Makale Yaz
dmrfeat
Bu haberi yazdır
Tek Yanlışlı Doğru Beşiktaş
 Kas
03
 2014

   Bugünlerin Türk futbolunda tünelin sonundaki ışık gibi bir takım, Beşiktaş. Farkındayım, bu Galatasaray'ın taraftar sitesi, ben de Galatasaray'lıyım. Ama bir fanatik değil, bir futbolseverim. Bu yüzden, yiğidin hakkını teslim edelim diyorum, yiğidi öldürmeden!

   Hali hazırda, kabul edelim, Avrupa standartına en yakın ve en uygun futbolu oynayan takım Beşiktaş'tır. Ba, Olcay, Oğuzhan, Gökhan gibi yetnekli yıldız denebilecek oyunculara sahiptir evet, ama bunlar da takımın diğer oyuncularıyla bir bütün olmayı başarıp, kendini öne çıkarma, paçayı kurtarma gayesiyle oynamıyorlar. Bireysel futboluyla Ambrabat'a taş çıkartan Töre dahi, bu yıl ayağında daha az top tutmaya, arkadaşlarıyla seyir zevkini de artıran tek pas oyununa dahil olmaya başlamış. Bir çocuk babasına yahut abisine "total futbol" nedir diye soracak olursa, sorunun muhatabı ülkemizden ancak örnek olarak Beşiktaş'ı gösterebilir.

   Tabi övgüler yergilere mani değildir. Bu vesileyle siyah beyazlı takımın bas bas bağıran S.O.S'i de hepimizin malumu. Nedir o? Tabiki de takımın bir sağ bekinin olmaması! Şerh düşelim: Necip'in bir sağ bek olmayışı yahut olamayışı. Dünkü Fenerbahçe maçında ilk yarıda rakibinin özellikle Caner'le yaptığı tüm etkili ataklar, Necip'in tutamadığı kanattan geldi. Eğer bu takımın sağ bek olan bir sağ beki yoksa bu oyuncuların, Necip'in kabahati değildir. Bu, örnek teknik adam Bilic'in bariz hatası ve yönetimsel bir yanlıştır. Çok doğru transfer politikalarıyla takdir edilip örnek alınması gereken Beşiktaş'ın böyle bariz bir açığa Necip'le yama yapması kabul edilir şey değildir. Takımın bundan sonraki maçları için artık Fenerbahçe stratejisi model olacaktır. Tabi her takım Caner gibi bir beke sahip olmadığından, bunu başaramayabilir. Lakin Fener'in başarısı elbette yalnızca Caner'e ait değildir. Bu başarının analizi yazının amacını ve benim yetkinliğimi aşar.

   Amaca dönecek olursam, Beşiktaş tez elden sağ kanata devşirmelik de olsa oraya daha oturan bir yama yapmalıdır. Ama o bölgeye yama yapacağım diye başka bir yerden açık vermemelidir Bilic! Şimdilik, ocak ayına kadar, tek çıkar yol bu gibi görünüyor. Aksi takdirde çok iyi yolda yürüyen bu örnek yapının hiç hak etmediği neticeler doğabilir. Ocakta ise yine aynı transfer politikasına uygun olarak, takım oyununa katkı sağlayacak bir sağ alınırsa, tartışmasız ligin en iyi takımı ve Uefa kupasının taliplerinden biri ortaya çıkar.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...