Makale Yaz
yucopasa
Bu haberi yazdır
Riekerink Bey diyelim!
 Ağu
29
 2016

Herkese merhaba...

Uzun süre sonra Galatasaray'ımızla ilgili olumlu değerlendirmeler yapabilmenin sevinciyle yazıyorum. Travmalarla dolu bir sezondan sonra, epeyce farklı bir Cimbom ile karşı karşıyayız. Camiamızda esen bahar rüzgarlarının verdiği gönül hoşluğuyla eksikleri görmezden gelmemek gerekir elbet, ancak şu net bir gerçek ki bardağın büyük kısmı dolu. 

Galatasaray, fırtınalı bir sezonda gemiyi en son emanet ettiği kaptan olan Riekerink'le yola devam ediyor. Doğru bir tercih mi? %100 doğru. Zira göreve geldiğinden beri takıma olumlu etki ediyor. O yıkık dökük takım derbide galip gelerek sezonu kupayla kapamayı başardı. Bu hiç şüphesiz Riekerink'in takımı doğru yönetmesi sayesinde oldu. Riekerink'in başarısının arkasında bizden biri olması yatıyor. Tıpkı Derwall gibi, Luce gibi... Başarı diyorum çünkü onun yönetiminde sezonu kupayla kapatıp, kupayla açtık. Galatasaray'ı tam bir keşmekeşin içinde devralıp iki kupa kazandırmak başarıdır.

Yeni sezonda tatsız başlangıç yapmaya yakın olduğumuz bir Karabük maçında bana göre bu sezon ligdeki en büyük yerli transfer olan Eren sayesinde üç puanı aldık. Akhisar maçında defansın performansını büyük ölçüde yetersiz buldum. Ancak ortasaha mükemmele yakın oynadı. Özellikle ilkyarıda Akhisar'ın kapanmasının da etkisiyle Galatasaray oyunun hakimi oldu. Sneijder'ın istekli görüntüsü de ayrıca umut verdi. Sneijder, Yasin'in servisiyle ceza sahası önünde yakaladığı pozisyonda golü atabilirdi. Maalesef kaleci için kolay bir vuruş yaptı. Takımın kazanma isteği üst seviyedeydi. Zaten elimizde Sneijder, Yasin, Bruma, Eren, Sinan, Podolski varken bu takıma lazım olan tek şey hırstır.

Tolga'ya da bir parantez açmak lazım. Çok çalışkan ve zeki bir oyuncu. Hem kesici, hem top saklayabiliyor, hem de iyi paslar atıyor. Dikine oynamaktan da korkmuyor. Oyunu okuyabiliyor. Galatasaray'da çok daha üst seviyelere çıkacaktır Tolga. Eren için de aynısını düşünüyorum, takıma adapte oldukça çok daha fazla hünerini sergileyecektir. Transferin son günlerinde iyi bir önlibero ile rekabetçi genç bir (yabancı) forvet alınabilirse Galatasaray'ın bu kadrosu lige yetecektir.

Bir parantez de yönetime...

Geçen sezon basiretsiz işlerle bizi toptan tüfekten soğutan Özbek yönetimi de Nazifoğlu'nun karizması ve Riekerink Bey'in dehasıyla durumu kurtarmaya başladı. Umarım işleyen sisteme çomak sokulmaz ve iş her zaman ehline emanet edilir. Galatasaray'da herkes üstüne düşeni en iyi şekilde yaptığı takdirde sezon sonu ipi göğüsleyeceğimize inanıyorum. Tribünlerde coşacağımız, kupaları alacağımız nice senelere * * * *

Yüreği sarı-kırmızıyla çarpan asil ve yüce Galatasaray taraftarına selam olsun...

Yücel Uğur Uçar





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...