Makale Yaz
gucunutarihindenal
Bu haberi yazdır
AMATÖR BEY Riekerink İSTİFA
 Eki
25
 2016

Riekerink ısrarla aynı şeyleri deneyerek farklı sonuç almaya çalışıyor. Her maç 15 dakika arka tarafta yana ve geriye anlamsız ve boş paslar yapıyoruz. Rakibi yorduğumuzu zannediyoruz ama aksine yorulan taraf biz oluyoruz. Rakip sadece takım halinde sağa ve sola 15’er metrelik reaksiyonlar yapıyor.

  • Hiçbir oyun planımız yok. Topu Bruma’ya ver, geçerse gol olur geçemezse mağlubiyet olur mantığıyla her maça çıktığımız kesin.

Kendi kendimizi yorup, rakibin maçın bazı bölümlerinde bizim 1’inci bölgemizde yaptığı ufak baskılarda saçma sapan top kayıpları yapıp rakibe ciddi pozisyonlar veriyoruz.

İstatistiklere bakıp, şansızlık diyoruz. Futbolda şans falan yoktur. Akıllı insan şansa ve şanssızlığa inanmaz. İnananlar kendini avutur, başarısız olur. %78 topla oynamışız, 4 şut atabilmişiz Trabzon’a… Trabzon 1 korner atmadan gelip yenmiş seni. Santraforları topu biraz akıllı sürse, karşı karşıya pozisyonu da gol yapacaktı neredeyse… Hiç korner atmayan takım, 0-2 veya 0-3 bizi Arena’da yenip gidebilirdi.

Linnes, Sinan Gümüş başta olmak üzere, Selçuk ve Sneijder’de hoca tarafından kazanılamadı. Hatta Reiekerink, sırf bekine destek vermiyor diye Sinan gibi alman alt yapısı olan genç bir adamı aldı çöpe attı.

İlk hafta 25,30’uncu dakikalarda Linnes’i oyundan alarak, Kayseri maçında 2’inci devreye yine hata yaptığını anlayıp 2 değişiklik ile başlayarak, hele ki Kayseri deplasmanında son dakikalarda gol lazımken Hamit’i oyuna alarak komikliğini gösteren bir hoca gördük bu güne kadar. Trabzon maçında da hocanın komiklikleri devam etti.

1 teknik direktör düşünün. 8 haftadır oyuna müdahale ederken ilk değişikliği sağ beke yapar mı? Arkadaş Cavanda’yı oynat, Sabri’yi veya Linnes’i oynat artık bir karar ver. Burası yapboz tahtası mı? Riekerink amatör bey olduğunu her seferinde ortaya koyuyor.

Eren gibi bir forvetimiz var. Adama gelen her orta ya gol oluyor, ya da %100’lük gol pozisyonu ama takım Eren’e ısrarla orta yapmıyor. Dedim ya, Bruma topu alıp rakibi geçsin gol atsın veya asist yapsın. Bundan başka hiçbir planı yok hocanın!

Eren’e orta gelmemesinin 2 nedeni var. Birisi sürekli aynı şeyleri deneyen takıntılı amatör bir hoca. Beşiktaş ve Fener bu kadar çizgiye inip orta yaparken, GS illa pas yaparak gol bulacak diye bir şart mı var? Hollandalı bizim ülkenin futbolunu 6 aydır burada olmasına rağmen tanıyamamış. Dan dun diye kapanıp ön tarafa top vuran kulüpler ile dolu burası. Sert ve kazmaca oynarlar. Bu takımlar iyi kapanırsa, kanatlardan bol bol orta yapmanın bir ayıbı yoktur sevgili Riekerink. Üstelik elinde Eren gibi bu işin üstadı varken…

Eren’e orta gelmemesinin diğer nedeni ise, Eren rakip ceza sahasında rakibin 4 oyuncusu ile tek başına boğuşuyor. 1 kişi bile Eren’in yanına gidip orada çoğalma yaratmıyor. Rakip ceza sahasında çoğalamıyoruz bir türlü.

Tamam orta gelmemesinin nedeni buda, ya bunun nedeni ne olabilir? Buda çok basit. Galatasaray’ın orta alanında Selçuk diye bir yürüyen ölü var. Faul yapmayı, rakibi karşılamayı bilmiyor. 2 senedir en iyi yaptığı iş yana ve geriye oynamak. 15-20 maçta 1 tane frikik olursa gol atıyor, 15-20 maç daha oynuyor işte… Zaten milli takıma da Fatih hoca Selçuk’un ne olduğunu gördüğü için artık almıyor.

  • Galatasaray’da rakibin kontralarını veya ataklarını karşılayacak tek ve en iyi adam Tolga. 1.85 boyundaki Tolga, GS sıfıra indiği zaman normal şartlar altında Eren’in yanına girerek 2’inci santrafor gibi oynamalı. Bunu da yaparken, beraber oynadığı diğer ön liberoya güvenmeli. Bu yüzden o diğer ön libero da, rakibi en iyi karşılayacak 2’inci adam De Jong olmalı sevgili Riekerink. Hatta Selçuk’u oynatacağına, Josue’yi oynatsan Tolga’nın yanında, biz yine 3’üncü bölgede daha akıllı işler yaparız ama maalesef amatör beysin!

Çin’de 16 yaşındaki çocukları çalıştırırken bir anda Galatasaray’ın antrenörü olan bu adamın Galatasaray’ı uzun lig maratonunda şampiyon yapacağını düşünen varsa boşa düşünüyor. Riekerink iyi bir eğitimci. Yani Galatasaray alt yapısı için büyük bir şans olabilirdi. Maalesef Galatasaray onu A takıma hoca yaparak bu şansıda tepti. Bu saatten sonra Riekerink’i gönderirsen, git alt yapının başına geç sen burada yapamıyorsun ben 1’inci sınıf hoca getireceğim diyemezsin.

Maalesef Abdurrahim Albayrak gibi yıllarca yöneticilik yapmış bir adamdan, 45 senelik gazetecilik yapan Levent Tüzemen’e kadar herkes haklıymış. Biz gerçekleri görememişiz. Sırf insanların morali bozulmasın diye Riekerink’in bu takıma futbol oynatmadığını görmezden geldik.

Riekerink ise Mustafa Kapı gibi çocukları 1-2 maç oynattı diye Ronaldo’lar, Messi’ler yetiştirecek sandık.

Riekerink’in yanındaki Orhan Atik ve Ayhan Akman’da, şanssızlığın diğer yüzü. Adamların 1 tane yabancı dil bilgisi var mı merak ediyorum. Ya da antrenörlük kariyerleri ne? Koca Galatasaray’ın teknik direktöründen teknik heyetine kadar herkes vasat. Tek iyi olan sanırım Avrupa’nın en iyisi olan kaleci antrenörümüz. O da bu yıl geldi. Kondisyonerimiz kim, ne iş yapmış ondan bile haberimiz yok. Riekerink vatandaşını yanına aldı işte. Başka açıklaması olamaz.

Tarihin en büyük kaoslarından birini yaşayan Fener’in 5 puan önündeyiz. Kadıköy’de bir mağlubiyet alırsak, 2 puana düşecek. Bu mu Riekerink bey? Adana ve Başakşehir maçlarından kaybedilecek 1 puan bile Riekerink’i göndermek için yeterli sebeptir.

Kimse Arsenal hoca mı gönderiyor demesin. Evet İngiltere’de 7-8 tane dünya devi kulüp var. Türkiye’de 3 tane. Bjk’de son yıllarda yeni yeni toparlanıyor zaten. Ayrıca İngiltere, İspanya gibi ülkelerde şampiyon olamayan kulüpler en kötü 2 senede bir defa Avrupa’da çeyrek final, yarı final yapıyor.

Türkiye ligini bu manada diğer ligler ile kıyaslarsak, yanılgı içerisine gireriz. Galatasaray antrenör tercihinde stratejik ve çok kritik bir hata yaptı ama takım iyi. Gelen hoca yüksek ihtimal bundan kötü futbol oynatmayacaktır. Zaten kötü oynatırsa ve tutmazsa da yapacak bir şey yok. Riekerink, Ayhan ve Orhan ile göz göre göre şampiyonluğu armağan edemeyiz.

Ocak ayında en az 1.90 boyunda, sağ ayaklı ama sol stoperi de çok iyi oynayan, hızlı ve teknik 1 stoper transferi yapmamız kaçınılmaz hale geldi. Bu sene için ilk 11’e sadece bu hamle de yeterli.

Bildiğim kadarıyla Bielsa ve Villas Boas boşta. Umarım en erken zamanda antrenör hamlesi yapılır ve Galatasaray hedefe emin adımlarla koşar.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...