Makale Yaz
uqurgs
Bu haberi yazdır
Değişim Şart!
 Ara
19
 2016

Sezonun özetidir aslında dün akşamki Osmanlı maçı. Kötü biten sezonda takımın başına gelen JOR o zaman o takımla güzel başarılara imza attı evet bu yüzden hakkını veriyoruz. Fakat geçen seneden beri takımın başında olan bir hoca bir takımı neden doğru düzgün analiz edemez?

Genelde sezon arasında takımın başına geçen hocalar kendilerinden öncekilerin oyuncuları çalıştırmadığını söyleyerek takımın bu yüzden fizik gücü olmadığını açıklar. Bizim hoca sezona takımla başlamasına rağmen oyuncular 45 dakikayı zar zor çıkarıyor. Daha da kötüsü hocanın bu gidişi bir dur diyememesi. Dünkü maç ile 15 hafta geride kaldı ama takım 1 adım ileri gidemiyor futbol olarak. Sahada yürüyen, geriye gelmeyen oyunculara öylece bakaduruyor kulübesinden. Sonra 90.dakikada oradan çıkıp 3 kişi birden değiştiriyor. Bunlar oyunu okuyamadığının bariz göstergesidir.

Birde takımın gerçekleri var tabi. Bu takım kaliteli değil bir kere. Oyuncuların hepsi kariyerlerinin iyi oldukları dönemleri geride bırakmış, ben istersem tekrar oralara dönerim diye düşünen ama sahada rakibine basmaktan aciz kişilerden oluşmaktadır. Burada Muslera'yı elbette dışarıda tutuyorum zaten o olmasa halimiz nice olurdu. Kulağını çekmezsen Sneijder top oynamıyor, Bruma hala geri gelmiyor. Selçuk'un futbolla alakası kalmamış. Geri dörtlü ise evlere şenlik.

Bir savunma düşünün arkasına atılan her topta rakibi kaçırsın, rakibi orta yaparken onu zorlamasın, her hava topunda rakibe kaybetsin, kademeye bile giremesin. Ona rağmen ilk 3'te yer alsın. Aslansın Muslera.

Hocadan önce takımın acil ilk 11'de oynayabilecek oyunculara ihtiyacı var. Aynı zamanda yönetim JOR ile sezonu bitirmeyi düşünüyorsa da bir sonraki yıl için tecrübeli bir hoca bulmalıdır. Bu konuda rakibimizin hocası Advocaat'ı takdir etmek gerekir. Bilmediği ligte sadece oyuncuları tanıyarak ne yapabileceğine baktı ve 5 maçlık seri yakaladı daha da önemli rakibe pozisyon vermeyen, ileride topa basan rakibi ısıran bir takım oluşturdu. Bizimki de otursun oturduğu yerde.

Şampiyonluk hayallerde kalır bu yıl bu sistem değişmezse hatta şampiyonlar ligi bile şüpheli. Biraz Başakşehir örnek alınmalı !





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
 
Nisan (1)
 
Şubat (1)
  2017
  2016
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...