Makale Yaz
yucopasa
Bu haberi yazdır
Geldi derbi zamanı
 Eyl
23
 2016

Herkese merhaba,

Galatasaray sezonun ilk derbisinde beşiktaşa konuk olacak. Ligde ilk ciddi sınav sayılabilecek bu deplasman maçında rakibimiz için galibiyat dışında işe yarar bir netice yok. Bizim açımızdan ise iyi başlanılan bir ligi iyi götürmek adına olumlu bir sınav vermek önemli. Rekabet tarihi boyunca içeride-dışarıda yenmekte zorlanmadığımız bir ekibe karşı oynayacağız. Bu sezon bolca transferle kadrosunu revize eden rakibimiz bu maçta galip gelerek geçen sezonki gibi bizi puansız yolcu etmek isteyecektir.

Galatasaray Riekerink yönetiminde 4 derbi oynayıp 1 mağlubiyet, 1 beraberlik ve 2 galibiyetlik performans sergiledi. Galibiyetlerin final maçlarında gelmesi ayrı bir parantez. Cimbom beşiktaş deplasmanında doğru oyunu oynarsa, gelecek deplasmanlara daha güvenli bakmamıza sebep olacak kuşkusuz. Kayseri deplasmanında oyunu tutmaya ve hatta beraberliği korumaya yönelik bir anlayışın sinyallerini aldığım anda ligin geri kalanı için endişelerim oluşmadı değil. Galatasaray'ın içeride de dışarıda da coşkulu bir oyun sergilemesi ve kazanan takım kimliğini perçinlemesi gerekiyor.

Beşiktaş'ın maça başlangıç zihniyeti baskılı ve alan daraltan bir oyuna dayalı olacaktır. Galatasaray'ın baskı altından bol pasla çıkmayı başarması gerek. Rize maçında gördüğüm ve olumlu bulduğum şeylerden biri şu ki sarı-kırmızılı oyuncular saha içinde birbirlerinin yerini iyice ezberlemişe benziyor. Tolga'nın gelişiyle ortahasahanın pas yüzdesinde ciddi bir gelişim yaşandı. Tolga baskı altında serin kanlı paslar veriyor. Ayrıca son maçta Eren'in geri gelip ortasahada yaptığı baskı bana Elmander'i hatırlattı ve derin bir oh çektirdi. Beşiktaş karşısında da en uçtaki oyuncumuzdan itibaren yoğun baskıyla oynamak lehimize sonuç verir. Mümkün olduğunca az pas hatasıyla ve bol paslı oyunla rakibin ilk bölümdeki baskısını kıracak diriliğe ve oyun aklına sahip bir takımımız olduğunu düşünüyorum. 

Riekerink bu takımın deplasmanda silik bir performans sergilemesine asla izin vermemeli. Galatasaray'ın büyüklüğü hocasından, oyuncusuna herkesin en önce içselleştirmesi gereken bir hakikattir. Galatasaray'ın hocası da oyuncusu da hangi statta olursa olsun bu hakikate uygun davranmak mecburiyetindedir. Şu ana kadar yaşadığımız pozisyona girme sıkıntısını aşmak için uygun maç bir derbi olmayabilir. Ancak inanıyorum ki Galatasaray beşiktaşı geriye yasladığı takdirde iyi bir hücum futbolu sergileyip, ilk dört haftaya nazaran çok daha üretken olabilir. Çünkü önemli maçlar, önemli dönüşümlere ve kırılmalara gebedir.

Galatasaray ikili mücadelelerde ezilmez ve kırılma yaşamazsa büyük maç oynama tecrübesi yüksek yıldızlarıyla gülen taraf olur. Süratli bir bek olarak Cavanda 11'de düşünülebilir. Onun dışında Riekerink'in tercihlerinde bir sürpriz beklemiyorum. Riekerink Hamzavari maç izleme alışkanlığını terk edip 65-75. dakikalar civarında gerekiyorsa Hamit-Sinan-Josue kozlarını oynamaya başlamalı... Galatasaray 90 dakika oyunda kalmalı. 

Yeni başlayan bir ligde oyunu yeni yeni oturan takımımızın bu maçta alacağı bir puan kabul edilebilir bir netice olabilir. Seyircisi önünde ilk derbiyi kazanıp, kendini ispat etmek isteyen rakibimizi yenmek için, yazının genelinde de vurguladığım gibi, ilk dört haftadan daha iyi bir performans göstermemiz gerekiyor. Hocamızın da bu maçın özelinde dersine çok iyi çalışmış olması şart. Doğru oyunla ve yetenekli yıldızlarımızla galibiyeti koparacağımız bir maç olması ümidiyle...

Yüreği sarı-kırmızıyla çarpan yüce Galatasaray tarafına selam olsun!

Yücel Uğur Uçar





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...