Makale Yaz
Bu haberi yazdır
Arena ASLAN'ı...
 Eyl
27
 2011

Galatasaray Eskişehirspor maçında taraftarın yer yer boşlukları göze çarpsa bile yine güzel bir atmosfer vardı. Türk Telekom arena da taraftar ile bütünleşip kendi evinde zor yenilen bir takım olarak devam ediyoruz. Maça gelicek olursak Gökhan Zan ın golüne kadar pozisyona kadar pozisyon üretemeyen kısır bir maç vardı.

Hatta Eskişehir baskılı bile diyebiliriz. Önce Gökhan ın hatası sonra bir iki pas hatası kontradan daha maçın başında iki kere yakaladı Galatasaray ı; fakat sonuca dönüşemedi. Skibbe tello ile Batuhan ın ilk 11 de olmaması ve pele ile burhan ı oyuna dahil etmemesini ağır ödedi. Fazla defansif bir kadro ile çıktı. Galatasaray a ağır Mehmet yıldız yerine daha hareketli hızlı bir forvet ile başlasaydı skor farklı olabilirdi.

 

Galatasaray golden sonra daha rahat oynadı. Fakat biliyordu ki ikiyi bulmazsa başına iş açılabilir. En yakın örneği samsun maçıydı. Onun için hafif tempo bile olsa yüklenmeye devam etti. Hakan balta nın belki de gol olabilecek bir vuruşunda top defansa çarpıp direğe nişanlandı. Şans topu olarak melo nun önüne düştü.

Melo da affetmedi yazdı. Zaten 2-0 dan sonra 3000 inci gol bile takımı ateşlemedi. Çünkü kaybetse neler kaybedeceğini bildiği için bastırmak yerine korumayı seçti. Bu maçta olası bir mağlubiyet taşları yerinden oynatacaktı. Sonuçta 10-15 dakika iyi bir oyun ile maçı kazanmayı bildik. Fakat oyunun genelinden çok iyi bir Galatasaray yoktu. Fakat diğer maçlara göre iyi basıp iyi mücadele ettiler. Fakat üretken değillerdi. Az pozisyon bulundu. Elmander in pozisyonu hariç ah bu da kaçar mı denilen bir pozisyon yoktu.

 

İşin ilginci muslera nın olmadığı bir maçta takım ilk defa gol yemeden maçı bitirdi. Bu da ilginç bir detay olarak tarihe geçti. Hani bazen de kahramanlık yapmamak gerekiyor. Hani geleni tutsan yeterli diye bir anlamda çıkıyor. Gerçi Aykut öyle bir kurtarış falan yapmadı ama açılıp dengesiz bir harekette yapmadı. Aykut un göremedik ama kötü değildi kesinlikle bunu söyleyebiliriz. Sabri bir iki güzel pozisyonu başlamadan bitirdi.

Yine iki üç güzel top kaptı ama kullanamadı. Ortaları yine dağlara taşlara veya rakibe gitti. Gökhan zan attığı gol harici takıma bir katkısı olmadı. Ufa ise her zaman gibi süperdi. Hele Gökhan zan ın hatasında öyle bir top kesti ki Sabri yetişemedi o yetişti. Hakan balta daha önce de dediğim gibi reira nın gelmesi onu rahatlattı. Hem geriye gelip adam kovalaması hem yavaş yavaş ikili verkaçlara girmesi ilerisi için ilk defa güzel oynadığı küfür yemeden bir maç bitirmesini sağladı. Engin in de ona yardımları tabi ekmeğine yağ sürdü. Felipe melo yu anlatmaya gerek yok zaten taraftarı ateşlemesi kafa ile ritm tutması hepsi şahaneydi. Attığı golde doğru yerde durması ve vuruş tekniği gerçekten bir golcü gibiydi. Sinirlerine daha hakim ve daha dengeli gördük. Çok fazla sinirlenmedi hatta bir pozisyonda sarı kart görmemek için oyuncuyu bırakıp geçmesini sağladı. Maç 2-0 dı gereksiz bir sarı kart görmek istemedi. Fakat tabi daha fazla ofansta görmek istiyoruz.


Engin baytar ise takıma dinamizim kattı. Biraz tatlı sert olsa bile takımın hırsında melo ile birlikte iyi işler yaptı. Aynı zaman Selçuk ile Trabzon dan kalma alışkanlığını devam ettirdi. Bu Selçuk inan ın da performansını etkiledi. Hele Selçuk a jeneriklik bir pas attı. Ofsayt kaldırıldı ama ofsayt değildi. Birkaç top kaybı yaptı ama açığını iyi kapattılar. Sarı kart göreceği onca pozisyon vardı ama o sarı kart olmayan pozisyonda sarı kart gördü. İleride daha iyi olacaktır. Selçuk için aynı şeyleri söyleyeceğim ama daha efektif oynamalı engin-melo-selçuk ile devam edecekse tutarsa çok iyi işler yapabilirler. Reira ise bugün biraz kaçak güreşti. Serbest vuruş un hazırlayıcısıydı.


Gözükmedi fazla göz önüne çıkmadı ama iyi işler yaptı. Kondisyon problemini çözerse 90 dakika iyi bir reira seyredebiliriz. Fakat ondan ekstra işler ara topları bekliyoruz ki o bunu yapabilecek kapasite de bir oyuncu olarak görüyorum. Engin in oyunda olması ona 10 numara pozisyonu için göz kırpıyor. Zaman zaman engin in sola kaçıp reira yı ortaya çekebiliriz. Kazım ise defans a iyi yardım etti. İleri de çok verimli değildi ama saha içinde iyi pres yaptı. Bir iki gereksiz top kaybı yaptı sinirlendirdi. Fakat bir kıpırdama var. Elmander için bu maç iyi şeyler söyleyemeyeceğim çünkü çok fazla göremedim. İyi top sakladı çok yalnızdı ama iyi bir şeyler yapması gerekiyordu. Hele ikinci golden sonra resmen çıkarın diye bağırdı.

 

Eğer fatih terim Sercan ı yerine alsaydı en az 2 gol pozisyonu ile bitirebilirdi. Belki 3 ve 4 golde gelebilirdi. Sercan eğer böyle maçlarda oynamayacaksa kendi evinde 2-0 dan sonra ne zaman oynayacak. Tamam skoru tutmak istiyorsun ama fatih terim i biz hücüm yaptığı için kaybettiği için sevdik. Korkak olmadığı için sevdik. İki olsa bile üçü istediği için sevdik. Takım iyi bir yolda fakat daha çok eksikleri var. Fakat olumlu gelişmeler var. Son olarak melo nun bonservisi böyle giderse muhakkak alınmalıdır.

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...