Makale Yaz
seto06
Bu haberi yazdır
Hızlı Atak ve Sonuç Olmalı..
 Ara
14
 2016

Kritik haftalara girdiğimiz şu günler de 14 haftayı ikiye böler isek ilk 7 ve son 7 hafta da en çok iniş ve çıkış gösteren ekip Galatasarayımızdır. Burda ki iniş çıkışlar da oyuncularında, teknik heyetinde, yönetimin de, basının da etkisi vardır. Büyük dağın büyük karı olur derler, büyük takımların yıkımı büyük olur, ama toparlanması da tez vakit olur. bu hafta karşımızda ligimizin tehlikeli takımlarından Osmanlıspor ile yapacağımız maç, ya sıkıntı ya bahar havası yaratacak. 

Bizim takım olarak hucum anlamında yapmamız gereken en önemli iş atağı sonuçlandırmak. Yani topu yanlara taşıyıp orta/şut ile sonuçlanmaz ise bize sıkıntı yaratıyor geri dönüşlerde. G.Antep maçında 27 şutun 15 kaleyi tutmuş ve 3 gol atmışız. Burda rakip kaleciyi tebrik etmek gerekli, çok üstün bir performans ile oynadı lakin, burda oyuncularda ki sıkıntı, şut çekerken oluşan boşluklara atılacak ters ara paslar, maçı bir kez daha izleyin anlayacaksınız, rakip savunma topun önüne atlayıp şutu engellemek isterken boşta kalan oyunculara iyi bakın tek pas ve gol olacak pozisyonlar. Ama bu sene bize rahat maç izlemek yok anlaşılan.

burda diğer bir sıkıntı dönen toplarda orta sahada ki savunma oyuncularının alanı boş bırakmasından kaynaklı. Son maçta De Jong insan üstü oynadı ve kesebildiği/yetişebildiği kadar engelledi atakları ama herzaman bu kadar üstün performans alamayabilirsiniz. Teknik kadronun burda çalışması gereken tek nokta savunmayı orta sahaya yaklaştırıp, oyunu dar alana oynamak, bunun için oyuncu profilimiz uygun. Ama biz savunmayı kaleye yakın tuttuğumuzdan dolayı, orta sahada ikiye bir pasla çıkan takımlar kaleyle burun buruna kalıyor, buda ciddi sıkıntı yaratıyor. 

galatsarayın savunma sıkıntısı yok, bu takımı komple defans oyuncusundan kur gene her maçta gol yer. Diziliş hatalı çok geniş oynuyoruz. Kasımpaşa maçında yasinin attığı gol nasıldı hatırlayın hızlı seri pas ile gol attık. bunları çoğaltırsak çok gol atarız. iyi pasör, iyi dripling yapan, iyi şut atan takımız aslında. Ama biz işi zora sokup dakikalarca top çeviriyoruz, buda seyir zevki açısından sıkıcı ve hoş gelmeyen bir oyun oluyor. 

Üst seviyede oynayan takımları iyi analiz ederseniz, dar alanda hızlı oyun oynanıyor. bizim takım maç kazanıyor ise isminden kaynaklı ve oyuncu grubunun kaliteli oluşundan. bu oyunu orta sıralarda oynayan takım oynar. Bunada son verecek teknik kadrodur. 

Bunu engüzel uygulayan pep guardilo dır. Barçaya bu sistemi oturttu hala oynanıyor, bayern hala oynuyor, ingilterede biraz zorlandı, onuda aşacaktır. 

geçenlerde bizim 99-2000 sezonunda avrupa kupalarındaki maçları izledim, aynı şekilde dar alanda daha fazla oyuncu ile pres yapıp top oynamışız. ve kazanılan başarılar tarihimizde yazıyor, dilerim bu paylaşımlarımız birileri tarafından okunup, az da olsa dikkate alınır. 

Hayırlı Haftalar Saygılar Selamlar. 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...