

23
2016

Herkese merhaba,
Galatasaray sezonun ilk derbisinde beşiktaşa konuk olacak. Ligde ilk ciddi sınav sayılabilecek bu deplasman maçında rakibimiz için galibiyat dışında işe yarar bir netice yok. Bizim açımızdan ise iyi başlanılan bir ligi iyi götürmek adına olumlu bir sınav vermek önemli. Rekabet tarihi boyunca içeride-dışarıda yenmekte zorlanmadığımız bir ekibe karşı oynayacağız. Bu sezon bolca transferle kadrosunu revize eden rakibimiz bu maçta galip gelerek geçen sezonki gibi bizi puansız yolcu etmek isteyecektir.
Galatasaray Riekerink yönetiminde 4 derbi oynayıp 1 mağlubiyet, 1 beraberlik ve 2 galibiyetlik performans sergiledi. Galibiyetlerin final maçlarında gelmesi ayrı bir parantez. Cimbom beşiktaş deplasmanında doğru oyunu oynarsa, gelecek deplasmanlara daha güvenli bakmamıza sebep olacak kuşkusuz. Kayseri deplasmanında oyunu tutmaya ve hatta beraberliği korumaya yönelik bir anlayışın sinyallerini aldığım anda ligin geri kalanı için endişelerim oluşmadı değil. Galatasaray'ın içeride de dışarıda da coşkulu bir oyun sergilemesi ve kazanan takım kimliğini perçinlemesi gerekiyor.
Beşiktaş'ın maça başlangıç zihniyeti baskılı ve alan daraltan bir oyuna dayalı olacaktır. Galatasaray'ın baskı altından bol pasla çıkmayı başarması gerek. Rize maçında gördüğüm ve olumlu bulduğum şeylerden biri şu ki sarı-kırmızılı oyuncular saha içinde birbirlerinin yerini iyice ezberlemişe benziyor. Tolga'nın gelişiyle ortahasahanın pas yüzdesinde ciddi bir gelişim yaşandı. Tolga baskı altında serin kanlı paslar veriyor. Ayrıca son maçta Eren'in geri gelip ortasahada yaptığı baskı bana Elmander'i hatırlattı ve derin bir oh çektirdi. Beşiktaş karşısında da en uçtaki oyuncumuzdan itibaren yoğun baskıyla oynamak lehimize sonuç verir. Mümkün olduğunca az pas hatasıyla ve bol paslı oyunla rakibin ilk bölümdeki baskısını kıracak diriliğe ve oyun aklına sahip bir takımımız olduğunu düşünüyorum.
Riekerink bu takımın deplasmanda silik bir performans sergilemesine asla izin vermemeli. Galatasaray'ın büyüklüğü hocasından, oyuncusuna herkesin en önce içselleştirmesi gereken bir hakikattir. Galatasaray'ın hocası da oyuncusu da hangi statta olursa olsun bu hakikate uygun davranmak mecburiyetindedir. Şu ana kadar yaşadığımız pozisyona girme sıkıntısını aşmak için uygun maç bir derbi olmayabilir. Ancak inanıyorum ki Galatasaray beşiktaşı geriye yasladığı takdirde iyi bir hücum futbolu sergileyip, ilk dört haftaya nazaran çok daha üretken olabilir. Çünkü önemli maçlar, önemli dönüşümlere ve kırılmalara gebedir.
Galatasaray ikili mücadelelerde ezilmez ve kırılma yaşamazsa büyük maç oynama tecrübesi yüksek yıldızlarıyla gülen taraf olur. Süratli bir bek olarak Cavanda 11'de düşünülebilir. Onun dışında Riekerink'in tercihlerinde bir sürpriz beklemiyorum. Riekerink Hamzavari maç izleme alışkanlığını terk edip 65-75. dakikalar civarında gerekiyorsa Hamit-Sinan-Josue kozlarını oynamaya başlamalı... Galatasaray 90 dakika oyunda kalmalı.
Yeni başlayan bir ligde oyunu yeni yeni oturan takımımızın bu maçta alacağı bir puan kabul edilebilir bir netice olabilir. Seyircisi önünde ilk derbiyi kazanıp, kendini ispat etmek isteyen rakibimizi yenmek için, yazının genelinde de vurguladığım gibi, ilk dört haftadan daha iyi bir performans göstermemiz gerekiyor. Hocamızın da bu maçın özelinde dersine çok iyi çalışmış olması şart. Doğru oyunla ve yetenekli yıldızlarımızla galibiyeti koparacağımız bir maç olması ümidiyle...
Yüreği sarı-kırmızıyla çarpan yüce Galatasaray tarafına selam olsun!
Yücel Uğur Uçar

- Malatya Kayseri yolu açık mı? 7 Şubat Kayseri - Malatya kapalı yollar
- Konya Antalya yolu açık mı? 7 Şubat Antalya - Konya kapalı yollar
- Ankara Hatay yolu açık mı? 7 Şubat Ankara - Hatay kapalı yollar
- Adana Maraş yolu açık mı? 7 Şubat Adana - Kahramanmaraş kapalı yollar
- Milli yas ilan edilince ne olur? Milli yas tatil mi? Milli yas ne demek?
- DEPREM DUASI! Türkçe-Arapça deprem duası, peygamberimizin deprem, zelzele duası
- Kahramanmaraş fay hattı koptu mu? Kahramanmaraş fay hattı geçen yerler haritası
- En yakın noter, noter çalışma saatleri
- Bugün yağmur yağacak mı, bugün yağmur var mı?
- Adıyaman deprem mi oldu? Son dakika Adıyaman deprem kaç şiddetinde oldu? Adıyaman deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar? 6 Şubat 2023
- 13 şubat okullar tatil mi? Türkiye genelinde tüm okullar tatil mi?
- Fenerbahçe Konyaspor maçı ertelendi mi?
- Adıyaman Besni'de deprem! Ölü ve yaralılar var
- Yarın 8 şiddetinde deprem bekleniyor mu? Saat 5'te deprem mi olacak?
- Deprem ne zaman bitecek? Tekrar deprem bekleniyor mu, olacak mı? 6 Şubat 2023
- Sakarya'da deprem mi oldu? Son dakika 6 Şubat 2023 Sakarya deprem kaç şiddetinde oldu? Sakarya deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Kayseri'de deprem mi oldu? son dakika 6 Şubat 2023 Kayseri deprem kaç şiddetinde oldu? Kayseri deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Otobüs seferleri iptal mi? 6 Şubat 2023 Son dakika otobüsler açık mı?
- Uçuşlar iptal mi son dakika 6 Şubat 2023! THY, Pegasu iptal edilen uçak seferleri
- Elbistan deprem son dakika 6 Şubat 2023 Elbistan deprem kaç şiddetinde oldu? Elbistan deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Çorum deprem son dakika 6 Şubat 2023 Çorum deprem kaç şiddetinde oldu? Çorum deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Starlink nedir? Starlink uydusu nedir, ne işe yarar? Elon Musk starlink uyduları Türkiye ile ilgili paylaşım yaptı!
- Deprem yardım kampanyası 2023! AFAD yardımı nasıl, nereden yapılır?
- Deprem geçmiş olsun mesajları! Geçmiş olsun Türkiyem
- Deprem okullar tatil mi? Son dakika deprem olan illerde okullar tatil mi?
- Kilis'te deprem son dakika 6 Şubat 2023 Kilis deprem kaç şiddetinde oldu? Kilis deprem kaç kişi öldü, yaralı sayısı ne kadar?
- Deprem kaç kişi öldü? Deprem ölü sayısı 6 Şubat 2023! Deprem can kaybı sayısı açıklandı
- DEPREM ÇANTASINDA NELER OLMALI 2023! AFAD DEPREM ÇANTASI MALZEMELERİ
- Deprem haritası Türkiye 2023! Son dakika Türkiye deprem haritası
- Deprem geçmiş olsun mesajları, sözleri ve paylaşımları... Geçmiş olsun Türkiye deprem 2023

