Makale Yaz
efsane05
Bu haberi yazdır
Teknik Patronlar ve Aldiklari Para
 Tem
04
 2014

Yorumumu okuyan okuyucularin cogu fikrime katilmayacagini bilmeme ragmen teknikdirektörleri hakkinda olan düsüncemi belirtmek istiyorum.

Yolumuz Mancini ile ayrildi. Yeni hoca arayisi icindeyiz. Baskanimiza göre Mancini, basarisiz bir sezon gecirmedi. Biz taraftara göre ise, kulübü sampiyon yapan hoca basarilidir. Tabiki bu konu tartisilir. Bana göre tartisilamayacak bir konu varki, hem Mancini ye ödenen, hemde sugünlerde adi gecen Cesare Claudio Prandelli ye önerilen rakamlar hayli yüksek. Madem yilligina onca para ödeniyor, bari bir yilligina sözlesme yap, basarili oldugu takdirde gine uzatirsin. Basarisiz oldugu takdirde tazminatini ödeyerek yollamak zorunda kalirsin. Kamoyuna sunulmadi fakat, Mancini ye  tazminat ödemedenmi yollar ayrildi durum belirsiz.

Kulüb ister basarili ister basarisiz bir sezon gecirsin, bir teknikdirektörün oynadigi rol, yüzde yirmiyi gecmez. Futboldan nekadar anlarsa anlasin, ne kadar takdik verirse versin, sahadaki futbolcular, sahip olduklari yetenekleri disina cikamazlar. Demek istedigim, iyi futbolculardan olusan bir kulübte hemen hemen her teknikdirektör basari saglarken, vasat futbolculardan olusan kulübte ise dünyanin en iyi hocasi dahi bir sey yapamaz. O yüzden, teknikdirektörlerine verilen bunca paraya yazik hemde cok yazik. Bu düsüncem sadece G.Saray icin degil aslinda tüm kulübler icin gecerlidir.

Alin size Ispanya milli takim örnegi. Yil 2008. Oldukca genc, yetenekli ve kaliteli futbolculardan olusan Ispanya milli takimi, Aragones ile Avrupa sampiyonu oluyor. Ayni yil F.Bahceye gelen Aragones, F.B de oldukca kötü bir sezon geciriyor. Ispanyol milli takimini devralan Del Bosque ise 2010 da dünya sampiyonu, 2012 de gine avrupa sampiyonu yapiyor Ispanya milli takimini. 2008 de formun doruguna cikan Ispanyol milli takim oyunculari, o formlarini 2012 yilina kadar devam ettiriyorlar. Her futbolcularda oldugu gibi, Ispanya milli takim oyuncularindada form düsüklügü bas göstererek, 2014 dünya kupasi finallerinde ilk ikinci macda veda ediyorlar turnuvaya.

Bu durumda Ispanya yi 2008 de avrupa sampiyonu yapan Aragones in bu sampiyonlukdaki payi ne kadardir. Payi büyüktü diyemeyiz cünkü ayni yil Aragones FB de kötü bir sezon gecirrken, Ispanya millitakimini Aragones ten devralan Del Bosque 2010 da dünya, 2012 de avrupa sampiyonu yapiyor Ispanyayi. Peki Del Bosque icin basarili bir teknikdiröktörü diyebilirmiyiz. Hayir diyemeyiz zira 2014 dünya sampiyonasi ilk ikinci mactan sonra eleniyor takimi. O zaman söyle bir gercek cikmiyormu ortaya. Iyi ve kaliteli futbolculardan olusan bir takimda hemen hemen her hoca basari saglarken, vasat futbolculardan olusan baska bir takimda her kim olursa olsun basarili olma sansi yok diyecek kadar azdir.

Kisaca toparlamak gerekirse eger, oldukca genc ve yetenekli futbolculari transfer yaptiktan sonra, ben futboldan anliyorum diyen herhangi bir hocayla anlasmak yeterlidir diye düsünüyorum. Yillik 2.4 Milyon Euro, cok para bir hoca icin cok.

               





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2017
 
Temmuz (1)
  2016
  2015
  2014
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...