Makale Yaz
cngzhn
Bu haberi yazdır
Gözünüzü Açın!
 Oca
22
 2012

Medya her geçen gün Galatasarayla ilgili suni sorunlar yaratmaya devam ediyor.Arda'nın konuşması da ayrı bir kapı açtı adamlara.Biz de zokayı yuttuk kolayca.Bir tarafta Fb ve TFF Türk Futbolunun üzerinde tepinirken biz Ardayı günah keçisi ilan ettik onunla uğraşıyoruz .Olacak iş değil. Daha 23 yaşında genç arkadaşımızın serzenişine kafayı takmışız.Arda'nın hayat tecrübesi,birikimi nedir? Usta bir konuşmacı mıdır? Devlet bakanı mıdır? Yani Arda Erzurum'da karı gördüm dese "bak bak Arda magandaymış meğer;bayana karı diyor" diyecek bir medya var bu ülkede.Angutcom apolaetli tonla çalışanın olduğu medyamızda bu davranışı normal karşılarım da, taraftarımızın buna takılıp kalmasını,üstelik hali hazırda bir taraftan hakkımız kökünden yeniyorken takılıp kalınmasını anlamak mümkün değil.

Geçen yazımda yazdıklarım gün gün gerçekleşiyor. Fb bir maçını daha hakem eyyamı ve rakibin ikramıyla kazandı.3 puan değil burada önemli olan. Kazandıkları her maçtan sonra futbolcusuyla,teknik direktörüyle konuşup kamuoyu oluşturma faaliyetini yürütüyorlar.Yani kazanmak onlar için 3 puan değil,insanları "haklı olduklarına" inandırma fırsatı.

Provokasyon yüklü demeçler veriliyor dedim,akabinde Nihat Özdemir çıktı Galatasaray hakkında abuk sabuk sözler söyledi.Bunlar Fb nin her sezon yaptığı planlı programlı işler.Bugün şike soruşturması olmasaydı Galatasarayı konuşmak için başka bir neden bulurlardı.Kaos ortamından beslenen bir kulüp Fb;ortamı çelik gibi germek onlara fayda getirirken rakiplere büyük zarar veriyor.Yöneticisinden futbolcusuna herkes etkileniyor bundan.Ve Türkiye'de kaos ortamına çare bulan bir federasyon yok,tam tersine üzerinde formayla bu kaos ortamına çanak tutan bir federasyon var.

Kafayı transfere takmışız.Bakın,bu karmaşaya son vermediğimiz sürece kimi transfer ettiğimizin bir önemi yok.Şimdi 3'er 3'er gidiyoruz,yarın bir gün Kadıköyd'e Cristianı Meloya çimdik atarken,akabinde Meloyu kırmızı kartla atılırken,olmayan penaltı çalınırken,ofsayt olmayan pozisyonlarımız ofsayt diye kesilirken görürsek şaşırmayalım.Bu düzende Fb değil 17'de 17 34 te 34 de yapar.Bu soruşturma bu düzeni bozmak için çok önemli bir zemin hazırladı ama biz taraftar olarak olmadık işlerle uğraşıyoruz.Şikeyi yapanlar miting düzenlerken "hakkı yenen" bizler oturup susuyoruz,üzerine bir de şike yapan kulübün yöneticilerinin hakaretlerini dinleyip,federasyonun elini de rahatlatıyoruz.Kulübün federasyona yolladığı uyarı ile onların iki ayağı bir pabuca girmez.Üstüne bir de Ünal Aysal,"Avrupadan men alırsak ben istifa ederim,onlar kendi düzenlerinde ne yaparlarsa yapsınlar" diyor.Bu söz onları ürkütmez tam tersine sevindirir.Federasyon eyyamını yapar biz men alırız onlar bir taşla iki kuş vururlar başkanımız da gider.Fb bu kaos düzeninde istediği gibi at koşturmaya devam eder;onların tüm derdi bu düzenin yıkılmaması zaten.

Bırakın artık Arday'ı,Shakiri'yi bilmem neyi!Açın gözünüzü kulağınızı gerçekleri görün.Sesimizi çıkarmaz tepkisiz kalmaya devam edersek olmaz bu iş.Kavga dövüş etmeden,kırıp dökmeden,medenice toplanıp ses getirmemiz lazım.Bir lig maçına 30.000 kişi gidiliyor,böylesine önemli bir olay için 60.000 kişi toplanmazsa ayıptır.Kim organize eder bilemem,kulüp yapamaz,yapmamalı da ama birileri yapmalı.Federasyon ve diğer kulüpler,diğer camialar bu kadar kolay eyyam yapılamayacağını görmeli.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...