Makale Yaz
efsane05
Bu haberi yazdır
Fatih Terim
 Eki
12
 2014

Her GS liyim diyenin kalbinde F.Terim e ait bir yer vardir ve o yer asla etkisini kaybetmez. GS nin F. Teriml e yakaladigi basari ve zaferleri  tekrarlamaya gerek yok. Tüm bunlarin yari sira Basari ve zaferlere ulastikca, kendisine olan ilgi arttikca kendini kaybeden, herseyin eniyisini bilen hic hata yapmayan, tüm elestirilere kapali olan bir Terim cikiyor karsimiza.

FB ve BJK nin aldiklari cezalardan dolayi avrupa kupalarindan men edilirken GS cephesinde herseyin iyi gitmesi ni gören ve  aradaki farkin acilacagini farkeden kesimler, GS nin bu iyi gidisine dur demeleri gerektigini anladilari. Düsündüler tasindilar ve en dogru yol  F.Terim i kulübten ayrmak olacakti. Zira F.Terim li GS yada GS li F.Terim gine mujizeler yaratabilirdi. Peki nasil olacakti bu. Careyi milli takimi alet etmekte buldular.  Milli takimda hersey zaten iyi gitmiyordu.  Oysa F.Terim e böyle bir teklif götürürlerse ve F.Terim bu teklifi kabul ederse , senaryonun ilk ve en önemli  bölümü gerceklesmis olacakti. Burdaki gaye zaten milli takim degil, G.S yin gidisine dur olacakti. Bu Arada Terim, milli takimada birseyler verirse, iki tasda bir kus vurulmus olacakti.

Akil var mantik var. Dünya kupasi grup elemeleri bitimine dört mac kalmis. Milli Takimin bu gruptan cikmasi demek büyük bir mucizenin gerceklesmesi demekti. Bu dört maci kazanmasi dahi yetmiyordu gruptan cikmasina. Böyle bir durumda milli takim hocasini degistirsen ne olur degistirmesen ne olur. Hadi degistiriyorsun sanki Türkiye de yada dünyada baska hicmi kimse yoktu. Tüm bunlara ragmen hersey yolunda giden GS in Teknik direktörüne böyle bir teklif götürmek ne anlama gelir. Her kulüb teknik direktörlerinin istegi dogrultusunda transfer yapar ve sezona hazirlanir.GS de dogal olarak Sayin Terim in istekleri dogrultusunda transferlerini yapmis ve sezona hazirlanmis. Bundan sonraki gelecek isim (Mancini) ne kadar basarili olabilir yada basarisiz olursa kimin ne demeye hakki var. Eger Terim o an GS da degil bir baska kulüpte yada bosta olsaydi kendisine bu teklif  yapilirmiydi. Bu yada benzeri sorulari siralayabiliriz.

Ve dügmeye basildi. Sayin Terim e bu teklif götürüldü. Ve Terim kurulan bu tuzaga baliklamasina atladi. Kendisini o an bir kurtarici olarak gördü. Sonucta ne Türkiye de nede dünyada baska kimse yok sadece Terim vardi milli takimi düzlüge cikaracak. Göreve gelmesinin ardindan ilk iki macin kazanilmasi ise F.Terim acisindan adeta tuzu biberi olmus, havalardan havalara girmeye, kendisini GS camiyasindan daha üstün bir yerde görmeye, GS baskanini tanimamaya basladi. Oysa baskan Aysal hakli olarak Terim in bir karar vermesini bekliyordu. Milli takimmi, GS mi. Henüz lig yeni baslamisti. Eger Terim tercihini Milli Takimdan yana kullanacaksa, GS de kendine baska bir yol izleyecek, teknik direktör arayisina gerecekti.

Ama F.Terim in akli her iki kulübü yönetmekte idi. Nasil olsa esi benzeri az bulunur niteliginde bir teknik direktörüydü. Öyle olmasa GS de görevli iken böyle bir teklif getirilirmiydi kendisine.  Diyelimki hem GS yi hem milli takimi calistirmasi icin görev aldi. Bu nereye kadar giderdi. Her macin ardindan tüm dedikodular beraberinde gelmiyecekmiydi. Milli takim yenildigi her  mac sonunda , "performansi kötü oldugu halde GS li oldugu icin X oyuncuyu oynatirsa sonuc böyle olur" denmeyecekmiydi.  Yada o yenilgiyi "GS li X oyuncunun sakatlanmamasi yada dinlenmesi icin kadroya alinmamasi maglubiyetin bas nedenidir" yorumlari yapilmayacakmiydi.

 

Nerden bakarsaniz bakin tüm bu gercekler siralandiginda ortaya cikan sonuc GS yin aleyhine bir sonuctur, bilincli yapilmis, ve basarilmistir. Gercekler ortada. Avrupa kupalari grup elemeleri macin ilk ikisini kaybettik. Hani o kurtarici Terim. Umariz tüm bu gercekleri sayin Terimde görmüstür artik. Evet Terimin mazisi zaferlerle basarilarla doludur bu yüzden hakkini vermek gerekir ve veriyoruz.  Bir gercek varki. Fatih Terim li GS her zaman basariya ve zaferlere daha  yakindir. Diger gercekse GS li Fatih Terim her zaman kariyer yapar. Hani bir laf var,Tas yerinde agirdir.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2017
 
Temmuz (1)
  2016
  2015
  2014
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...