Makale Yaz
vladimir-putin
Bu haberi yazdır
Eleştiri Zamanı
 Eyl
14
 2013

Kimse ''Eleştiri yapmak için erken,daha ligin başındayız''  demesin. Sonra çok geç kalabiliriz.

Takımımızda dünyaca ünlü futbolcular var. Taraftarlarımız takımımızın formasını giyen her futbolcuyu seviyor bazılarını daha çok seviyor özellikle ''Çilekleri''. Hangi futbolcunun neden sevildiğni yazarak yazıyı uzatmak istemiyorum o yüzden o kısmı kısa geçeceğim.

                                            

DROGBA : Dünyaca ünlü futbolcu , Chelsea'nın efsane forveti.

Sevilme durumu : Çok seviliyor.

Hataları (Eksik kaldığı yerler): Duran toplar. Frikik oluyor tam Selçuk'un yeri diyorsun. Bir bakmışsın topun başında Drogba... Şaşırdık mı? - Hayır... Her seferinde aynı şeyi yapıyor .O an Selçuk'un frikik'i kullanma isteğini görebiliyoruz. Selçuk buradan atabilirim diyor kendine,maçın kaderini değiştirebilirim. Ama Adamsın Drogba'ya saygısızlık etmek istemiyor ve oradan uzaklaşıyor ya da sadece izliyor.Biz de izliyoruz gol fln da olmuyor :(

Taraftarların Drogba'ya verdiği sınırsız kredi ve tölerans takıma zarar veriyor diye düşünüyorum. Mesela Drogba'nın yaptığı hatalatı görmezden gelip diğer oyuıncular aynı şeyi yaptığında tepki gösterirsek ortada takım ruhu diye bir şey kalmaz.

Mesela Selçuk karakterli adammış onun yerinde başkası olsa ortalığı ayağa kaldırabilridi. Duran toplar konusunda. Selçuk'ta üzülüyordur ama bunu kimseye belli etmiyor.

Drogba'yı çizgi film kahramanı gibi görüp ona toz konurmayan taraftarlarımız bu yazıdan hoşlanmayabilir. Onlara da saygı duyuyorum. Ayrıca bende Drogba'yı severim ama dedik ya Eleştiri zamanı :)

 

BURAK: Futbol'da düz topçu diye tabir edilen, Her sene gol kralı olmasından başka bir özelliği olmayan oyuncu.

Sevilme durumu : Kısmen seviliyor %50 %50.

Burak'ın sevilmesinin en büyük nedeni gol atması.Geçen sezon CL de iyi iş yaptı doğrusu.

Ama ayağında top tutamaması ve gol pozisyonlarındaki bencilliği beni benden alıyor. Rakibe pres yapmaması ya da zamansız pres yapması (Sadece yapmış olmak için) Topu kaptırınca adamı kovalayacağına başını ikli elinin arasına alıp beklemesi. 1'e 1'de adam geçememesi, sürekli offside'de kalması yüzünden çok büyük bir Burak hayranı değilim. Mesela Sneijder'dan çok koşmasını beklemem ama Burak'tan beklerim.Çünkü fiziksel olarak atlet birisi.

Bu sitede bir üyemiz,''Burak attıklarından daha fazlasını kaçırıyor'' yorumunu yapmıştı.

Ayrıca Fatih Terim'in basın toplantısında söylediği ''Burak'ta yurtdışına gitmek istedi'' sözü var.Ama Futbol bu oyuncular transfer olur ona bir şey diyemem.

            

SNEİJDER : UEFA tarafından 2010 da yılın en iyi orta sahası seçilmiş,Şimdilerde Van Gaal'i iki arada bir derede bırakan futbolcu.

Sevilme durumu : Oldukça seviliyor.

İnter'den takımımıza büyük umutlarla gelmişti. Ama İnter'de yaklaşık 8-9 ay top oynamadığı için formsuzdu.Bunu biliyorduk ve eski formunu kazanmasını bekledik.

Oyunun daha çok hücüm yönünü iyi oynadığı için defansif olarak çok etkisiz kalıyor.Ama bunun için onu suçlamamak gerekir.Sneijder'in artıları eksilerinden daha fazla ama formda bir Sneijder'in.Sneijder bir Melo değil. öyle adam kovalamak tekmeye kafa uzatmak ona göre değil. Eğer öyle birini istiyorsan Sneijderi almayacaksın.Ben burada Transferi yapanları suçlarım. Fatih Terim Sneijderi istememişti Başkan aldı gibi dedikodular da duydum,doğru olduğuna inanmak istemiyorum.

Orta alanı kolay geçen rakipler daha kolay gol pozisyonuna giriyor. Defans oyuncularımızı yıpratıyor üstelik takımımız ileri çıkmasını engellemiş oluyor. Futbolda ortasaha çok önemlidir. Umarım Sneijder eski formunu kazanı ve tekrar UEFA tarafından yılın en iyi  orta sahası seçilir,Van Gaal'de bizde rahat ederiz.

Sneijder sevgisi yüzünden Galatasaray taraftarının Hollanda milli takımı'nın antrenörü Van Gaale etmediği küfür kalmadı hala kulağı çınlıyormuş adamın :)

Herkese iyi günler dilerim...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...