Makale Yaz
gkhnx
Bu haberi yazdır
Fenerbahçe Maçı Analizi
 Mar
12
 2012

 

Pazar günü  saat 20:00 de bizeri çok  zor bir o kadarda sabırsızlıkla beklediğimiz bir mücadele bekliyor.  Tam 12 senedir Kadıköy'de galip gelemiyoruz. Bunun nedenleri aslında çok kolay. Bu nedenleri üç madde olarak inceleyebiliriz.

* Baskı: Maçtan günler hatta haftalar önce gerek fenerbahçe, gerekte taraftarlar tarafından dinamitin fitili her zaman ki gibi  ateşlenir. Takımımız ve oyuncularımız üzerinde yoğun bir baskı kurulur.

*  İlgisizlik: Maça Fenerbahçe kadar önem vermeyiz. Fenerbahçe için tek hedef vardır.O da bizi yenmek.Şampiyon olup olmamaları önemli değildir bizleri yenip maç hakkında konuşmayı tercih ederler.

* Korku: Bu en önemli maddedir.On iki senedir Kadıköy'de yapılan tüm maçlara yenilme korkusundan dolayı beraberlik için gidiyoruz. En kötü beraberlik atabilirsekte bir tane atar kazanrız mantığı ile çıkıyoruz.Teknik adam ve başkan kim olursa olsun hep böyle düşünür maça öyle çıkarız.

Sorunlarımızı üç maddede belirttik peki ya çözümleri??

 

Baskının Çözümü : Fatih Terim bu faktörü anlamış olacak ki oyuncularına dün yatıracağı idmanı iptal ettirerek dinlenmelerini sağladı ve oyuncularıan bu maçı kazanamassak dünyanın sonu olmadığı gerçeğini anlattı.Oyuncuların rahat ve sakin olması için onları motive etmeye devame diyor ve devam edecektir. Bu sene puan farkınınnda açılmasıyla kendimiz açısından, daha az baskılı bir maça çıkacağız.

İlgisizliğin Çözümü: Fatih Terim, Gençler Birliği maçı sonunda verdiği röportajda, biz Galatasaray'ız ve her maça kazanmak için çıkarız.Kazanırız, kaybederiz ama her zaman kazanırız diyerek maçı ne kadar önemsediğini belirtti. Oyuncuların üzerinde baskı olmaması için  belli etmesede bu maç Terim için çok önemli ve bu maçı kazanmak için elinden gelen herşeyi yapacaktır.

Korkunun Çözümü: Altı sıfırlık bir hayal kırıklığı... Fatih Hoca bunu unutmadı. Dokuz puan öndeyiz, ligin en çok gol atan ve en az gol yiyen takımıyız ve güzel futbol oynuyoruz. Bu sene derbi kaybetmedik.Biz değil onlar korkuyorlar.Dokuz puanlık bir fark avar arada her ne kadar play off var önemli dğeil deselerde inanılmaz bir baskı altındalar.Dokuz puan öndeyiz bu maçı kaybetsekte  Fenerbahçe dieğr maçlarda puan kaybedecektir.Bunu biliyoruz ve şundan emin olun  Fatih Terim bu maça galibiyet için çıkacak!!

Rakibimizi Değerlendirelim:   

6-1 lik Gençler Birliği galibiyeti. 2-0 lık Ankaragücü galibiyeti derken maça morelli ve kendine güvenir bir piskoloji ile çıkacaklar.  En etkili isimleri Stoch , Alex ve Sow ile gol yollarını zorlayacaklar. 

Dikkat etmemiz gerekenler ilk adam öncelikle Stoch'dur. Stoch'u sol kanatta oynatırsa Ebuoe Stoch'u durdur. Fakat Stoch değişmeli olarak bir sağda bir olda oynarsa. Hakan Baltanın olduğu kanatta sıkıntılar yaşıyabiliriz. Fatih Terimde bunu düüşünerek muhtemelen Engini Sol kanatta oynatacaktır. Savunmada Hakan'a yardım etmesi için.  Dikkat etmemiz gereken diğer adam ise tabiki Alex. Kötüde oynasa her an her dakika tehlikeli bir pozisyon yaratabilir. Ters bir şut, arkaya gizlenmiş bir oyuncuya nokta pası ve duran toplarda takımımızı zorlayabilir. Bu maçta Meloya çok iş düşecek.Diğer tehlikeli adamlarıda Sow'u  muhtemelen Semih marka edecektirç Semih hızlı ve hava toplarında etkili bir savunma oyuncusudur. Rahatlıkla marka edeceğini düşünüyoruz.Daikkat etmemiz gereken diğer ouyncu ise Emre Belezoğlu'dur. Aslantepe'de oynana maçta yoğun bir baskı altında kalan ve ayakları titreyen Emre sahadaki oyunculara rehber olamyı isteyecektir. Sert ve hırslı bir oyun oynayacaktır.Hırslanınca  hırsının kurbanı olup başarısız olan bir oyuncu. Meloyla çok karşı karşıya geleceklerdir.

Aykut Kocaman muhtemelen Galatasaray'a Beşiktaş maçı üzerinden hazırlanacaktır. Beşiktaş maçı kanatlara yıkmıştı. Kanatlardan gelip gs kalesini ablukaya alamya çalışmışlardı. Eboué nin olduğu kanattan olmasada sol kanadımızda epey poziyson yapmışlardı. nitekim iki golde o kanattan gelmişti. Muhtemelen yine o kanat ağırlıklı kanat oyunu oynayacaklardır. Orta sahadanın göbeğinde Mehmet Topuz ve Emre sürekli olarak Selçuk ve Melo'ya pres yapacaklardır.Maksatları Gs orta sadahda pas yapamayıp ileri çıkmasını engellemektir. Defans hatlarıan gelince. Sağ kanattan yapacakları ataklarda Gökhan Gönül'ün bireysel yeteneklerinden yararlanamya çalışacaklardır. Gökhan'dan bol bol  ileri çıkışlar göreceğiz gibi gözüküyor. Elmander , Baros veya Necati, çok hızlı olmasalarda top sürebilen forvetler. Defansı çok ilerde kurmak en büyük hataları olacaktır. o yüzden dengeli sabi bir  defans anlayışı bekliyoruz Fenerbahçe takımından.

Fenerbahçenin avantaşlarını şöyle sıralayabiliriz.

* Stoch'un Formda olması

* Alex'in oynaması

* Seyirci Desteği

* Haftaya Morelle başlamaları.

 

Dezavantajları ise;

* 9 puanlık farkın verdiği muhteşem bir baskı ( Farkın artmasını göze alamazlar )

* Kontra ve kanat bindirmelerinde çok büyük açıklar bularak topu kalelerinde bulmaları.

Şimdi  de takımımızı inceleyelim.

Tekrar bir seri yakaaldık. Sarı kart cezası olmadan maça sakat Yekta hariç tam kadro çıkmamız çok önemli bir avantajdır bizler için. Necati, Baros, Elmander çok formdalar. Her an ne yapcakları belli değil.Muslera çok formda, son günlerde formu düşen Emre dışında takımın tamamı çok formada. 

Takımımızın Avantajları

Tüm takım oyuncularu çok formdalar

* 9 puanlık fark

* Fatih Terim Faktörü

* 12 Senedir Kadıköyde kazanamamızın takibe verdiği yersiz bir öz güven.

Dez avantajlarımız 

Takımda Fenarbahçe deplasmasnında çok fazla forma giytinmiş oyuncunun olmaması

* Melo'nun büyük maçlada rakip tarftarlardan çok etkilenmesi ve  yeteri kadar iyi oynayamaması

* 9 Puanın vediği rehabet

* Seyirci baskısı

Nasıl oynamalıyız ??

 

Rakip maça  4- 4- 1-1  olarak başladığını düşünürsek, Topu ilede tutma ve topun kontrolünü elimize alma açısından kesinlikle  4-4-2 den taviz vermemeliyiz. Tek forvetle çıkmamız durumunda çok eçık bir şekilde kaybetceğimizi söylebiliriz. 

Maçın kaderini iki takım içnide etkileyek oyuncular, Stoch, Alex ,Elmander, Baros  ve Melo'dur

Fenerbahçe kanatları kullanamya çalışacaktır. Özellikle sağ kanadı. Hakan balta ve Engin'in  performansları  savunmamızı belirleyecek en büyük faktörledendir.  

Maç orta sahada geçecektir. Orta sahanın kontrolünü alan takım maçıda kazanacaktır. Özellikle Orta sahanın göbeği çok önemli bir etkendir. Emre- Mehmet mi ? Selçuk ? Melo mu? orta sahanın kaderini bu isimler belirleyecektir. iki takımında zaafı orta saha göbekteki iki oyuncularına pres yapıldığında ileri yeteri kadar çıkamamalarıdır. Her iki takımda o bölgede pres yapacaktır. Alex'in pres yapmayacağını düşünürsek ve Elmanderin tüm gücü ile 90 dakika boyunca press yapcağını düşünürsek. Press konusunda bir sıfır önde olacağımızı söyleyebiliriz.

 

Fenerbahçenin muhtemeln taktiği maç başlar başlamaz seyirci desteğini arkasına alarak erken gol bularak maça hakim olma topu kendi ayağında tutması üzerinedir.

Tahminlerim doğrultusunda şunları söyleyebilirim. Fatih Terim maça galibiyet için çıkacak. Beraberliğe çıkarsa kaybedeceğini biliyor Beraberede kalamacağını biliyor. Çünkü rakibin puanı kapatması gerekiyor.O yüzden Fatih Terim'de takımı maçın başlaması ile atak futbol oynatacaktır.

 

Aykut Kocaman'ın mutlak planı başın başlamasıyla atak yapmaktır. Fatih Terim rezil olmamak ve puan kaybı yaşamamak için beraberliğe oynayacağını düşündüğü için  atak başalyacaktır. Ama karşısında kendisi gibi gol arayan bir takım bulunca tüm planları alt üst olabilir.

 

Şu bir gerçektir fenerbahçe ilk 45 dakika gol bulamassa  ya da gol atarsa ve Galatasaray beraberlik golunu atarsa Fenerbahçe bu maçı kaybedecektir. Çünkü Fnerbahçe çift forvete döndüğü an maçın orta sahasının kontrolünü tamamen Galatasaray'a teslim etmiş olacaktır. 

Bİr dez avantajımızda Melo'nun tribünlerin baskısını kaldıramamasıdır. Kendi tarftarının coşkusunu arkasına aldımı harikalar yaratan Melo rakip sahada rakip seyirciler karşısında Aslantepe'deki performansını gösteremeyebişlir bu bizler için çok büyük ez avantaj haline gelmemesi için tribünlerle oynamaması gerekiyor.

 

Yensekte yenilsekte aslanlaar gibi mücadele edecek bir takım görmek istiyoruz.Bunuda başaracağımızdan Eminim.





Etiketler : Galatasaray
Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...