Makale Yaz
mrtalt905
Bu haberi yazdır
"THİS İS İMPARATOR EFFECT"
 Oca
23
 2018

Sevgili Webaslan Okurları.

Yıllardır olması gereken oldu. Sonunda Fatih Terim yakıştığı yere geldi. Basında sürekli Dursun Özbeki projelerle övüp duruyorlar. Burası proje yönetim merkezi değil, GALATASARAY SPOR KULÜBÜDÜR. 2,5 yıllık başkanlık sürecinde yaptığı bana göre tek doğru hamle TERİM hamlesi oldu. Bu arada yaptı yapmasına da çok geç yaptı. Bugün Başakşehirin 1 puan gerisinde ise Galatasaray sebebi Dursun Özbekin geç algılama sorunu yüzündendir. Bunun altını çizmek isterim.

Sezonun 2. yarısına girmeden seçim yaşadık. Taraftar ve Camia içindeki genç kongre üyeleri birleşti ortak bir akılla belki de %90 nımızın bilmediği Sn. Mustafa Cengizi kongre de muzaffer eyledik. Aslında bu Mustafa Cengize olan güven değil, Dursun Özbek ve yönetiminden kaçış, kurtuluş hamlesiydi. Nitekim Sn.  Mustafa Başkanımız da gerek konuşmalarıyla gerekse duruşuyla çok kısa süre olmasına rağmen güvenimizi kazandı. Mehmet Özbek "Para lazım biz 5 milyon € bulmuştuk." demiş. Tamam kulübe katkı sağlayın o halde. İşte siz bu kadar Galatasaraylısınız. Mustafa Cengiz başkanımızın bir konuşmasında şu cümlesi dikkatimi çekmişti. "Bazı sponsorlarla istişare halindeyim. Eğer başkan olamazsamda kulübe katkım olacak. Gerekli kişilerle konuşup kulübe kaynak sağlarım." demişti. Şimdi sorarım size 2,5 yıldır tanıdığımız Dursun ve Mehmet Özbekler mi daha Galatasaraylı, yoksa cesaretiyle özgüveniyle kulübe her şekilde ve her ortamda katkı sağlayacağını bize hissettiren Sn. Mustafa Cengiz başkanımız mı ? Bu arada basın tanımıyoruz diyor, tamam tanımıyorduk Mustafa Başkanımızı ama biz Dursun Özbeki de tanımıyorduk. Tanınan, paralı başkana ihtiyacımız yok. Kulübün menfaatleri dorultusunda kaynaklarını en iyi şekilde kullanan, kaynak sağlayan ve bu bütçeleri yönetebilecek bir başkana ihtiyacımız var. Allah yolunuzu yolumuzu açık eylesin. Kulübümüzü ve yeni başkanımızı muzaffer eylesin. TEBRİKLER GALATASARAY SK BAŞKANI MUSTAFA CENGİZ.

Gelelim Galatasarayımızın saha içi faktörlerine. Ne diyoruz Bu İmparator Efektidir.

Galatasaray 3-1 Göztepe

Galatasaray  3-0 Bucaspor

Galatasaray 2-0 Viitorul Constanta

Galatasaray  5-0 Tuzlaspor

Bucaspor 0-3 Galatasaray

Kayserispor 1-3 Galatasaray

Çıktığı ilk maçta statta hep bir ağızdan İMPARATOR FATİH TERİMtezahüratlarıyla hoşgeldin dedik hocamıza. Oda bize hoşbulduk dercesine 4ü resmi 6 maç, 19 golle galibiyetler hediye etti. İlk maçta takımla fazla oynamadım dese de futbolcularımıza mesajı tribün olarak verdiğimizi düşünüyorum. Geriye düşmemize rağmen, hemen toparlanarak muazzam futbolla Göztepe gibi ligin deve dişi takımlarından birisini 3 golle, güzel futbolla geçmeyi bildik. Devre arasında takıma mutlak yapılması gereken sol bek zorunluluğunu yaptığımız 5 maçta  da gördük. Hakan iyi niyetli olabilir ama yaşı ve 6 aylık oynamayışı nedeniyle bu tempoları kaldıramayacığını görüyoruz. Latovlevici ise sadece 2 ye 1 lerde duvar paslarıyla iyi bir görüntü çiziyor. Onun dışında hem savunmada hem hücumda çok yetersiz. Yapılan bu baskın seçimde bu transferin yapılamaması da Dursun Özbekin kulübümüze attığı son kazık olsun inşallah. Kupa da ve hazırlık maçlarında gördük ki Fatih hocam savunmayı 3. bölgede başlatmayı hedefliyor hücum oyuncularımız rakip defansına baskı yaparak hataya zorluyor. Nitekim oyuncularımız bunu maçlarda maksimum 30 35 dakika yapabiliyor. Fizik olarak iyi değiller, herkesin beğendiği Galatasarayı ben şahsım adına hala beğenmiyorum. Sofianne Feghouli her maç beğeniliyor ama sanırım %90 taraftarımız ve medyamız Feghoulinin West Ham Valencia performanslarını bilmiyor. Kalitesinin yarısında bile oynamıyor henüz. Buca maçları da bizim adımıza hazırlık maçı niteliğinde geçti. Fatih Terim mantelitesi zamanla oturacak takıma ve bunun için fikstür avantajımız da mevcut. 

Son olarak Kayseri deplasmanı değerlendirmesi yapmamız gerekiyor. 

Biz yapalım yapmasına bu değerlendirmeyi de, Fatih Hocam bu maçı hafta içinde 100 defa izletir herhalde futbolculara. 25 30 dakika herkesin istediği, sahada görmeyi arzuladığı Galatasaray varken 75. dakikaya kadar eskiden gelen alışkanlıklar boy gösterdi. Taraftar olarak klişe olacak ama resmen kanser olduk. 2-0 öne geçince ne oluyor o futbola anlamıyorum. Bir anda 11 kişi kalemize 30 metre mesafede defans yapmaya başlıyorlar. Açıkca söylüyorum. bu maç 3-1 bittiyse Sumidicanın savunmacı çıkartıp Asamoah Gyanı oyuna sürmesinden kaynaklandı. Ne olursa olsun, Galatasaray gibi bir rakibe savunmada az adam bırakırsan o gol kaçınılmaz olurdu. Tabi Güray ve William hamleleri ne kadar doğruysa Gyan hamlesi o kadar yanlıştı. Hakkını vermek gerekir. Bu ligde Fatih Hocamdan sonra en beğendiğim teknik adamdır Sumidica. Ancak Hocamızın acilen Galatasaray savunma yapmazmantelitesini takıma aşılaması gerekiyor. Şu meşin yuvarlak 21 kişiyle birlikte bizim sahada olmamalı. Oyunculara tek tek değerlendirme yapmak istemiyorum. 17 haftalık ilk 11 den 4 eksikle oynadığımız maçı 3-1 kazandık sonuçta. Rakiplerin hepsinin kazandığı haftada puan kaybı çok kötü sonuçlar doğurabilirdi. Her geçen hafta daha iyiye gideceğimizden hiç şüphem yok. 

Takıma 4 transfer şart. Sol bek ve Sol stoper özellikle şart, Deniz Türüçün Maradona vari çalımlar atıp Faul alması bunun en büyük göstergesidir. Fernandonun yerini doldurabilecek. Bir orta saha ve maça sonradan girip oyunun akışını değiştirecek ofansif bir futbolcu. Mali yapımızı göz önünde bulundurunca acil olan sadece Sol bek transferi. 

Son olarak değerli okurlar bir kaç bişey söylemem gereken mecralar  ve gruplar var.

1.MEDYA

Her zaman ki gibi bazı taraftar gazeteler şuursuzca haberler yapıyorlar. Oyuncularımız paralarını alamayıp sakatlık bahane ediyormuş onlara göre. Sahada cevap vermeye devam edeceğiz. Unutmayın ki 6 aylık ödemeler yapılmamışken UEFA kupasını alan takımdır GALATASARAY.

2.HOLİGANİZM

Son zamanlarda bazı deplasmanlarda, taraftarlarımızı savunmasız yakalayıp 10 15 kişiyle yapılan saldırılar oluyor. Sahada hazmedemediklerinizi saha dışında savunmasız insanlara kusmayın. Bunun Ali Sami Yeni var demeyeceğim size ayıbınızla yaşamaya devam edin. Ancak Rahmetli ağabeyimiz Alpaslan DİKMEN in "GALATASARAY taraftarı hiçbir zaman saldırgan olmamıştır Fakat kendisine saldırıldığında da en sert tepkiyi vermiştir!" cümlesini hatırlatmak isterim. Kendinize gelin sabrımızı taşırmayın...

ŞAMPİYON YAZDIRACAĞIZ SENİ GALATASARAY. KENETLEN...

Fikirlerime zaman ayırıp okuduğunuz için Teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...