Makale Yaz
konuko
Bu haberi yazdır
Aysal Türk İstemiyor
 Haz
29
 2014

Hayırlı ramazanlar renktaşlar

Öncelikle önümüzdeki sezonun tüm dalları için umutlarımızın bir bir ölmesine neden olan teknik direktör krizi ile ilgili bir kaç analizimi ve düşüncemi paylaşmak istiyorum.

Başlıkta da dediğim gibi, Aysal asla Türk istemiyor, başarılı olsun yada olmasın bence istemiyor. Terim'in gidişi, gönderiliş şekli ve arkasından Terim'in yaptığı o meşhur basın toplantısı bir çoklarının gözünde son 2 sezon şampiyonluğunun en büyük mimarlarından biri olan Aysal'ın itibarını yerle bir etti.

Aysal enkazı devraldığında çözümü hemen buldu, uygulama şekli doğruydu ama -bunu karakterine bağlıyorum- Terim'in ağırlını kaldıramadı. Çalkantıları gören Türkiye Futbol Fenerasyonu'nun da çabalaryıla.... Bu hikayeyi herkes biliyor, teferruata gerek yok ve bu hikayede hiç kimse sütten çıkmış ak kaşık değil.

DOLAMBAÇLI YOL


Mancini ile Şampiyonlar Ligi iyi başlayıp iyi devam etse de gene taraftarı tatmin etmeyen bir sonla bitti. Lig maçlarındaki anlamsız puan kayıpları ve öteki yandan da her türlü medya hükümet ve federasyon desteğine rağmen anca şampiyon olabilen hükümlü bir spor kulübü taraftar için bardağı taşıran son damla oldu.

Açıkçası ben Mancini ile devam edilmesi taraftarıydım, her ne kadar anlamsız kadro kurmacalarını eleştirsem de bu sezon için bişeyler olabileceğine dair umudum vardı ama Aysal bir şekilde kendisini 9M€'nun ağırlığından kurtararak onu da gönderdi.

Renktaşlar,

Aysal için her dediğini kabul edecek bir TD lazım, koşulsuz şartsız. Medyaya malzeme vermeyecek, kendisini ön plana çıkarmayacak, sakin karakterli ve aynı anda da başarı getirebilecek bir isim. Mancini son madde hariç nerdeyse Aysal'ın tüm kriterlerini sağlıyordu ama Aysal bir kumar daha oynamayı seçti.

Görüşüme göre Moyes şu an listenin başında ama Manu tarihini bir senede yerle bir edebilmesi -ki bence bunda tek sorumlu Moyes değil- Aysal'ın zater arası gergin olan taraftarla iyice arasının açılması ihtimalı gözünü korkutuyor. Belki Moyes'in bir çok projesi olabilir, belki bu sene bizi şampiyon bile yapabilir, hatta tazminat da istemeyebilir, eğer basında yazılanlar doğruysa bayağı da hevesli görünüyor ama sütten ağzı yanmış bir kere Aysal'ın.

Bu yüzden bazı yerlerden haber bekliyor Aysal, mesela dünya kupasından, o çok ısrarcısı olduğu ekollerden. Bir yandan bütçe belliyken ve potansiyel ortadayken bu üst sınıf TDler ile bu denklem nasıl kurulacak ben de çok tahayyül edemiyorum ama Aysal bir şekilde bunu çözüme kavuşturabilir.

Sonuç olarak renktaşlar, bence yeni TD kesinlikle bir Türk olmayacak ve çok büyük bi ihtimalle de Moyes olacak. Bu bir öngörü ve gerçekleşmeyebilir de çünkü artık tanıdığımız üzre Aysal'ın kafasında dolaşan tilkiler popülasyonunu bayağı arttırdı.

Moyes konusunda herkesin bu kadar tereddütlü olmasını da hoş karşılamak lazım ama şu an basında adı anılan diğer yabancı TDler ile kıyaslama yaparsak Moyes köprüden önceki son çıkış olabilir. Muhakkak o acı Manu deneyiminden dersler çıkarmıştır ve takdir edilen Everton günlerini Galatasaray'da da yaşayabilir.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...