Makale Yaz
omerpasa
Bu haberi yazdır
Kazım İN, Hakan Balta OUT, Gökhan Zan???
 Eki
03
 2011

Galatasaray’ın Ankaragücü maçını kazanması artık bu güven sorununun yavaş yavaş hallolduğunu gösterir. İBB maçı evet gerçekten bir iş kazasıydı. O maçtan sonra futbolcular çok tedbirli davrandılar. İçerdeki Samsun maçını çokta zorlanmadan aldılar. Karabük’te kaleci Muslera bir hata yaptı bu bize biraz pahalıya mal oldu ama alınan beraberlik kötünün iyisidir Karabük deplasmanından. Ardından Eskişehir gibi bir takımı eze eze yendiler.

Çok şaşırdım o maçta. Daha dirençli bir takım bekliyordum ama Skibbe’nin çalıştırdığı takımlar gördük ki yumuşak bir oyun anlayışındalar ısırmıyorlar rakibi. Sıkı bir defans anlayışı yok bu adamın. Galatasaray’dayken de böyleydi hatırlayın. Çok atıyorduk ama çok ta yiyorduk. Son olarak Ankaragücü maçını nerdeyse pozisyon vermeden bitirdiler. Ankaragücü’nün birkaç şutu var ama onlarda çokta etkili değillerdi. Ama şunu söylemeliyim Ankaragücü bitmiş tükenmiş artık. Takımda tecrübeli isim çok az. Yönetimdeki sıkıntı maksimum derecede takıma sirayet etmiş. “Takım dağılmış” tabir-i caizse.

Fatih hoca 4-1_4-1 taktiğinde ısrarlı. Daha önceki yazılarımda tek forvetin bizim sisteme uymadığını söylemiştim 10 numara eksiğimizden dolayı. Şimdilik maçlar kazanılıyor takım iyi gidiyor fakat golü erken bulmazsak ya da geriye düşersek sanki sıkıntı olacağa benziyor ama inşallah olmaz. Gelelim Ankaragücü maçında futbolcularımızın performanslarına:

Muslera şimdiye kadar birkaç hata yaptı ama gerçekten iyi kaleci. Refleksleri iyi. Ufuk gibi uyumuyor. Güven veriyor diyebiliriz.

Ujfalusi oynaması gerektiğinin dışında Gökhan zanın yaptığı hataları da kapatmakla uğraşarak fazla efor harcıyor adam. Tecrübesini konuşturuyor cesur yürek. Her açığı kapatıyor. Maçta bir pozisyonda kalye yakınbir yerde önü açık olduğu halde yine de arkadaşına pas vermesi paylaşımcılıkta zirvede olduğunu  gösteriyor.

Gökhan Zan ısrarla bu maçta da oyun kurmaya çalıştı yine. Bu adama kim anlatacak bilmiyorum ama insanlar maçı izlerken saç baş yoluyor. Sadece görevini yapsa amenna. Tehlikeli bölgelerde çalıma gidip top kaybetti bu maçta. Servet iyileşince herhalde formayı göremez bir daha.

Hakan Balta halı saha maçına son dakikada adamsızlıktan mecbur kalınıp çağrılmış 40 yaşında bir eleman havasıyla oynadı. Maçta değilmiş gibi sanki.Ya da kafasında GS’yi bitirmiş gibi. Performansı idare eder ama zoraki oynuyormuş havasında. Bu oyunla seneye imparator onun biletini keser.

Sabri Fatih hoca korkusundan ayaklarını törpületmiş gibi. Artık kale arkasına kesilen ortaları ceza sahasına düşürmeye başlamış. İyi de pres yapıyor. Performansında artış var.

Selçuk İnan takımın maestrosu gibi. Takımın Xavi‘si desek belki biraz abartmış oluruz ama onun gibi pas alışverişlerinde hep o var. Oyuna ağırlığını koymaya başladı. Daha önceki haftalar bu kadar sorumluluk almıyordu.

Felipe Melo çok öne çıkmadı bu maçta ama kendisine de iş düşmedi ondandır herhalde. Felipe Melo’yu bir derbide merak ediyorum.

Kazım maçın adamıydı. Hücumda çok güzel işler yaptı. Golü süperdi. Defansa gelip çok top çaldı.formanın hakkını verdi. Daha önce eleştirdiğim bir futbolcuydu sahada yürüdüğünü söylemiştim ama Sezar’ın hakkı Sezar’a. İmparator onu kendine getirmiş herhalde. Kendini maça veriyor.

Riera çok güçsüz. Bir şeyler yapmaya çalışıyor ama fiziği engel oluyor. Kumaşı iyi ama ardanın yerini kesinlikle dolduramaz. Vazgeçtiğimiz Keita’nın ancak sol ayağı eder. Oyunu idare ediyor. İmparatorun o mevki için transfer listesinin 4.- 5. Sırada olduğunu hissediyor insan. Yani biraz mecbur kalınıpta alınmış bir isim.

Engin imparatorun gazıyla oynuyor. İşini iyi yaptı dün.ama uzun vadede nasıl bir performansı olur göreceğiz.en azından bir fiyasko transfer olmadığını göstermesi sevindirici.

Elmander gol atmaktan öte ilerde top tutmakla görevlendirilmiş gibi. Baros gibi değil ayakta kalabiliyor.

Milan baros girdi yine penaltı aldı golü de attı moral buldu bir nebze. Çabalıyor ama huylu huyundan vazgeçmiş değil. Yine hakeme itirazdan sarı kart gördü. Sevgili milan baros attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmiyor. Çok basit bir faul sonrası yarım saat konuştun hakemle. Bu kadarda olmaz artık. Sende bu hastalık olmuş. Bence yönetim sarı kart için ağır ceza vermeli barosa.

Eboue ve Sercan maçı idare ettiler o kadar. Takım olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz ama eksiklikler var tabi. Ama geçen seneye bakarsak  ne kadar iyi bir yerde olduğumuz ortada. Hani kötü giden bir takıma yeni gelen hoca enkaz devraldım der ya imparator enkaz devralmadı bomboş bir arazi aldı üstüne villa inşa ediyor. Biraz zaman gerek her şey hallolacak inşallah. Ne de olsa başımızda koskoca Fatih terim var değil mi ya….





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2017
  2016
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...