Makale Yaz
sem88
Bu haberi yazdır
Inter Maçı Analizi
 Ağu
03
 2015

Merhaba,

Inter maçını stadta canlı olarak izledim ve sizler için bazı gözlemlerde bulundum. Öncelikle ilk farkettiğim, geçen sezon başımıza dert olan organize atak eksikliği. Bizim takımın senelerdir gelen sorunu devam ediyor, topu al kanatlara in, ortadan duvar pasları yap gibi bir atak organizasyonumuz yok. Maçı izlerken sürekli bir karambol olsa da gol bulsak hissiyatında oluyorsunuz.

Bunun dışında;

1- Forvet kesinlikle gerekiyor, eğer Inter maçında olduğu gibi Burak'ı geriye gelip sırtı dönük topu alacak, tutacak ve etrafındakilere pas atacak formatta oynatıcaksa ilk 11'e girecek bir forvet. Yok hayır, Burak'ı ara paslarla önüne top atarak oynatırım diyecekse Hamza Hoca bu sefer de yedek bir forvete olması gerekiyor. Umut bu takımda yedek bile olamaz, bunu dün akşam bir kez daha gördüm.

2- Sağ açık sorunu devam etmekte. Belki Yasin'i beğenmiş olabilirsiniz Inter maçında ama genel olarak sağ kanatta her topla buluştuğunda, mutlaka topa basıp, geriye dönme ihtiyacı duydu. Dribbling ile yada çalım atarak önündeki defans oyuncularını geçemedi. Ki bu takımın, bir diğer kronik sorunu, topu ayağına alınca, hızlıca ceza sahasına yönelicek, önündekine çalım atarak adam eksiltecek bir oyuncumuz hala yok. 

3- Bu maç sonrası ona ayrı bir başlık açmazsam büyük haksızlık olurdu. Bilal; bence oynadığı süre içinde takımın en iyisiydi. ama kesinlikle Melo'nun alternatifi olarak görülmemeli. daha doğrusu sonunda Selçuk'a bir alternatif bulabildik. Aynı zamanda bizim takımda eksik olan teknik kapasiteyi de yükselteceğini farkettim.

4- Bir diğer başlıkda kesinlikle ona açılmalıydı. Sabri, ama maalesef onun için olumlu şeyler söyleyemeceğim. Bir an önce yerine birini alıp, taraftarı bu eziyetten kurtarmak gerekiyor. Senelerdir, imkansız bir kaç topa yaptığı koşularla çok uğraşıyorum savaşıyorum imajı vererek tribunleri kandırdı. Ama eksiklikleri o kadar fazla ki.. Rahat pozisyonlarda pas hataları, savunmada rakip oyuncunun 50 metre gerisinde kalmaları.

5- Takım henüz fiziki ve kondisyon bakımında hazır değil. Özellikle, Sneijder ve Podolski bu anlamda göze battı. Sneijder yine bildiğimiz gibi, top ona gelebilirse takım bir şeyler yapmaya başlıyor. Poldi'nin assisti ile olan gol gelecek açısından umut vericiydi. Bu ikili birbirine yakın oynadığı sürece Galatasaray gol atar.

6- Chedjou'yu dün çok beğendim, nerdeyse gelen her topu kesti, bir kaç da kritik müdahalesi var. Yanına bir stoper şart görünüyor.

7- Son olarak da yeni ve genç transferlere değinmek istiyorum. Carole ve Jose. Kısa süre oynadılar ama dün ben ikisini de beğendim. Gelecek adına bu iki isimden de umutluyum. Çünkü belli olan bir şey var ki, ikisinin de ortanın üstünde bir top tekniği var. Rodriguez kesinlikle Melo'nun yerine değil, daha çok Selçuk pozisyonu yada sağ sol iç-açık gibi duruyor. Carole'un topla ile ilerleme ve adam eksiltme özelliği de Inter maçında göründü.

Özet ile toparlayacak olursam, bu takıma transfer eğer geçen seneki gibi zorlanarak sıkıntı çekerek maç izlemek istemiyorsak şart. Yoksa yine en kötü ilk 2 içinde olacağını düşünüyorum. ama hedeflerimiz daha yukarıları ise, sırtı dönük oynayabilen tekniği iyi bir forvet, dribblingli bir sağ açık ve oyunun iki tarafını da oynayabilen bir sağ bek mutlaka alınmalı. Melo konusu bugün itibariyle belirsiz olduğu için oraya bir şey demiyorum.

Sevgiler





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...