Makale Yaz
omerpasa
Bu haberi yazdır
Topumu verin bana! Oynamıyorum!
 Ağu
26
 2011

Fenerbahçe yöneticileri mızıkçı çocuklar gibi. ”Küstüm oynamıyorum” demişler. Güle güle gitsinler Bank Asya’ya. Fenerbahçe küme düşürülürse üzüleceğim tek şey  Bank Asya’daki takımların hali olacak.

 

Aykut Kocaman bu kararı Federasyon’un aldığını söylemiş. Fenerbahçe’nin gücü herhalde Federasyon’a yetiyor. Çelişkilerle dolu olan Mehmet Ali Aydınlar bile Nihat Özdemir’e gidin UEFA’da kendinizi savunun, hakkınızı arayın dediği halde neden gitmediler. Çünkü oraya giderlerse Federasyon’a çamur atamayacaklarını iyi biliyorlar. Güçleri sadece Federasyon’a yetiyor o kadar.

 

 Fenerbehçeliler sürekli bağırıp çağırıyorlar medyaya. Sanki kendilerini bu hale getiren medyaymış gibi. Kusura bakmasınlar siz kendi kendinizi bu hale soktunuz. Neden bu kadar isyan ediyorsunuz? Yarası olan gocunur diye bir söz geliyor aklıma…

 

Fenerbahçe’nin şampiyonlar liginden men kararını UEFA’nın verdiği çok açık. Fenerasyon pardon Federasyon biliyorsunuz 1ay etik kurulunun raporunu bekledi. Biz de zannediyoruz ki bir karar çıkacak. Nerdee!!! Dağ fare doğurdu işte! Öyle anlaşılıyor ki en baştan bir karar çıkmayacağı belliymiş de bizim haberimiz yokmuş. Neden çünkü Fenerasyon’nun (ahh gene Fenerasyon dedim ağzım alışmış kusura bakmayın arkadaşlar) Federasyon’un herhangi bir karar vermeye zerre kadar cesareti yok. Peki ne oldu? Büyükbabamız sabah geldi öğle yemeğini yedi bize de sopasını gösterdi ve akşama doğru gitti. Aaa aa! Bir de baktık ki hemen karar verilmiş . Şimdi bu kararı UEFA vermedi de kim verdi söyler misiniz? Uyan Fenerbahçe taraftarı uyan! Yöneticileriniz sizi nasıl da kandırıyor görüyor musunuz?

 

Bu federasyon değil mi ki savcılıkta bazı belgeleri gördüklerinde durum çok vahim diyen? Bu sözün üzerine hiçbir karar alınmaması şaşırtıcı değil mi? Sonra da dediler ki Türk sporunu bu durumdan asgari zararla çıkarmaya çalışacağız. Çıkardılar da. Etik kurulunun raporlarından sonra hiçbir şey yapmayarak, yargı sürecini bekleyerek Fenerbahçe’nin ekmeğine yağ sürdüler. Bunun üzerine Fenerbahçeli yöneticilerden tutun da teknik direktörleri ve futbolculara kadar herkes Federasyon’u öven sözleri ardı ardına sıralamaya başladılar.

 

Günlerdir demeç vermeyen Fenerbahçeli futbolcular birden bülbül kesildiler. İşe büyükbaba el atınca durum değişti tabi. Burada Federasyon’a şu soruyu sormamız gerek: Hani yargı süreci beklenecekti? Çok şükür kulaklarım sağır gözlerimde kör olmadığı gündemi de az çok takip ettiğime göre bildiğim kadarıyla yargı herhangi bir karar vermedi. O zaman bu şampiyonlar liginden men cezası da neyin nesi? Dolayısıyla bu kararın UEFA tarafından alındığı çok açık. O yüzden kimse çıkıp da tabir-i caizse gücünün yettiğine çökmesin! Hoş Fenerbahçe yöneticileri de bunun böyle olduğunu biliyorlar ama işlerine öyle geliyor işte.

 

 Sonuç olarak ben şuna inanıyorum: Eğer şike iddialarıyla ilgili kayda değer deliller olmasaydı savcı Fenerbahçe kulübünün başkanından tutun da ünlü futbolculara, teknik direktörlere, kulüp başkanlarına kadar bu kadar kişiyi içerde tutamazdı. Ve yine  kayda değer deliller olmasaydı bu kadar büyük camiaların tepkisini göze alıp bu işe girişmezdi savcı. Neden ağrısız başını ağrıtsın neden bu ağır sorumluluğu üstlensin? Fenerbahçeli olduğu söylenen savcıyı bu yönüyle Federasyon’dan kat be kat daha cesur buluyor ve tebrik ediyorum.

 

Ha bir de şu var: Fenerbahçeli futbolcular ve yöneticiler şampiyonlar ligine kendilerinin yerine Trabzonspor’un gönderilmesine çok kızıyorlar. Neymiş “0 tolerans” kapsamında Trabzonspor’un da gidememesi lazımmış! (“0 tolerans” UEFA’nın bir prensibi. Hani kararı Federasyon almıştı? Sizi gidi şakacı Fenerbahçeli yöneticiler siziJ) Yani şikeyle alakası olmayan bir takım gidiyor olsaydı yine şikayet etmeyecek miydiniz? Bırakın bu işleri artık.

 

 Federasyon’un bu işi eline yüzüne bulaştırdığı ortada. Krizi iyi yönetemediği aşikar. Fenerbahçelilerin düştüğü çelişkiler had safhada…Fenerbahçe’den sıra Beşiktaş ve Trabzon’a gelmiyor bir türlü. Durum böyleyken gelişmeleri izleyip göreceğiz kim ak kim kara…Bu sürecin içine Galatasaray’ı da çekmek için 20 yıl önceki bazı maçları dile getiren akl-ı evvellere sesleniyorum 2001 yılındaki Ankaragücü-Galatasaray maçıyla ilgili iddiaları herkes biliyor o yüzden tavsiyem geçmişe fazla gitmesinler çünkü daha da çok kirlenecekler…  

 

Herkesin Kadir gecesi kutlu olsun.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2017
  2016
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...