Makale Yaz
omerpasa
Bu haberi yazdır
Zokora'dan Sol Kroşe
 Ara
11
 2011

Zokora takımının belini büktü. Kendinden daha yetenekli bir defansif orta saha görünce ve ona da çok top kaybedince sinirlerine hakim olamadı. Kafasında beliren düşünce koluna yansıyınca kırmızı kart görmek zorunda kaldı. Aslında bir şey yok gibi göründü ilk bakışta ama tekrarını izleyince gizliden gizliye bir yumruk atma girişimi olduğu çok açık. Hakem iyi görmüş bu pozisyonu. Bununla beraber Trabzonlu futbolcuların elle oynadıkları pozisyonları pek görmedi.

Diyeceksiniz ki Zokora çıkmasaydı Trabzon maça ortak mı olacaktı? Tabi ki hayır.  Ama azıcık var olan maça ortak olma şansları kırmızı kartla beraber tuzla buz oldu. Eğer bizimkiler isteseydi farka giderlerdi ama yapmadılar.

Selçuk, Selçuk, Selçuk…

Hagi’den sonra frikiklerden gol atma alışkanlığımız bitmişti. Belki biraz Prates’le hareketlilik yaşanır gibi oldu ama o da fazla sürmedi. Selçuk duran topları kullanmaya başlayınca frikiklerde de şansını denedi ve muhteşem bir gol attı bu gece. Gidebileceği en uzak yere gitti top. Tolga sinemadaydı o ara.

Maçta ilk pozisyonumuz gol oldu. Elmander çok çabuk döndü ve sol ayağıyla vurdu. Alışılmışın dışına çıktı. Her geçen gün formu daha da yükseliyor. Artık takımın birinci forveti durumuna geldi. Bundan önceki takımlarda çift haneli rakamlara zor ulaşan bir futbolcu olmasına rağmen şu an altı golü var. Böylesine ayağına hakim, son vuruşları sert,düzgün ve kuvvetli olduğu halde neden çok fazla gol atamamış anlamadım. Bu biraz ilginç geldi. Böylesi bir oyuncu her sene ortalama on beş gol atması lazım. Umarım bu sene gol kralı olur.

4-4-2

Sene başındaki maçlarda yaptığım yorumlarda şunu belirttim. Takımda bir “10 numara” diyebileceğimiz bir oyuncu olmadığı için tek forvetle biraz sıkıntı yaşıyorduk. Takımdaki oyunculara baktığımızda 4-4-2 oynamanın daha etkili olacağı aşikardı. Ve Fatih Terim hem Fenerbahçe hem Trabzon derbilerinde bunu uyguladı ve alınan sonuç ortada. Her iki takımı da üçledik. Çokta zorlanmadan… İmparator cesaretli davrandı bu konuda. Bence her maça böyle çıkmalı. Daha çok atak oynamış oluyoruz, daha çok pozisyon buluyoruz bu şekilde.

Herkes Fenerbahçe derbisinden sonra takımın bundan sonraki maçlarda nasıl oynayacağını merak ediyordu. Yaygın görüş Fenerbahçe maçındaki performansın sadece o maça has olabileceğiydi. ama görüldü ki kazın ayağı öyle değil. Takım artık kendini bulmuş. Takım olarak git gide yükselen bir performans var. Belki Fenerbahçe maçındaki gibi bir pres yoktu ama Trabzon deplasmanında üç farkla kazanmak kolay değil. Hele de şampiyonlar liginde yedi puan toplamış, ikinci turu son anda kaçırmış bir Trabzon’a karşı evinde üç gol…

Gerilerden gelen…

Sezon başında bazı tökezlemeler yaşadık, iş kazaları oldu fakat şu an formumuzun zirvesine çıktık. Gerilerden gelip lider olduk. Önümüzde Ordu deplasmanıyla içeride oynayacağımız Manisa maçı var. Bence bu tempoyla onlardan da kayıpsız çıkacağız. Ve ilk yarıyı lider bitireceğiz. İmparatorun başında olduğu böyle kaliteli kadroya daha sonra dahil edilecek oyuncuları da düşününce seneye Avrupa’daki maçlarımız için içimi heyecan kapladı. Yoksa Avrupa’yı mı özledik ne!





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2017
  2016
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...