Makale Yaz
Bu haberi yazdır
erken havaya girmek
 Oca
04
 2012

ilk 10 dakikası ile ilk yarıya kadar olan iki farklı maç izledik ilk yarı. emre çolağın golünden sonra çok fazla baskı yediler. çıkamadılar ve kontra yediler. doğru düzgün pozisyona giremediler. çift forvet oynamamıza rağmen forvetler çok etkisizdi. topla bulaşamadı. peki maçın yıldızları kimdi. emre çolak, engin ve biraz selçuk olabilir. peki kazım,elmander,baros ne yaptı. eboue belki ilk defa bu kadar etkisiz gözüktü. bunun sebebi de bence doka yı savunacağım diye fazla ileri çıkamadı. zaten ileri çıktığı zaman o kanat baya yol geçen hanı oldu. iyi takımlara karşı galatasaray ın orta sahası zafiyet veriyor. hele çift forvet oynadığımız zaman bir de melo nun yokluğu eklenince engin- selçuk ikilisi çok zayıf kaldı ve orta sahayı ibb çok rahat geçti. ve melo nun dönen topları alıp toparlaması olmadığı içinde bütün dönen toplar ibb kaldı. ve böylece bir gol yemiş olduk. yenilen golde üç adam webo nun başında ama golü atan adam bomboş bu da hala yerleşim hatalarının ve pozisyon almada ki zafiyeti gösteriyor. ibb, mersin, manisa, beşiktaş, gençler ve hatta antalya maçında bu kadar zorlanmaların sebebi de bu zaten. az çok orta sahası düzgün takımlar denk geldiği zaman sıkıntı yaşıyor.

iyi olan taraflarını da söylemek gerekiyor tabiyki. en bariz bir emre çolak faktörü var. ha oldu ha olacak diye beklerken git gide yükselen bir formla bugün doruk yapmıştır. sadece attığı gol için söylemiyorum. tek pas ve hızlı oyun galatasaray ı hareketlendiriyor. selçuk ve engin uzun pas veya çalım ve dripling tercihleri 4-5 pozisyonu heba etti. hele engin 2-3 kere gereksiz yere çalıma girdi ve kaybetti. önü bomboşken şut yerine pas atmayı tercih etti.  yine selçuk melo nun yokluğunu çok hissetti. ceyhun girince zaten attığı gol ile ben defansif orta saha oynamam. beni önde kullan der gibiydi. o da artık önde oynamaya alıştı. ilk başlarda bende trabzon da ki pozisyonunda oynamasını oyunu kurmasını istiyordum ama. artık o kadar alıştı ki. ceyhun- engin- selçuk üçlüsü de ideal ama mutlaka bir ön libero olması gerekiyor. o zaman selçuk ta rahatlıyor. fakat bu maçta engin e görev verip ofansif bir takım çıkartan terim i kutlamak gerek. fakat hala ceyhun a ve mertan a güvenmemesi bir handikap ki kazım bu kadar kötüyken terim in bir bildiği vardır diyorum ama artık kredisini bitirdi bence. takım iyi diye sadece ses çıkartılmıyor yoksa çoktan yedek kulübesindeydi. bir parantez de ufa ya... ufa bende iyice kaçak güreşiyor havası sezdiriyor. semih olduğu zaman bildiğin bütün yükü adam yüklüyor. öyle ben bariz kritik müdahelesini görmedim. fakat semih en az 3-4 kere yapıyor bir maçta.

bu arada reira da bence şu an takımda ki tek sol kanat oyuncusu. ne emre ne engin o bölgenin oyuncusu bence. reira oynatılsın demiyorum ama reira girdikten sonra adam kanat oyuncusu olduğunu belli ediyor.

bu arada söylemeden edemiyecem sercan hareket yapıcam diye bir sürü pozisyonu heba etti. sadece işini yapsa yetecek. belediye maçında bile o kadar boş alanda saçma sapan hareketler yapıp basit oynama konusunda ders alması gerekiyor.

takım biraz daha ayakları yere basmalı. uzun bir yol ve çok takılacak daha. diğer takımlarının yaptıkları belki takımı şampiyon yapacak ama play-off lar kritik tabiyki.





Etiketler : Galatasaray
Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...