Makale Yaz
omerpasa
Bu haberi yazdır
Melo yoksa....
 Tem
24
 2012

Şu bir gerçek ki Melo taraftarın gönlüne taht kurmuştu. Görüşmelerin kesilmesi hepimizi üzdü. Bu durumdan dolayı hemen yönetimi suçlamak yönetime haksızlık olur bence. Transferde geç kaldığı için eleştirirken Burak, Hamit, Amrabat gibi futbolcuları aldılar. Demek ki bir bildikleri varmış. Şimdi bu durumda Melo ile görüşmeler bu kadar ilerlemişken bir anda böyle bir olayın olması normal bir şey değil. Bence yönetimin bir bildiği var. Bizim bilmediğimiz bazı gelişmeler var ki böyle bir durum cereyan etti. Taraftar olarak bizim şu an için tek yapmamız gereken şey beklemek. Eğer yerine en az aynı kalitede bir oyuncu alınmazsa eğer o zaman yönetime tepkimizi gösteririz.

Şimdi Melo ile ilgili bir analiz yapalım. Olumlu ve olumsuz taraflarını ortaya koyalım.

Olumlu yönleri:

1. Takıma uyum sağladı. Partneri Selçukla iyi bir ikili oluşturdu. Yerine alınacak adamın takıma uyup uymayacağı bir soru işareti.

2. 36 maçta oynayarak maç sayısı anlamında istikrarlı bir görüntü çizdi.

3. Sinirli yapısına rağmen 36 maçta hiç kırmızı kart görmedi.

4. Rakipten top çalma yeteneği çok iyi. Bu bölgede oynayan oyunculara göre fazlasıyla teknik bir oyuncu. Zaten onu değerli yapan bu iki özelliği bir arada bulundurması.

5. Taraftarı ve takımını ateşleyici özelliğe sahip. Kalitesiyle takım arkadaşlarına da güven verir bu tip oyuncular. (Selçuk İnan’ın açıklamaları buna bir örnektir.)

6. Bir orta saha oyuncusu olmasına rağmen bir sezonda 12 gol atmıştır. Genel anlamda başarılı performansıyla göz doldurmuştur.

Olumsuz yönleri:

1. Geçen yıl kiralık oynadı. Kendisini istemeyen Juventus’tan bonservisini almamız için maksimum çabayla oynamış olabilir. Aynı oyunu oynayacağını kimse garanti edemez. 3-4 yıllık bir kontratla geldiğinde rahat davranabilir. Parama bakarım diyebilir.

2. Attığı 12 golün bir kısmının penaltıdan olduğu eleştirileri var. Ayrıca sadece 1 asistle oynadı.

3. Bir sezonda 13 sarı kart gördü.

4. Takım arkadaşını planlayarak dövmesi ruhsal problemi olduğunu gösterebilir. Bu olayın akabinde Terim’in “bazı davranışlarına sezon başından beri göz yumuyoruz.” ve “kiralık almamızın bir sebebi var” açıklamaları onun aslında vazgeçilmez biri olmayacağını gösterdi.

5. Yine 3-4 yıllık bir kontrat yaptığında kendisini garantiye alacağı için bu tür kavgaların tekrar yaşanmayacağını kimse söyleyemez.

6. Böyle riskler taşıyan bir futbolcuyla yüksek maliyetle uzun bir kontrat yapmak da riskli olabilir. 

Bence eğer daha iyisi alınmayacaksa Melo alınmalıydı. Bu benim görüşüm. Çünkü Melo-Selçuk ikilisiyle orta sahamız çok güçlüydü. Yerine Hamit o bölgede oynar diyenler var ama bence aynı performansı vermez. 3-5 maçlık yerini tutabilir ama sezon boyunca oyun yapısı olarak Melo’nun yerini tutmaz. Mutlaka oraya en az Melo ayarında bir futbolcu alınması lazım. Lass Diarra ile ilgilendikleri haberleri var. İsim yapmış, Chelsea, Arsenal ve Real Madrid gibi büyük kulüplerde forma giymiş bir oyuncu. Hem de 27 yaşında. Defansif olarak Melo’dan daha iyi olduğu söylenebilir ama teknik olarak bence Melo daha önde. Melo defansif özelliklerinin yanında bir de oyun kurucu gibi oynuyordu. Diarra bunu yapabilir mi sanmıyorum. Gelirse kaliteli bir futbolcu alınmış olur ama taraftara Melo’yu unutturur mu onu bilmiyorum. Bunun yanında Melo’nun yerine Mbia gibi futbolcuların adı geçiyor. Bu tipte ve bu isimde futbolcular alınacaksa hiç alınmasın daha iyi. En azından taraftarın tepkisi iki katına çıkmaz.

Yazıma Arda ile ilgili birkaç cümle ederek son vermek istiyorum. Bazı taraftarlar arda gelmesin falan diyorlar. Bunlara şaşırıyorum. Arda gibi bir futbolcuyu nasıl reddedersiniz. Arda’yla birlikte güçlü kadromuzun daha da güçlü olacağını nasıl görmezsiniz. Hele de yabancı sınırlaması 5’e düşecekken Arda’nın gelişinin ne kadar isabetli olacağını tahmin edebiliyor musunuz? Herkes bu konuda günlük yorum yapıyor. Bizi son dakikada bırakıp gitti eleştirilerini artık bir kenara atın.  Adam gerçek gs’li ve hatırı sayılı bir bonservis bedeliyle gitti. Bırakın gelicekse gelsin her iki tarafta memnun olsun. Avrupa hedefimiz için Arda gibi futbolcu bize büyük katkı sağlar.

Renktaşlarıma saygılar…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2017
  2016
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...