Makale Yaz
xbllx
Bu haberi yazdır
İlk Maçta Hayal Kırıklığı
 Ağu
24
 2016

Galatasaray sezonu açarken pek çoğumuz çok büyük umutlar besledik takıma. Hocaya olan güven,doğru kadro dışıları,yapılan hamleler derken her birimizin umudu her geçen gün arttı. Bunlara ek olarak hazırlık maçlarında alınan sonuçlar ve Manu maçının ilk yarısı bu umutları iyice yükseklere çıkardı.

Ancak resmi maçlar başlayınca madalyonun diğer yüzüyle karşılaştık.Her ne kadar ucunda kupa olduğunda doğal favori oluşumuzun vermiş olduğu güçle kupayı kazanmış olsak da pek çoğumuzun aklında acabalar oluşmaya başladı Beşiktaş maçında.Kupayı aldığımızda sorunlar bir nebze de olsa halı altına süpürüldü ancak son saniyede kazanılan Karabük maçı her şeyi göz önüne serdi . Takımdan performans beklemek bir yana futbolun çok temel doğrularından dahi uzaktık özellikle ilk yarı boyunca.JOR Bey maç sonu yaptığı açıklamada bunu yorgunluğa bağlamış olsa da ben problemin bu kadar basit olarak ele alınmasını doğru bulmuyorum. Bana göre sorunları sıralarsam ;

1-Savunma hattındaki her bir oyuncumuz rakip hücumculara çok uzak oynadığından topu alıp dönüp pas yapma imkanı veriyoruz

2-Hakan ın ağırlığı Chedjou nun dağınıklığı rakipleri çok rahatlatıyor.Yaptığı asist bize 3 puan getirse de asli görevi konusunda iyi olduğunu söylemek mümkün değil.

3-Hücum kanatlarımız olan Bruma - Sinan bekleri o kadar yanlız bırakıyor ki Dani Alves gelse benzer performans gösterebilir.Ayrıca özellikle Sinan ın savunmaya geliyorMUŞ gibi yapıp rakibi izlemesi sağ kanadı rakipler için maden haline getirdi.Tabi burada Linnes in anlamsız pas hataları da extra problem oluşturdu.

4-Selçuk un topu kaptırdığı andan itibaren rakibi kovalamayaşı ve hatta kovalayanları izlemesi inanılır gibi değildi.Belli ki fiziksel olarak da ruhsal olarak da sezona hiç hazır değil hatta belki de çoğu kişinin dediği gibi artık ayrılma vakti gelmiştir.

5-Tolga nın bitmez tükenmez enerjisine rağmen top kazanma yeteneği zaten kısıtlı iken onun yanında adam yiyen orta saha olmaması takımdan kovaladığımız Ceyhun u maçın yıldızı yaptı

6-Sinan ve Bruma nın içeri kat etmediği , pas alışverişinden uzak olduğu ve topla rakip üstüne giderek bireysel oynamayı tercih ettiği bir günde doğal olarak top kaybımız arttığı gibi rakiplere hızlı kontra imkanı verdi.Belli ki ikisi aynı anda bu düzen içerisinde olmuyor olmayacak . Birbirlerini yedekleyebilirler belki ama aynı anda sağlıklı olmuyor (en azından şuan için)

7-saha ısı haritamıza baktığımızda sol kanattan gelmeye çalıştığımızı ancak sağ kanadın neredeyse hiç işlemediğini görebilirsiniz.Burada sıkıntı kanatlardan ziyade Sneijder in sola yapışık oynamasından kaynaklanıyor.Orada nerdeyse kaotik bir kalabalık oluşuyor ve bu durum rakip takımların işine geliyor.Sneijder in merkeze forvet arkasına daha yakın oynaması ve her iki kanada da benzer desteği sağlaması bu problemi çözebilir.

8-Son ve bana göre en önemlisi takım o kadar yavaş top çevirip ve aynı zamanda o kadar çok yan pas yapıyor ki rakip takımların takıma extra önlem almasına gerek kalmıyor ayrıca çalışılmış bir organize atak modelimiz de olmadığı için sadece topun arkasına geçip beklemeleri dahi savunma yapmalarına yeterli oluyor.

Bu kadar problem varken güzel şeyler de elbette var . En başta çok şükür ki kalede Muslera var . Ortada yüksek enerjili Tolga da takıma uzun vadede çok katkı sağlayacak belli. Ve son olarak Eren . . Gerçekten 2 yıldır forvetsiz oynadığımızı bize birkez daha hatırlattı . Uzun vadede takım onunla oynamaya alıştığı zaman çok daha faydalı olacak gibi görünüyor.

Genel olarak problemlerin çözümü için ise öncelikle DOS(Diarra) şart olduğunu artık sağır sultan duydu . Bunun yanında yeni bir oyun düzeni de şart görünüyor . Orta üçlünün(DOS-Tolga-Selçuk) önünde Sneijder-Poldi(Josue) ve uçta Eren in olduğu bir düzen hem sneijder e istediği özgürlüğü verebileceği gibi hem de daha organize ataklar geliştirmemizi sağlayabilir . Burada Selçuk un kesik yemesini isteyen çok kişi olabilir ancak JOR Beyin Sneijder ve Selçuk a çok karışabileceğini düşünmüyorum.Ayrıca Selçuk un geçmiş performanslarına baktığımızda yanında mutlaka onu tamamlayan iyi bir oyuncuya ihtiyaç duyuyor Colman ve Melo gibi . Diarra vb bir oyuncunun gelmesi halinde Selçuk un da performansının yükseliğini görebiliriz. Savunma nın savruk ve ağır görüntüsünü yukarıda da yazdım ancak iyi bir DOS ile bir çok şeyin değişebileceğine olan inancımız mevcut.Olası bir Diarra transferiyle çok daha iyi bir savunma görebileceğimizi düşünüyorum . Görüldüğü gibi hücum için de savunma için de dönüp dolaşıp 6 numara pozisyonuna takılıyoruz.İnşallah o bölgeyi çok iyi bir transferle doldurabilirsek bir çok şey değişecek diye umut ediyorum/ediyoruz.Çünkü en nihayetinde ;

Galatasaray ın olduğu yerde umut vardır !





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...