Makale Yaz
xbllx
Bu haberi yazdır
Sezon Şimdi Başlıyor
 Ağu
31
 2016

Her şeyden önce belirtmek gerekir ki bu yönetimden beklediğimizin üzerinde hamleler oldu.Önceki dönemlerde olduğu kadar yıldız/star isimler gelmedi belki ama olması gereken yerlere olması gereken hamleler yapıldı.Bu transfer dönemini nasıl geçirdik buna deyinmeden önce transferle alakalı yapılan bazı yanlışlardan bahsetmek istiyorum.

1-Öncelikle elinizden çıkarmak istediğiniz bir mal varsa bu mal bana yaramıyor diye cümle aleme duyurarak satmaya çalışırsanız hiçkimseden beklediğiniz fiyatı alamazsınız.Biz bunu o kadar dillendirdik ki göndermek istediklerimizin hemen hepsini para vererek gönderdik.Halbu ki "gerekirse paralarını öderiz ama belirlediğimiz kriterlerle gidecekler yoksa tek başlarına çalışırlar " diyebilseydik ben eminim ki bugün daha kazançlı bir tablo ortaya çıkacaktı.

2-Büyük isimlere talip oluyorsanız bunu mümkün mertebe sessiz şekilde yapmanız gerekir aksi takdirde olmazsa veya yerine daha düşük bir profil olursa normalde taraftarınızı mutlu edecek bir isim dahi bu etkiyi yaratmaz hatta hor karşılanır . Geçen sene Zlatan bu sene Lass bu hissiyatı oluşturdu herkeste .

Bence bu iki temel noktada yönetimimizin daha özenli olması gerekirdi umarım bundan sonra dikkat ederler . Diğer taraftan Transfer döneminin bana kalırsa eksik kalan bölgesi ise stoperler oldu.Sezon biter bitmez Chedjou yu elimizden çıkarabilseydik ve de Serdar ı almasaydık çok daha ideal ve güvenilir bir savunma hattı oluşturabilirdik . Burada Serdar ın kalitesinden bahsetmiyorum ona verilen parayla daha kalitelisini alabileceğimizden bahsediyorum. Ayrıca geçen sezon başından beri herkesin bildiği DOS eksikliğimizin son transfer olarak gelmesi de bir plansızlık göstergesi bana kalırsa.Sezon bitmeden o bölgeyi bir kaliteli oyuncu bir de belki genç scout transferiyle tamamlayabilirdik bunun için çok uçuk paralar da vermezdik ki eminim bu hamle bizleri ilerisi için çok daha mutlu ederdi.

Alınan isimler ise takımın heme her bölgesinde 2 birbirine yakın seviyede oyuncu olmasını sağladı belki de 2011 sonrası en verimli dönem geçti . Gelen her bir oyuncu direkt 11de oynayabilecek durumda ve bu da mevcut oyuncularımızın formanın ne kadar pahalı olduğunu anlamasını sağlayacaktır . Ancak bence bizi bekleyen en büyük tehlike elimizdeki mevcut yerli oyunculara karşı olan bakış açımız . Özellikle sosyal medya üzerindeki yorumlarda daha yeni gelen Serdar da dahil olmak üzer Semih ve Selçuk  hakkındaki ifadeleri anlamakta güçlük çekiyorum . Bakın burada bir performanstan bahsetmiyorum o kısmı tartışabilirz ,birileri yedek olmasını bekleyebilir ya da birileri 11 olmalı der kendi futbol görüşüne göre ki bu çok normal . Ancak yeni gelen sakatlıktan çıkmış bir oyuncuya ya da 5 yıldır kazanmadık kupa bırakmamış kaptana ve 91 doğumlu olup yıllardar üst seviyede oynayan Semih e karşı söylenenleri yanlış buluyorum . Serdar a verilen ücretin fazla olduğu bir gerçek ama siz veriyorsanız oyuncu alır ya da siz Serdar yerinde olsaydınız hayır ben bu kadar etmem mi derdiniz?Yönetimin yanlışıyla oyuncuyu baskı altına almamalıyız ki takıma aidiyeti artsın verdiğimizin maximum karşılığını alalım . Selçuk konusuna gelirsek perfomansının düşük olduğu bir gerçek ancak kimin iyiydi ki geçen sezon . Yanına iyi partner geldiği zaman Selçuktan performans alırsınız bakalım King Kong ile durumunu görelim olmazsa zaten kenardan izleyecektir.Kendi oyuncularımıza çöp muamelesi yaparak onları değersiz kılmayalım yeter ki . Semih Kaya sezon başlangıcında saçma bir sakatlık geçirerek (gözüne mangal ateşinin kaçması) sonrası bir türlü kendini toparlayamadı ve şanssız bir döneme girdi.Hatta hazır olmadan oynatıldığı her maç sonrası gözümüzde bir adım daha geriye de gitti . Ancak son şampiyon olan takımın Atınç ı kadrosuna katmaya çalıştığı ligimizde alt yapımızdan çıkmış , yıllarca takımın en zorlu deplasmanlarında 11 oynamış oyuncumuza daha fazla sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum .

Galatasaray taraftarı vefasız değildir , yapılanı asla unutmamıştır unutmaz . Oyuncularımıza verilen ücretler onları değil bu ücretleri verenleri bağlar bu ikisini birbirinden ayırt etmemiz gerekir.Söylediğim gibi sözlerim performans üzerine bir bakış değildir , Selçuk Semih veya diğerleri 11de olmamalı diyenlere de sonuna kadar saygı duyuyorum . Ancak oyuncularımızı kendi elimizle sözümüzle değersizleştirmeyelim . Hele ki biri kaptan ve bu takımı 2010 sonrası ayağa kaldıranların başındaysa diğer 2si 90-91 doğumlu ve halen yararlanabileceğimiz durumdaysa daha da özenli olalım . 

Allahın izniyle güzel bir sezon bizi bekliyor . Galatasaray ın olduğu yerde umut vardır ! 

okuduğunuz için teşekkürler,sevgilerle.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...