

21
2011

Bu yazıyı özellikle bir gün sonra yazıyorum ki üyeliğim bazı şerefsizler yüzünden iptal olmasın.
11 hafta oldu sanırım,futbol adına yine türlü garabetlikler ortaya çıktı.Yani bir oyuncu kazanırken birkaçını illa ki kurban veriyoruz sorumsuzluğa,iş ahlakından yoksun olmaya...Nedir bu Kazımın derdi ?Burası rehabilitasyon merkezi mi kardeşim ?Bazı futbolcuları rehab edebilmek için mi harcanıyor onca para,alınıyor o kadar futbolcu...Ve takım kuruluyor..Ve maçlara çıkıyoruz...???Bir defans ishalimiz vardı,hadi onu atlattık şimdi hücumda yaşadığımız kabızlık.Bakmayın atılan gol sayısına.Pozisyon üretmek takımın aklının uzundan geçmiyor.Varsa yoksa rakip alanda 3-5 pas yapabilmek bütün amaç.
Şimdi gelelim ülke futbolunun su değmemiş,tuvalet kağıdıyla silinmemiş tarafına.
Maç başladı,Galatasarayın her atak girişiminde bir düdük sesidir gidiyor tribünlerden.Yani o tezahürata rağmen hakemin düdüğünden bile keskin bir düdük sesi...Nasıl engellenemez veya engellenmez anlaşılır iş değil.Zaten topu topu 15-20 dk top oynadık sonra Kazım karşı takıma geçti.Orta saha düşüp Beşiktaş baskı kurunca bu sefer geride Semih,Ujfalusi,Eboue,Hakan ve Musleranın,ortada da "Meloya" rağmen Selçuğun gol yedirtmeme mücadelesine döndü maç.Biz gol yemedikçe tribünlerden akan irin daha da tazyiklendi.Vah vah neyin savaşı bu ?Su şişeleri,çakmaklar,ırkçı tezahüratlar gırla gidiyor..
Milli maç haftasına dönelim,alkışa karşı küfür.O alkış medyada geniş bir şekilde yer bulmuş,cümle alemin amigoluğunu bildiği Volkan ve Emrenin milli forma içinde ettikleri küfürler haklı bulunmuş,Galatasaray taraftarına karşı tabiri caizse tam bir karalama kampanyası başlatılmıştı.Daha doğrusu daha önceden başlatılan bu kampanya hız kazanmıştı.Şimdi alkışı en ağır küfürlere layık gören bu şerefsizler kalkmış Beşiktaş tribünlerinden atılan cisimlerden dolayı yere kapaklanan Eboueyi şov yapmakla suçluyor.Vay efendim kafasına gelmemiş,poposuna gelmiş.Kameralar Eboueyi gösterdiğinde önce bir adet içi su dolu pet şişe,arkasından çakmak yağmuru görüyoruz.Ve bu görüntülere rağmen Ebue şov yaptı diyorlar.Hani bazı zihinler,bazı tavırlar,bazı sözler vardır ki ötesi yoktur onların.Adam vurulur uğruna.İşte o türden.
Tahminim odur ki,Milli maçta yaşanan bu olay ve medyanın gazından sonra bir gurup Fb taraftarı ve Bjk taraftarının ortaklaşa tepkisiydi dünkü rezalet.Derbi için birbirlerini nasıl kollayıp kapı kırıp içeri aldıklarını da hatırlatayım.Bence Çarşı ile bir Fb taraftar gurubu pek sevişiyorlar bu aralar.Bu şike olaylarından mıdır nedir ?Bu benim tahminim.Başka bir neden göremiyorum.Olayları bir araya getirince ortaya böyle bir tablo çıkıyor.
Şimdiye kadar elini şortuna sokan,apış arasını tutan,dönüp tribüne küfür eden,poposuyla top stop eden bir Galatasaraylı futbolcu gören oldu mu ?Mikrofonların karşısında diğer takımları aşağılayan,amigoluk yapan bir Galatasaray yöneticisi,futbolcusu,teknik adamı gördünüz mü ?
Ne yapmış bu kulüp bu ülkeye de böylesine bir kalleş duvar örmüşsünüz karşımıza ?Avrupadan kupa getirip Türk futbolunun seviyesini yükseltmişiz ondan mı ?Sayısız futbolcu kazandırmışız altyapıdan ondan mı ?Rahmetli Coşkun Özarı gibi,Fatih Terim gibi teknik adamlar kazandırmışız ondan mı ?Bizi futbolun zirvesinde temsil edecek yöneticiler kazandırmışız ondan mı ?Futbol haricinde bu ülkeye farklı spor dallarını getirmişiz ondan mı ?Şikeye karışmamışız ondan mı ?Federasyonda,hakemler arasında,medyada kadrolaşmamış,insanları ve kurumları tehdit altına almamışız ondan mı ?Ligde maç satan plot takımlar peydahlamamışız ondan mı ?Ligde bir dönem oynanan futbolun çehresini değiştirip seviyesini ayaklar altına düşürüp resmen Türk Futbolunu sabote etmemişiz ondan mı ?Yabancı futbolcuya dayalı sistemi dayatıp Türk Futbolunun ocağına incir ağacı dikmemişiz ondan mı ?.....
Malum kulüpler yöneticisiyle,sporcusuyla(!) her türlü rezil ederken bize karşı başlattığınız bu savaş yine bir su muharebesiyle sonuçlanacak diye korkarım.Susuyoruz,susuyoruz ağır bir tepki koyunca da keskin sirke küpüne zarar sözüne geliyoruz.
İşte bu noktada kulübümüzü yöneten insanlara büyük işler düşüyor.Bizler taraftar olarak onların seviyesine inmemek için her türlü gayreti,sabrı göstermeliyiz.Tepkide medeniyetten ödün vermemeliyiz.Aynı şekilde yöneticiler de tepkiden kaçınmamalı.Sabırla,çizgiden sapmadan hakkımızı savunmalı.Milli maç sonrası bir yönetici çıkıp Volkana teselli verdi,olacak iş değil.Dün Ünal Aysal maçtan sonra hiçbir şey olmamış gibi ayrıldı gitti,olacak iş değil.Biz Adnan Polatı stat açılışındaki olaylardan dolayı boşu boşuna eleştirmedik.Kulübün hangi kademesinde görev yaptığın önemli değil,hakkını savunacaksın.Bu kulübün,bu taraftarın,bu takımın hakkını yedirtmeyeceksin.Meydan boş kalırsa işimiz iş.Bin türlü şerefsizle uğraşıyoruz şu ortamda.Bu nedenle safları daha sıkı tutup sesimizi daha gür çıkartmalıyız.

- Milli yas ilan edilince ne olur? Milli yas tatil mi? Milli yas ne demek?
- DEPREM DUASI! Türkçe-Arapça deprem duası, peygamberimizin deprem, zelzele duası
- Kahramanmaraş fay hattı koptu mu? Kahramanmaraş fay hattı geçen yerler haritası
- En yakın noter, noter çalışma saatleri
- Bugün yağmur yağacak mı, bugün yağmur var mı?
- Adıyaman deprem mi oldu? Son dakika Adıyaman deprem kaç şiddetinde oldu? Adıyaman deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar? 6 Şubat 2023
- 13 şubat okullar tatil mi? Türkiye genelinde tüm okullar tatil mi?
- Fenerbahçe Konyaspor maçı ertelendi mi?
- Adıyaman Besni'de deprem! Ölü ve yaralılar var
- Yarın 8 şiddetinde deprem bekleniyor mu? Saat 5'te deprem mi olacak?
- Deprem ne zaman bitecek? Tekrar deprem bekleniyor mu, olacak mı? 6 Şubat 2023
- Sakarya'da deprem mi oldu? Son dakika 6 Şubat 2023 Sakarya deprem kaç şiddetinde oldu? Sakarya deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Kayseri'de deprem mi oldu? son dakika 6 Şubat 2023 Kayseri deprem kaç şiddetinde oldu? Kayseri deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Otobüs seferleri iptal mi? 6 Şubat 2023 Son dakika otobüsler açık mı?
- Uçuşlar iptal mi son dakika 6 Şubat 2023! THY, Pegasu iptal edilen uçak seferleri
- Elbistan deprem son dakika 6 Şubat 2023 Elbistan deprem kaç şiddetinde oldu? Elbistan deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Çorum deprem son dakika 6 Şubat 2023 Çorum deprem kaç şiddetinde oldu? Çorum deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Starlink nedir? Starlink uydusu nedir, ne işe yarar? Elon Musk starlink uyduları Türkiye ile ilgili paylaşım yaptı!
- Deprem yardım kampanyası 2023! AFAD yardımı nasıl, nereden yapılır?
- Deprem geçmiş olsun mesajları! Geçmiş olsun Türkiyem
- Deprem okullar tatil mi? Son dakika deprem olan illerde okullar tatil mi?
- Kilis'te deprem son dakika 6 Şubat 2023 Kilis deprem kaç şiddetinde oldu? Kilis deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Deprem kaç kişi öldü? Deprem ölü sayısı 6 Şubat 2023! Deprem can kaybı sayısı açıklandı
- DEPREM ÇANTASINDA NELER OLMALI 2023! AFAD DEPREM ÇANTASI MALZEMELERİ
- Deprem haritası Türkiye 2023! Son dakika Türkiye deprem haritası
- Deprem geçmiş olsun mesajları, sözleri ve paylaşımları... Geçmiş olsun Türkiye deprem 2023
- Adana deprem mi oldu? 6 Şubat 2023 Son dakika Adana deprem kaç şiddetinde oldu? Adana deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Diyarbakır deprem mi oldu? 6 Şubat 2023 Son dakika Diyarbakır deprem kaç şiddetinde oldu? Diyarbakır deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Borsa kapandı mı? 6 Şubat 2023 Borsa İstanbul durdu mu?
- Bitlis deprem mi oldu? 6 Şubat 2023 Son dakika Bitlis deprem kaç şiddetinde oldu? Bitlis deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?

