var), iyi bir takım olabilmek.

Son olarak medyanın GALATASARAY için çıkardığı korkunç transfer maliyetlerini şaşkınlıkla takip ettiğimi belirtmek istiyorum. 4-5 yıl içinde oyunculara ödenecek rakamlar sanki bir anda ödenecekmiş gibi bir izlenim oluşturarak, felaket senaryoları yazıyorlar. Ancak fenerbahçe transfer yapınca rakamlar pek konuşulmuyor. Bu sezon GALATASARAY bonservis bedeli olarak 23 milyon euro ödedi( net rakam değil küçük hata payı olabilir), fenerbahçe ise 26 milyon euro. Ama herkes GALATASARAY'ın kumar oynadığını söylüyor.

Ey medya! GALATASARAY transfer ettiği oyuncularının bonservis bedelini Şampiyonlar Ligi'nden gelen parayla zaten karşılıyor. Peki Cl'den elenen fenerbahçe bu bedeli nasıl karşılayacak? Medya bunun cevabını çok iyi biliyor ama söylemiyor. O zaman ben soruyorum:

NERDEN GELİYOR BU DEĞİRMENİN SUYU?

SAYGILARIMLA,

BUĞRA ERDEM





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...