Makale Yaz
muratt
Bu haberi yazdır
Elveda Futbol...
 Ağu
16
 2011

TFF’nin arka arkaya 2 cümlesi bile birbiriyle çelişen açıklamasına istinaden dün akşam aldığı daha doğrusu alamadığı karar neticesinde Türk Futbolunun kaotik dönemi resmen başlamıştır. Hepimize hayırlı! ve uğurlu! olsun. Demek ki Savcı ve polisin 10 aydır süregelen çalışması La Fontaine’den masallarmış TFF üyeleri için. Klasörlerce belgede yeterli kanıtı bulamamak (aslında bulmak istememek)) ancak bu TFF’nin becerebileceği bir iş olsa gerek. Zira evinde gözaltına alınarak emniyete getirilmek – salınmamak, ifadesi alınmak-yine salınmamak, mahkemece dinlenmek- yine salınmayarak tutuklu yargılanmak üzere Metris’e gönderilmek  gibi- teşbihte hata olmaz-  aklanmak için 3 tane ön elemenin üçünü de geçememiş olmak, küçücük bir söylentide yemeden içmeden taa ülke dışından GS’ın kupasını alma hayallerini açıklayan bu TFF için hiçbir anlam ifade etmiyormuş demek ki….neyse, bu böyle uzaaaar gider.

Aslında yazacak o kadar çok şey var ki. Ama yazmadan evvel duayen bir FBli olan Kemal Belgin’in duyarlılığına teşekkür ederekten benim de aklıma takılan soruları paylaşmak istiyorum;

1-) Karar vermek için yeterli belge yok, güzel. Ee, neden tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk ediyorsun o zaman insanları? Nerede ağzınızdan düşmeyen o masumiyet karinesi?

2-) Şüphesi olan kulüp Avrupa’ya gitmesin diyorsun. Sen şaka mısın gerçek mi?

3-) Toplantıda bir basın mensubu soruyor: Lig ortasında karar alma durumu olursa (ki gözüken iddianame en geç Ekim ortası gibi – ligin 4-5. Haftası-  mahkemeye sunulabilecek) ne yapacaksınız? Cevap: onu o zaman düşünürüz. Gülsek mi ağlasak mı?

4-) Malum, bu gizlilik kararı yeni alınmadı. Ee, peki ligi neden erteledin diye sormazlar mı adama?

Nihayetinde sevgili renkdaşlar, uzatıp da sizleri de sıkmak istemiyorum. Yahu madem bu işleri yapamıyorsun, elin gitmiyor (anlıyorum FBlisin, FBlisin diye de suçlayamayız seni) o zaman adam gibi çık deki; Beyler ben bu işi yapamıyorum, işimi yaparken duygularımı bir tarafa bırakamıyorum, benim söz konusu camialardan biriyle ilgili ideallerim var. Bu yüzden istifa ediyorum, inan herkes ayakta alkışlardı seni. Ama nerde sizde bu yürek. Hem işin başında olalım hem de karar vermeyelim.  O zaman Kemal Belgin’in dediği noktaya geliyoruz ki adamın size inceden giydirmesini bile anlayacak kapasitede değilsiniz.

Kusura bakma Sn. Aydınlar. Sizin niyetiniz belli ki, karar bizden çıkmış olmasın da, artık mahkeme mi verir, UEFA mı verir, biz topu taca da değil dağlara taşlara atalım ki sahaya daha geç gelsin, oyun daha geç başlasın. Sizin derdiniz bu maalesef, artık şundan adım gibi eminim ki siz varken bu dava sittin sene bitmez. İddianame biter, mahkeme dersiniz, mahkeme biter tahkim dersiniz, o biter UEFA dersiniz, UEFA biter CAS dersiniz, dersiniz de dersiniz. Bize de elveda futbol demek düşer. Bir zevkimiz vardı onun da içine ettiniz ya Allah da sizi bildiği gibi yapsın…

Bu arada hep FB lilerin “ligtv” yi iade tehditlerinden sonra şimdi gerçek futbolseverlere çok büyük görev düşüyor, görsünler bakalım kimmiş ligtv’nin gerçek lokomotifi. Açıkçası olaylardan çok önce kapatmıştım, bu yıl heyecanla yeni yönetim, yeni hoca, yeni transferler, güzel başlangıç düşüncesi ile lig başında açtırmayı planlıyordum ama kesinlikle açtırmıyorum. Bu arada  transfer konusunda yönetime kızıyordum ama bu lig için mi transfer yapsın adamlar?





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...