Makale Yaz
sem88
Bu haberi yazdır
Transfer Politikası
 Tem
11
 2015

Merhaba Galatasaray Sevdalilar,

Malum gündemimiz transfer ve hergün yeni isimler üzerinde konuşuyoruz. Rakipler transferde hareketli günler geçirirken biz biraz geride kaldığımızı da hissediyoruz. Bir yandan yöneticilerin ve Hamza Hocanın açıklamaları..

İlk olarak forvet bölgesinden başlamak istiyorum yazıma. Biliyorsunuz, geçtiğimiz sezon bittiğinden beri taraftar forvet transferi beklentisi içinde. Gündemde de en çok kalan isim huntelaar oldu. Benim görüşüm, eğer Ibrahimovic gibi fenomen bir isim alınmayacaksa forvet konusunda yüksek maliyetli bir transfer yapılmaması yönünde. Bizim takım, 4-2-3-1 düzeninde oynuyor ve forveti Burak. Huntelaar ayarında bir futbolcu ise Burak Yılmaz'ın çok ilerisinde değil. Bize çıta yükselteceğini düşünmüyorum. 

Hatırlarsanız, Drogba transferi zamanı takımda, umut, burak ve elmander vardı ve bir forvet transferi düşünülmüyordu. Ancak Drogba gibi fenomen bir isim için fırsat çıkınca transferi gerçekleştirilmişti. Şu anda da eğer Forvete Ibrahimoviç alınmayacaksa, genç ve yedek olması sorun olmayacak, sistem tartışmaları yaratmayacak Muhammed Demir - Guidetti gibi bir transfer daha mantıklı.

Bir önceki yazımda, forvet yerine sağ açığa Robben alınmalı görüşünü ortaya koymuştum. halen aynı fikirdeyim. İsime takılmaya gerek yok ama forvete yüksek maliyetli (burada kastım Huntelaar vb) transfer yapıp Burak yedek kalır mı tartışmalarını yaratmak yerine, sağ açığa gol ve assist yapabilecek bir futbolcu transfer etmek.

Orta saha konusunda ise, Melo durumumun netleştirilmesi gerekir. Melo her ne kadar sevsem de, bu saatten sonra biz seninle devam etmek istemiyoruz deyip transfer listesine koyulması gerekir görüşündeyim yada kontrat istiyorsan al o zaman senelik 2M eurodan 3 sene daha denilebilr (ki bu paraları başka bi yerde alamayacağını biliyoruz.) Yerine ise yaş aralığı 25-28 olan dinamik ve topla iyi olan bir futbolcu olmalıdır. Alex Song, Mikel, Guarin gibi örnekler verilebilir.

Ön tarafa yapılacak yüksek maliyetli (sağ açık yada forvet) sonrası, defans için genç ve gelecek vaad eden isimlere yönelmeli diyorum. Farkettiyseniz, ismi sanı duyulmamış olmasına rağmen Carole transferine taraftardan bir tepki gelmedi. Nedeni ise, taraftar çoğu şeyin farkında ve istekleri mantıksız değil. Her mevkiye yıldız transfer edemeyeceğimizi biliyoruz. Bu yüzden, defansa alınacak maliyeti az potansiyeli yüksek futbolcular taraftar tarafından kabul görecektir.

Bu transfer politikası zor ve imkansız değil, daha önce drogba ve sneijder transferlerinde gördük. Şu anda yönetim bir acemilik yaşamakta bu gerçek. Bizim görevimiz yönetime yol göstermek. Transfer için, maç kazanmak için kupa için Galatasaraylı değiliz ama bu klubün de bir geleneği var, o da; Avrupa'da her zaman başarılı olmak.

Sevgiler





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...