Makale Yaz
duncan85
Bu haberi yazdır
TARAFTAR KİMİ NEDEN İSTİYOR?
 Haz
24
 2015

Taraftarın sesi olan Webaslan bize sormuş. Taraftar kimi neden istiyor? yazın yayınlayalım demiş. Bende elimden geldiğince kimi neden istediğimizi herkesin sesi olacak şekilde yazmak istiyorum.

STOPER : Geride bıraktığımız sezonda her maçta maçın adamı olarak Muslera'nın seçilmesinin kendi üstün performansının yanı sıra galatasaray defansının kendisine yakışmayacak şekilde verdiği birçok pozisyonunda katkısı olduğu bir gerçek. 2011-2012 sezonunda Fatih Terim'in oynattığı hücüm futbolu ve Semih'in ilk profesyonel yılı olmasına rağmen Galatasaray'ın bir çok maçta gol yemediğini hatırlatırım. Burada en büyük pay şüphesiz Tomas Ujfaluji'deydi. Dolayısıyla Semih'in yanına Tomas Ujfaluji tipinde öğretici tecrübeli bir stoper mutlaka alınması gerekir.

SOL BEK : Her ne kadar taraftarlar arasında konuşulmasada transfer olarak o mevkiye kimsenin adı geçmesede ben tüm galatasaray taraftarının Telles'ten (13-14 sezonu 1 gol 2 asist - 14-15 sezonu 1 gol 1 asist ) memnun olmadığı biliyorum. Sonuçta rakibinizde bir Caner Erkin gerçeği var ( 13-14 sezonu 3 gol 14 asist - 14-15 sezonu 4 gol 8 asist ) Bu gerçekler ışığında Alex Telles'in hücuma katkısı dışında defansıda tam anlamıyla yapamadığı bilinen bir gerçek. Şampiyonlar ligi seviyesindeki bir takımın Sol bek olarak Alex Telles ile ilerlemesi çok zor. Dolayısıyla çok iyi bir sol bek ihtiyacı olduğuda aşikar.

SAĞ BEK : Uefa kupasını aldiğimiz yıllarda gururla andığımız bek oyuncularına sahiptik. Sonrasında yaşanan bek sıkıntısı bir türlü giderilemedi. ( Cesar Prates ile başlayan Cihan haspolatlı ile devam eden günümüzde Salih Dursun, Veysel Sarı ve Tarık Çamdal ile  son bulan ) arayış yerini yine sabriye bıraktı. Sabri iyi bir Galatasaray taraftarı iyi bir yedek ama asla Galatasaray seviyesinde bir sağ bek yada futbolcu diil. Bizim yine  son yıllarda izlediğimiz en iyi sağ bek kesinlikle Eboue'ydi. Kendisini yere atması her ne kadar bir Galatasaray oyuncusuna yakışmasada top sürüşü, çalımları, hücüma verdiği modern katkı ve futbol bilgisi ile uzun yıllar sonra kaliteli bir sağ bek izlettirdi bize. Üst düzey takımlarda bek oyuncuları çok önemli, Mourinho'nun geçen yıl Filipe luise 20 milyon euro vermesinin nedeni bu olsa gerek! Bizde kesinlikle beklerimizi modern çağın gereklerini yerine getiren oyunculardan seçmeliyiz. Bedava olduğu için değil ama gerçekten çok kaliteli olduğu için Maxi Pereira mutlaka alınmalıydı alınamadı. Yerli oyuncu alınsa Şener alınsın diyeceğim ama oda yıllar önce Adnan Polat'ın Gökhan Gönülü almadığı gibi fenerbahçeye kaptırıldı. Kısacesı bu mevkiye transfer şart !

DEFANSİF ORTA SAHA : Felipe Melo kesici özellikleri itibari ile gerçekten dünyanın sayılı ön liberolardan birisi, hem havadan hem yerden stoperleride çok rahatlatan bir oyuncu ve son 4 yıldaki 3 şampiyonlukta büyük katkısı olduğuda bir gerçek. Fakat Felipe Melo gereksiz agresifliği son dönemdeki itici hareketleri ve bir çok şampiyonluğa giden maçta ucuz atlattığı kırmızı kartlar ile taraftarın gözünde artık o eski Melo değil. Bunuda yapılan anketler ortaya koyuyor zaten. Biz zamanında elimizdeki Mehmet Topal gibi bir değeri rakip takıma kaptırdığımız için şimdi o bölgeye bir adam almak zorunluluğu hissediyoruz. Günümüz futbolunda ön libero çok önemli ve dünyanın kabul ettiği bir mevki, örnek Barcelona ( Sergio Busquets - Macherano ) son şampiyonlar ligi şampiyonundan örnek vermek istedim. Felipe Melo bence kalırsa takıma artık zarar verir artık gitmeli. Onun yerine kaliteli genç bir oyuncu bulunmalı ve eğer geleceğe dair planlar varsa bu doğrultuda takıma monte edilmelidir. Benim tek tavsiyem Youri Tielemans olucaktır.

ORTA SAHA : Dünya futbolunda artık tartışmasız en önemli mevki Central Midfield denen orta sahanın ortasıdır. Topa sahip olmak kendi futbolunuzu rakibe kabul ettirmek için orta sahadaki oyuncularınızın oyunu her iki yönüyle oynayabilen gerçekten yıldız oyuncu statüsünde kabul edilen oyunculardan kurulu olması gerekir. Maalesef ülkemizde bu mevkiyi hak eden tek oyuncu kaptanımız Selçuk İnan'dır. Onun olmadığı maçlarda büyük sıkıntı yaşadığımızı ve Dzemaili'nin bizim istediğimiz oyuncu olmadığını düşünürsek bize en az iki tane üst düzey ( biri genç olabilir ) Orta saha oyuncusu gerekiyor. Yekta Hamit Furkan özçal Bilal Kısa bu mevkide değerlendirilecekse direk oynayabilecek bir oyuncuda alınabilir. Dele Alli bu konuda orta sahaya önerebileceğim bir oyuncu.

SAĞ KANAT : Sistemler ne kadar değişsede, futbol ne kadar hızlansada kanat oyuncuları her zaman popüler olmayı başarıyorlar. Arda Turan bu konuda ülkemizin yetiştirdiği nadir yeteneklerden biri ama bizde Sneijder gibi bir oyuncu olduğu için ben her ne kadar beğenmesemde yasin geçen seneden olan kredisiyle takımda kalacağı için takımımızda sol kanat gereksinimi görmüyorum. Ama sağ kanatta bize Hasan Şaş yada Keita etkisi yaratacak topla gidebilen rakibi tehtit eden öldürücü ortalar yapabilen bir kanat oyuncusu gerekiyor. Ben Brumayı çok beğeniyorum. Nasılki Hasan Şaş Lucescu döneminde parladı, nasılki Volkan Şen, Şelçuk ve Burak gibi Şenol güneş yönetiminde parladıysa Bruma'da mentor bir hocanın elinde parlayabilir yıldız olabilir die düşünüyorum. Hamza hoca'da bu ihtimali düşündüğünü söyledi umarım başarabilir. Ama bu ihtimali düşünerek sezona başlanmayacağına göre yada başlanmaması gerektiğine göre Galatasaray mutlaka bir sağ kanat oyuncusu almalıdır. Evgen Konoplyanka gerçekten çok kaliteli bir kanat oyuncusu ( Bana Hasan Şaş izlenimi veriyor) 25 yaşında ve bence en iyi çağında asıl mevki sol kanat olmasına rağmen sağ kanattada başarıyla oynayabilecek yetenek ve futbol bilgisine sahip.

 FORVET DEĞİL ! SANTRAFOR : Ağızlara plesenk olmuş bir cümleyi bir kez daha söylemek zorunda kalıyorum ama Galatasarayın Hakan ŞÜKÜR tipinde bir santrofora ihtiyacı var. Burak yılmaz santrafor değil tam bir forvet, son vuruşları iyi ama günümüz futbolunda ihtiyaç duyulan bir oyuncu kesinlikle değil. Burak Yılmaz derken top kontrolü olmayan, çalım atamayan ve hava toplarını indiremeyen bir oyuncudan bahsediyoruz ! Bize Drogba gibi yine elimizden kaçan Fernandao gibi bir Santrafor lazım. Eğer barcelona gibi oynamıyorsanız ileri uçta messi gibi neymar gibi top tutan oyuncularınız yoksa bu tip santraforlara her zaman muhtaçsınız demektir. Bu yüzdendir ki bugün bile Juventus Mandzukic'le anlaşırken Athletico Madrid Jackson Martinez'i almaya çalışıyor. Bu iki oyuncuda benim tarif ettiğim tanıma tam uymamakla beraber yinede piyasadaki en iyi oyuncular. Edin Dzeko bence bu tanıma uyan bizim alabileceğimiz en iyi forvet, eğer o olmuyorsa kesinlikle uzun olmamasına rağmen Roberto Soldado alınmalıdır. 

Sözün özü arkadaşlar Teknik direktörümüz ve Sayın başkanımız bu formaya kim layıksa, bu kulübün verdiği parayı kim hak edecekse, kim bu taraftarın sevgisine layık olacaksa o futbolcuları almakla yükümlüdür. Cebinizden para vermiyor üstüne birde para alıyorsanız kişisel egolar ve düşüncelerinizi mantıklı olanlar ile yer değiştirmek zorundasınız ( Örnek Hamza hocanın Bilal, Güral ve Niasse sevdası ) Küçük düşünürseniz büyükler arasında kaybolup gidersiniz. Dünyanın en büyük kulüp ve taraftar kitlesine sahip futbol takımlarında biri olduğumuzu kimse unutmasın. Liderlik vizyon ister cesaret ve atılım yapmak risk almak ister inşallah bugün herkes bunun farkındadır. Bu taraftar bir çok transfer dönemi ve yıldız görmüştür. Hagi ve popescu taffarel gibi yabancı ve en iyi yerli oyuncular ile Uefa kupasını kazanan, Son dört yılda Sneijder Drogba Muslera gibi yabancı, Selçuk ve Semih gibi yerli yıldızlarla coşan 4. yıldızı takan taraftarımız sizin TARAFTAR KİMİ NEDEN İSTİYOR ! sorunuza böyle  cevap veriyor. Bundan sonrasını sorumluluğu alanlar düşünsün...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...