Makale Yaz
konuko
Bu haberi yazdır
Yeni Kurgular
 Eyl
02
 2014

Öncelikle içinde Galatasaray sevgisini koşulsuz şartsız barındırmış ve barındıracak olan renktaşlarıma selamlarımı iletiyorum.

80 küsür günde 3-4 transfer yapan bir takım için son 36 saatte bir çok maddi imkansızlığın içinde Tarık-Pandev-Dzemaili üçlüsünü almak en iyi opsiyondur. Özellikle burda altını çizmemiz gereken futbolcu Dzemaili'dir.

Dzemaili'nin gelişini benim yorumlamam şu şekilde: Takım artık Selçuksuz da oynayacak.

Geçen sene alternatifsizliğinden dolayı bir türlü kesilemeyen ve her hafta performansıyla bizi kahreden -bu sene de bunun sinyallerini veren- Selçuk'u artık yedek kulübesinde görmenin vakti geldi. (En azından bi silkinip aldığı zamlı paranın hakkını verene kadar)

Tarık'ın gelmesi ise defansta bir çok kombinasyon yapılabilmesine sebep oldu, özellikle hem sağ hem de sol bek oynayabilmesi kadro mühendislerinin resmen elini ovuşturmasında en büyük etken. Yeri gelir Tarık-Telles, yeri gelir Veysel-Tarık, yeri gelir sakatlık durumlarında yada önemsiz maçlarda Tarık-Balta, Veysel-Balta.. Varyasyon çok.

Pandev'i ise hava toplarını hariç sayarsak Drogba'ya benzetiyorum. Yani top tutabilme özelliği gayet iyi, çalım yeteneği var. Ş.Ligi'ni kazanan kadrodaki Pandev gibi hırsından mücadelesinden bir şey kaybetmediyse bu sene forvet hattımız bir kaç level atlayacak. He unutmadan, ayakları kalite kokuyor (bknz. Attığı frikik golleri).

Şimdi bir çok şey yazılacak söylenecek, işte Galatasaray'ımız şöyle oynamalı yada böyle oynamalı gibi. Benim alternatifli oluşturduğum 3 tane kadro var, nacizane siz değerli renktaşlarımla paylaşmak isterim.Lig Selçuksuz

Muslera- Veysel,Semih,Koray,Tarık- Melo,Dzemaili- Olcan,Sneijder,Pandev- Burak

Lig Selçuklu

Muslera- Veysel,Semih,Chedjou,Tarık- Melo,Selçuk- Olcan,Sneijder,Pandev- Burak

CL Selçuksuz

Muslera- Tarık,Semih,Chedjou,Telles- Melo,Dzemaili- Olcan,Sneijder,Bruma- Pandev

Ben bu sene Selçuksuz oynamanın Galatsarayımıza çok hayırlı olacağının kanaatindeyim. Melo ile Dzemaili'nin oluşturduğu göbek beton gibi sağlam ve Melo'nun hücum yönüyle de çok aktif bir orta saha olur. Ayrıca defans bloğunda Chedjou çok aranırsa bazı maçlarda Muslera yerine Sinan bile oynayabilir. Unutmayın, sağlam defans bloğu kaleciye çok iş bırakmaz.

Sonuç olarak dediğim gibi, Galatasaray'ın elinde şu an çok derin bir kadro var. Daha Yektası, Emre Çolağı, Umut Bulut'u, Furkan'ı, Baltası, Yasin'i falan saymadım bile. Bu sene tüm kulvarlarda kaderimizi belirleyecek en büyük etken Cesare'nin kadro mühendisliğindeki becerileridir. Bursa deplasmanında Yekta ile başlayarak bana verdiği sinyaller olumlu yönde oldu ama daha sezonun çok başı, bekleyip göreceğiz.

Saygılar.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...