Makale Yaz
onurnss
Bu haberi yazdır
34'lük Ujfa, 35'lik Cris
 Eyl
05
 2012

Cris transferini yaşı dolayısıyla eleştirenlere eğer sakatlanmasaydı koca bir sezonu 34 lük Ujfalusi ile geçireceğimizi hatırlatmak isterim. Yani Ujfalusi'ye destek veren taraftarımızın Cris transferini eleştirmesini anlamış değilim. Ancak Ujfalusi konusunda soru işareti olan kişilerin ise Cris transferini eleştirmesine hak verebilirim.

Sezona 34 lük Ujfa, 21 lik Semih ikilisiyle devam ediceğimize, 35 Cris , 21 Semih ikilisiyle devam edeceğiz. Bu transfer Semih veya Danny yerine yapılsaydı yada Ujfalusi sağlamken yapılmış olsaydı o zaman eleştirilere hak vermek gerekirdi çünkü bir takımda zaten az bulunması gereken 32 yaş ( kendi düşüncem ) üstü oyunculardan hem de aynı mevkide 2 tane bulundurmak gerçekten eleştirilecek bir durum olurdu.

Cris transferinin takıma yapacağı olası katkılarını sayarsak, bir kere Semih'in ilerideki kariyeri açısından çok büyük faydaları olacaktır. Kafa toplarındaki üstünlüğü, sorunun bir oyuncuyla düzeleceğini düşünmesemde duran toplardaki zaafımızın azalmasına katkı sağlayacaktır ayrıca skora da katkı yapabilecek bir oyuncu olması bizim için büyük avantaj. Melo ile hem klüp hem de milli takımlarda beraber oynadığından orta sahayla koordinasyonu çabuk gelişecektir. Bu yaştaki özellikle de stoper olan oyuncuların takıma uyum sorunu yaşayacaklarını düşünmüyor olsamda olası bir sorunda Taffarel ve Melo bu süreci kısaltacaklardır. Tabiki bazı eksikleri de olacaktır Cris'in. Mesela ağır olması şuan için dile getirilen en büyük sorun. Bence ileri yaştaki oyuncuların en büyük sorunu, bu Neil ve Ujfalusi'de de vardı tecrübelerinden dolayı çok uyanık oluyorlar ve kaçak oynamalarını rahatlıkla gizleyebiliyorlar. Umarım Cris'te bu başımıza gelmez.

Sonuçta bir yere bağlamak gerekirse tabi ki hem tecrübeli hem de görece daha genç bir stoper almayı bütün taraftarlarımızın istediği gibi yönetimimizde isterdi fakat bu sakatlığın son anda olması bizim elimizi zora soktu. Son anlarda yapılan ve özelliklede takımın o pozisyondaki oyuncuya kesin olarak ihtiyaç duyduğu durumlarda menajerlerin eli çok kuvvetli hale geliyor. Bu da ilgilenilen herhangi bir futbolcunun değerinin hakkından fazla yükselmesine neden oluyor. Umarım Cris bu uzun maratonda takımımıza hem sahadaki oyunuyla hem de davranışlarıyla katkı sağlar. Şampiyonlar liginde onun tecrübesine çok ihtiyacımız olacaktır.

İyi Günler Dilerim.






Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2012
 
Eylül (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...