Makale Yaz
aslancimbomlu38
Bu haberi yazdır
Umutsuzluğa düşmeden önce...
 Eki
21
 2012

Sevgili Galatasaraylı kardeşlerim, son haftalarda alınan mağlubiyetler ve oynanan futbol hepimizi üzdü. Takımda özellikle defansif anlamda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bir türlü kadro istikrarını yakalayamadık ancak yaşanan tüm bu olumsuzluklar gayet normal. Eleştirmeden önce hatırlamamız gereken birkaç noktaya değinmek istiyorum.

1- Galatasaray 1 buçuk yıl içinde nerdeyse kadrosunu tamamen yeniledi. Bu hiçbir takım için kolay değildir hele ki tarihinde hiç alışık olmadığı bir sezonu(2010-2011) yaşayan bir takım için. Geçen sezon çok iyi bir futbol oynadık fakat halen pek çok eksiğimiz olduğu biliniyordu. Bu eksikleri kapatmak adına önemli transferler yaptık ve bazı transferlerimiz beklenen katkıyı HENÜZ yapamadı. Bu kadar kısa zamanda bu şekilde kadro yenileme yapan bir takımın bocalaması gayet doğal.

2- Yeni transferler uyum sağlamadı. Arkadaşlar transferlerimiz form tutmamış olabilir ancak bu hep böyle gideceği anlamına gelmiyor. Geçen seneyi hatırlayın Muslera, Eboue,Engin geç form tutmuştu. Takımın ritmini bulması ilk yarının sonuna doğru gerçekleşmişti.

3-Hala rakiplerden öndeyiz. Galatasaray çok eleştiriliyor ama hala lider.     ( Kasımpaşa Mersin'i 2 farkla yenmezse) Bence bu son derece önemli çünkü kaybettiğimiz bir şey yok ortada. Türkiye Ligi'nde lideriz ve Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden tek takımız.

4-Hocamız FATİH TERİM. Umutsuzluğa kapılmadan önce aslında ilk düşünmemiz gereken şey takımın başındaki isim. Çünkü Fatih Hoca'nın olduğu yerde hiçbir zaman umut tükenmez.

Tabi ki bu 4 faktör yanlışlarımızı görmemize, eksiklerimizi düzeltmemize engel olmamalı. Galatasaray'ımızın eksikleri var ama kapatılabilecek eksikler. Devre arasında öncelikle çok kaliteli bir solbek alınmalı. Melo'nun formsuzluğu sebebiyle de Alper Potuk gibi o bölgede formayı zorlayabilecek bir oyuncuya ihtiyacımız var. Halen forvet isteniyor ama kimse puan tablosuna bakmıyor sanırım. Galatasaray'ın sorunu hücumda değil savunmada.

Ve Cluj maçının önemi:

Ligde halen lideriz fakat Şampiyonlar Ligi'nde çok önemli bir virajdayız. Eğer bu maçtan üç puanla ayrılamazsak bırakın Şampiyonlar Ligi'nde 2.tura çıkmayı, Avrupa Ligi'ne kalmamız bile imkansız hale gelir. Salı günü bence sezonun en kritik maçlarından birine çıkacak Galatasaray. Bunun farkında olmalı ve takıma sonsuz destek vermeliyiz. Kaybedilen her topta homurdanan, gol gelmeyince tezahüratı bırakan taraftar böyle bir maçta takıma çok zarar verir. Tribündeki negatif elektrik takımı oldukça negatif etkiler ve sabırsız oynamaya iter. İnşallah salı günü sabıra ihtiyacımız olmaz ve maçı erkenden söker alırız ama eğer sabra ihtiyacımız olursa kesinlikle desteği bırakmamalıyız.

Saygılarımla,

Buğra ERDEM






Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...