Makale Yaz
1905ultraslan05
Bu haberi yazdır
Ezeli Rakibimiz ile Farkımız Ortada ..
 Oca
22
 2012

Futbolu takip edenlerinde bildigi gibi 2011/2012 sezonunda Futboldan cok şike konusuluyor. Bu, biz Galatasaraylilar icin kötü, ezeli rakibimiz Fenerbahce icin iyi bir sey.

Bizim icin kötü, cünkü uzun bir aradan sonra tüm Galatasaray taraftarinin istedigi gibi bir takim kuruldu. Herhalde bu takimi sevmeyen taraftarimiz yoktur! Gerek Futbol gerekse takimdaki arkadaslik.. Her sey harika. Zaten Fatih Terim'in varligi yeter! Galatasaray ruhu tekrar canlandi. Taraftar artik üzülmüyor. Yenmeyecek goller yenilmiyor. Hem kalecimiz Muslera'nin hem de Muslera'ya her mac sadece bir kac kere topa dokunma sansi veren savunmamizin basarisi tartisilmaz.

Yıllar sonra Galatasaray adam gibi bir orta sahaya sahip oldu. Her takimin hayalini kurdugu bir Frikikciye sahip. Gerci Selcuk Inan'in uzayli olup olmadigindan süphe duyuyorum ama ....

Ve sonunda iki forvet ile oynayan bir takim izliyoruz. Amaci gol yememek degil, gol atmak olan bir takim izliyoruz. Johan Elmanderi cöle düsen bir yagmur damlasina benzetiyorum. Bize böyle bir forvet lazimdi ve sonunda kavustuk: Aliyor, atiyor ve gol oluyor. Milan Baros, Cassio Lincoln ve Harry Kewell gibi "alda at" pasi atan oyuncular gittikten sonra formunu kaybetsede yeni takima ayak uydurabildi ve suan oda tartismasiz takima en fazla katki saglayanlardan. Insallah sakatligini cabuk atlatir ve takima en kisa zamanda geri döner.

Herkesin bildigi gibi bu sene takima altyapidan iki süper yetenek katildi: Semih Kaya ve Emre Colak. Bu iki futbolcu daha önce nasil kesfedilemedi hayretler icerisindeyim. Semih Kaya yillardir bu takimda, bu ligde oynuyor sanki. Neredeyse her macta hatasiz oynuyor. Emre Colak sanki Avrupa'dan transfer edildi. Riera'dan iyi oynuyor.

Daha ismini saymadigim bir cok oyuncumuz var. Hepsinin yetenegi ve takima olan katkilari tartisilamaz.

Ve benim cok begendigim bir sey var bu sene. Cok sükür ki bu sezon futbolcularimiz fazla sakatlik gecirmiyorlar. Iki sene öncesinde her mac en az bir futbolcumuz sakatlanir iki hafta oynayamazdi. Üstüne bir de alternatifi bulunmazdi. Ama bu takimda öyle bir sorun yok. Yedek kulübemizde birbirinden yetenekli ve en önemlisi formda olan futbolcular bulunuyor. Hele kalecilerimiz! Evrim gecirmisler sanki. Bir macla degerlendirilmez ama Ufuk Ceylan Adana Demirspor macinda gayet iyi bir performans ortaya koydu. Bence Muslera'da Taffarel sayesinde bu kadar hatasiz oynuyor.

Ne diyelim..

Iyi ki varsin Fatih Terim..

Iyi ki varsin Claudio Taffarel..

Iyi ki varsiniz Hasan Sas ve Ümit Davala

Kendi kücük ama katkisi kocaman olan Scott Piri.. Iyi ki varsin..

Iyi ki varsin GALATASARAY..

Bunlari yazdim, cünkü Galatasaray taraftarinin böyle yazilari, yani Futbolla ve takimlarinin basarisiyla ilgili yazilari özledigini düsündüm. Malum medya sürekli şike sorusturmasini konusmakta.

Fenerbahce SK amacina ulasmis durumda. Oynadigi futbol ile basinda yer bulamiyordu, simdi kendilerine yakisir bir olayla gündemdeler, ve Futbol karismis durumda.

Artik bir takim farkli skorla kazandiginda şike oluyor. Kirmizi kart ciktiginda, penalti calindiginda şike oluyor. Kaleci hata yapiyor şike oluyor.

şike, şike, şike.. Herkesin agzinda bu kelime.

Türk Futboluna bu olaylari kattiginiz ve hala da katiyor oldugunuz icin tesekkürler Fenerbahce (!)

ALLAH (c.c) Türk Futbolunun sonunu hayir etsin..

[22 Ocak 2012]

Okuyanlara, zamanlarini ayirdiklari icin tesekkür ediyorum.

Yorumlarinizi esirgemezseniz sevinirim cünkü bu benim ilk yazim.

Seda Açık





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...