Makale Yaz
Bu haberi yazdır
ejder kalede mus lee ra
 Eyl
22
 2011

muslera bruce lee vari bir hareket ile takımını 10 kişi bıraktı. takımın berabere kalmasında %60 etkiliyse de geri kalan %40 lık kısmını futbolcular ve taktik performans belirledi. muslera gökhan zan güvenmediği için hatalı bir çıkış yaptı. hani bir laf var ya muslera hatalı da hiç mi gökhan zan ın günahı yok. musleragül ün suçu ne durumu oluyor biraz. hatalı ama defans nasıl olsa keser moduna girmezseniz o zaman siz çıkarsınız. bende kalecilik yaptığım için bilirim. önümde ki çakılı defanslar arkaya devamlı adam kaçırır veya çalım yerse hemen öne çıkarım ki topu alayım müdahele edeyim diye.

maça gelirsek; kırmız karta kadar sercan ile elmander ile %100 lük iki pozisyon yaşandı. maçın ilk 10 dakikasını izleyenler bol pozisyonlu iyi bir maç olacağını düşündü. fakat beklenmedik kırmızı kart oyunun dengelerini değiştirdi. reira nın güzel pası ile elmander in vuruşunu kaleci iyi çıkarttı. sercan iyi aşırtırabilse güzel bir gol izleyecekti. ama pası atan galiba selçuk tu sercan ı baya bir aradı. yani bu ikiliden ileride çok goller görebiliriz. kimsenin dikkat çekmediği bir durum var. kendi evimizde samsun maçında ilk yarıda bu kadar net iki pozisyon bulamamıştık. baros çok yanlız kalmıştı. zaten kırmızı karttan sonra elmander de aynı şekilde yalnız kaldı. bir şeyler yapmaya çalıştı ama 10 dakika da yarattığı etkiyi yaratamadı. kırmızı dan sonra 15- 20 dakika takım toparlanamadı. maçın son on dakikasında sercan ile sol kanatta bir iki güzel dripling ve çalımlar pozisyon üretmeye çalıştık ama kalabalık değildi forvet hattı.

maçı etkileyen en önemli olay tabi muslera nın atılmasıydı ama terim in reira yı çıkartması da bir o kadar takımı etkiledi. kazım ın çıkması lazımdı. maçta etkili gibi gözükse bile skora baros kadar katkı yapamadı. saman alevi gibiydi. iki güzel çalım atıp bir iki iyi orta kesti. fakat elmander yalnızdı. eğer solda reira; sağda sercan; ortada elmander şeklinde devam etseydi daha verimli olurdu. sercan ı sol kanatta denemek ne kadar saçma bir kararsa reira yı çıkartıp sol kanatsız oynamakta o kadar saçmaydı. üstüne üslük sercan ı çıkartıp sabri yi almamız tek kanada sıkışmış bir takım görüntüsü verdi. sercan çıktıktan sonra takım pozisyon üretemedi. doğru düzgün atak bile yapamadı. sola açılan topta kimse olmadığı için iki üç top heba oldu.

son bir sözde melo ve selçuğa gelecek. melo tamam defansif oynamak zorunda kaldı ama biraz daha insiyatif alması gerekiyor. artık dikine gidip iki üç kişiyi çalımlayıp gidecek. kaptırsa bile deneyecek. çünkü takımın böyle şeylere ihtiyacı var. çok iyi toplar kesti. çok iyi paslar çıkardı ama bunlar yetmez. selçuğun verimi şu an çok düşük. selçuk %50 ile oynuyor. ilk 10 dakika iyi gözükse bile özellikle 10 kişi kalmasından sonra ayakta duramadı. son dakikalara doğru orta sahanın ortasında kimse yoktu. dönen topları kimse almadı. son bir sözde gökhan zan a ve fatih terim e allah aşkına artık ilk 11 de görmek istemiyorum bu adamı. yani semih kaya ya yazık ediliyor. fatih terim e soruyorum semih kaya gökhan zan dan ne kadar kötü olabilir.

fatih terim bu kadrodan bence vazgeçmemelidir. hatta bence eskişehir maçına sağda sercan; ortada elmander baros ve solda reira ile başlamalıdır. çünkü artık galatasaray olası bir mağlubiyet e tahammülü kalmamıştır. uyutan bir takım istemiyoruz. bol pozisyonlu gerekirse yediğinden fazlasını atan bir takım istiyoruz.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...