Makale Yaz
king-of-europe
Bu haberi yazdır
TFF'yi istifaya davet ediyoruz!
 Ağu
16
 2011

Saygıdeğer Galatasaraylılar Sevgili Futbolseverler,

Federasyonun altından kalkamayıp kirlenmesine sebep olduğu Süper Ligin artık elle tutulur bir yanı kalmamıştır. Tüm dünyanın gözü önünde rezil rüsva olmuş durumdayız. UEFA "% 1 bile şüphe varsa kupalara katılmasına müsaade etmeyin" derken, federasyonumuz "şike şüphesi var ama kanıtı yok" diyebilecek kadar patavatsız bir tutum sergilemektedir.

Her şartta şikecileri kurtarabileceğini ispatlamış olan federasyonu istifaya davet ediyoruz. Aşağıda yazdığımız sorgu mailini tff@tff.org.tr adresine ya da biliyorsanız federasyon yetkililerinin bireysel mail adreslerine göndererek sizler de tepkinizi koyun.

Unutmayın, sonucu önceden belli bir maçı izlemek zorunda bırakılmak, şikecilerin futbolseverler ile alay etmesinden başka birşey değildir.

Buyrun mailimiz;

Sayın Federasyon Yetkilileri, Şike soruşturması bu aşamaya gelene kadar yaptıklarınız sizi çaresiz olmaktan çok taraftar durumuna koymuştur. Hukuka saygı gösteriyoruz bahanesi altında gerçekleştirdiğiniz tüm icraatlar, olayları dahada kaotik hale getirmektedir. Öyle ki, yapamayız dediğiniz herşeyi bir bir yaptınız. Bu durumda bile insanların size güvenmesini nasıl beklersiniz? 1. Sayın Ünal Aysal "ligleri erteleyin, Türk futbolunu kaosa sürüklüyorsunuz" dedi, kendisini disiplin kuruluna sevk etmekle tehdit ettiniz. Daha sonra gelen tepkilerden korkup dediklerine harfi harfine yaptınız.2. "Elimizde belge yok delil yok, savcılık vermiyor bu yüzden karar alamıyoruz" dediniz, savcılık belgeleri getirip size teslim etti.

"Etik kurulu inceleyecek sonra karar açıklanacak" dediniz.3. Belgeleri incelediniz, "bizde şike kanaati oluşmadı" dediniz yine olaydan nasıl en az zararla çıkarız hesabı yaparak kendinizi kurtarmak için yan çizdiniz. Verdiğiniz karar ise daha da komik, çünkü savcılık ne karar aldıysa aynısını yaptınız, ki "biz yanlış yapmadık, bakın savcılık da aynı kararı aldı" diyebilmek için. 4. Madem bu kişileri tedbirli olarak PFDK ya sevkettiniz, bu kişilerin suçluluğunu kabul ediyorsunuz demektir. Eğer suç varsa neden ceza yok? Bunu açıklamanızı istiyoruz. Tutuklu kişilerin savunmasını almadan ceza veremeyeciğinizi söylemenize rağmen, suçluluklarını kabul etmiş olmanız ayrı bir gaflettir. Bundan sonra kırmızı kart görüp TEDBİRLİ olarak PFDK'ya sevkedilenlerin cezalarını da mahkeme kararını bekleyerek mi vereceksiniz? "Biz normal bir vatandaş gibi karar alamayız diyorsunuz", haklısınız.

O yüzden normal vatandaş sizden kaçamak kararlar almanızı değil cesur olmanızı bekliyor. Ankaraspor klübü küme düşürülürken neden mahkeme kararını beklemediniz. Önünüzde emsal teşkil eden karar alma yöntemleri varken neden bir karar almak yerine sürekli erteleme çabası içindesiniz? Olayı içinden çıkılmaz hale getirip, "Biz en iyisi kapatalım bu konuyu, yoksa futbolumuz çökecek" deme çabası içinde misiniz? UEFA nın Türk futbolu için verebileceği vahim karaları hiç mi düşünmüyorsunuz? Eğer takımlarımız sizin pısırıklığınız ve taraftarlığınız yüzünden kupalardan uzun yıllar men cezası alırlar ise, bunun ülke futboluna nasıl bir zarar vereceğini düşünemeyecek kadar cahil misiniz?

Şu anda sizleri UEFA'ya şikayet eden yüzlerce Türk futbolseverin olduğundan da mı haberiniz yok. Türk futbolunun marka değeri Fenerbahçe ya da diğer kulüplerin küme düşmesiyle değil, lekeli kalmasıyla zedelenir, bunun farkına varamıyor musunuz?  Mahkemenin şike vardır kararı alması halinde, bunu dünya spor kamuoyuna nasıl açıklayacak ve o koltukta nasıl oturacaksınız? Cimle alem yapılan telefon konuşmalarının iğne ucu kadar kısmından şikenin varlığını anlayabilyor da, sizler; sözüm ona koca şirketleri, kulüpleri yöneten insanlar mı anlayamıyorsunuz?  O halda sorum şudur?

O kurumları nasıl yönetiyorsunuz? Siz ya yönetici değilsiniz ya da Futboldan zerre kadar anlamıyorsunuz. Başka bir alternatifin olması imkan dahilinde değildir. Sadece yazıklar olsun sizlere başka bir şey demeye bile değmeyecek, normal vatandaş bile olamayacak kadar aciz insanlarmışsınız. Futbolseverlerin duyguları ile oynanmasına, onların kandırılmasına göz yumup haklarını savunmadığınız için sizlere yazıklar olsun. O makamı haketmiyorsunuz. Bunun kararını bizler veremesek da halkın gözünde hiç bir değeriniz kalmamıştır. Kendinizi kandırmayınız ve daha fazla Türk futboluna zarar vermeden o makamı terkediniz. Futbolseverler Platformu





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...