Makale Yaz
duncan85
Bu haberi yazdır
ARTIK ÖZE DÖNÜŞ ZAMANI !
 Haz
27
 2014

Galatasaray SK yıllardır Türkiyenin gülen yüzü olmuştur. Yurt içinde taraftarlarının, Yurt dışında gurbetçi vatandaşlarımızın bir ok kez gögsünü geregere dolaşmasına ve mutlu olmasına vesile olmuştur. Yetiştirdiği ahlaklı sporcularla milli takımın dünya kupası avrupa şampiyonası gibi turnuvalarda bir çok keztakım bütünlüğü sağlamasını ve derece almasını sağlamıştır. Son 15 yıllık spor tarihi herşeyi açıklıkla ortaya koymaktadır. Türkiyeye avrupadan yeni bir kupa gelecekse eğer bunu yapan kulüp yine Galatasaray SK olacaktır. Türk futbolunda bir kaos ortamı yaşanmıştır ve hiç ilgisi olmadığı halde Galatasaray SK bu kaosun içine çekilmeyeçalışılmıştır. Artık Galatasaray SK tek rakibi olan avupalı kulüplere odaklanmalı ve onların içinden başarılı olanları örnek alarak ÖZÜNE DÖNÜŞÜ başlatmalıdır.Nedir bu öze dönüş ?

1. Fatih Terim gibi külüp tarihinde oyuncu olarakta önemli yeri olan, uzun yıllar kaptanlık yapmış ve futbolculuğu boyunca yaşayamadığı şampiyonluğu kulübüne teknik direktörlük döneminde 6 kez yaşatan bir baba bir yoldaş "söz konusu galatasaraysa gerisi teferruattır" diyen bir Teknik Direktör bulmak zorundadır.

2. Bizler yıllarca Ali Samiyen ruhunu yaşatan, Floryadaki ruha inanan, Metin oktay kadar bu renkleri seven, takıma abilik yapan oyuncularla alt yapıdan çıkan kardeşlerimizle bir çok başarılar yaşamış Galatasaraylılığı bir duruş olarak yaşamış taraftarlarız.

3. Türkiyeye bir çok yabancı teknik direktör geldi gitti. Bunların içinde şampiyonlar ligi kaldırmış hocalarda vardı Bir çok şampiyonluklar yaşamış hocalarda...Ama hiç birisi bizi Fatih Terim kadar anlayamadı, Hiçbirisi bisi kısıtlı imkanlarla Lucescu kadar mutlu etmedi.

4. Ama biz külüp olarak hep kendi içimizdeki cevhere ve o ruha inandık. Milli takım ilk 11'i şu an sayılsa 2 futbolcumuz inci gibi ayrılır hemen diğerlerinden budabizim altyapı kültürümüzü gösterir.

5. İşte bu değerler doğrultusunda Avrupadada başarılı olmuş bir çok kulüp var. Oyuncusuna kaptanına profesyonellğiyle duruşuyla formasını yıllarca terleten o renklereaşık taraftarını mutlu etmiş yada ülkesini ve milli takımını temsil etmiş oyunculara sahip çıkan ve başarılı olan kulüpler var.Kim mi bu kulüpler?

6. Fatih Terim ( Galatasaray Fiorentina Milan ve şu an Türk milli takımı ) - Simeone ( Athletico Madrid ) - Didier Deschamps ( Monaco ve şimdi Fransa milli takımı ) -Laurent Blanc ( Fransa milli takımı şu anda PSG ) - Gurdiola ( barcelona ve Bayern münih ) - Conte ( Juventus )

7. Futbolu takip eden belli bir yaştaki en azından euro 98 i ve sonrasını izlemiş futbolseverler saydığım isimlerin hepsinin birer ortak özelliği olduğunu çok iyi bilirler.Hepsi furbol oynadıkları kuluplerde üstün profesyonellik anlayışları karakterleri duruşları karizmaları ile külüplerinde ve milli takımlarında kaptanlık yapmış ve üstün başarılar kazanmış kişilerdir.

8. Futbolculuk yaşamlarından sonraki dönemde giriştikleri teknik direktörlük işindede aynı şekilde başarılı olmuş ve yine isimlerini ve ülkelerini en iyi şekilde temsiletmişlerdir. Başarısız örneklerde vardır elbette, sonuçta sadece kaptanlık yapmak yada uzun yıllar futbol oynamak ilerisi için başarının garantisi kesinlikle diildir.9. Bu yazı nereye gidecek die merak oluşturdu şimdiye kadar hala kim gelmeli neden gelmedi sorularına bir cevap yok cümlelerin içerisinde ama şimdi tam bunun sırası geldi.

10. Benim kayıtsız şartsız tek önereceğim kişi Hakan Şükür'dür. Galatasaray kulübüne olan Aidiyet duygusu, prosfesonellik anlayışı, saygılı ve sevgili duruşu, konuşma vehitap kabiliyeti, futbolcuyken sporcu kimliği bir kenara abilik yaparak zor günlede takımı birleştirici gücü, başarıya doymayan isteyen ama bu yolda kimseyi kırmayankimseyle kötü olmayan herkesin sevdiği milyonları golleriyle mutlu eden bir ADAM..

11. Arif demiyorum, Bülent demiyorum, Ergün demiyorum, Hakan ünsal demiyorum okan yada suatta demiyorum. Hepsi profesyonel hepsi çok başarılı sporculardı. Ama hakankonuşmasıyla fikirleriyle sporcu kimliğiyle her zaman bir tık önlerinde oldu benim için.

12. Bu saydığım isimlerinde Hakan Şükürle birlikte aynı ekipte yer aldığı  ( Arif - Ergün - Suat ) bir teknik kadronun başarısız olması için tek bir neden bile yok.

13. Bugünlerde Galatasaray SK birçok teknik adamla görüşürken Hakan şükür'ün adının bile geçmemesi çok üzücü maalesef. Kulübü hiç tanımayan oyuncuları ve yapısını hiç bilmeyen kişilerden başarı beklenmesi bence çok gereksiz ve mantıksız. 10 sene önce türkiyeye gelmiş ve hiçbir kulupte başarısı olmayan Löw mü? yine aynı şekildekendini ispatlayamayıp kendini futbolun 3. planda hatta daha bile geride olduğu ABD ye atan Klinsmann mı ? Yoksa sırf eski başarıları yüzünden artık emeklilik kararı almışOtzmar hitzfeld mi? Yoksa saydığım özellikleriyle kulübün ülkenin oyuncuların gerçeğini bilen artık siyasetten sıyrılıp spora geri dönmesi gereken Hakan Şükür mü?

14. Bence açık ara kaptan Kral ve beyefendi kişilğiyle HAKAN ŞÜKÜR!

15. Son olarak bu yazıyı kimler okur hatta yayınlanır mı bilemem? kimler katılır onuda bilemem hatta Hakan Şükür Teknik direktörlük yapmayı düşünüyor mu hiçbir fikrim yok. Ama tek bildiğim tek isteğim keşke ama keşke Ünal başkanımız bu yazıyı okusa ! çünkü kulüpte bu vizyonu yaratacak güç onda fazlasıyla mevcut !





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...