Makale Yaz
karakus
Bu haberi yazdır
Biz kimiz ?
 Eki
14
 2014

Letonya maçının şu anda 80. dakikası ve maç 1-1 devam ediyor. Türkiye 3. maçından da gâlip gelmeden ayrılmaya yakın.Maç öncesinde yine aynı boş laflar duyulmaya başlandı. "Letonya takım mı ? Letonya kim, biz kim ? Letonya şut bile çekemez !" gibi klasik rakibin aşağılayan analistleri bol bol gördük.Harbi bu takımın maçı kazanacağına inanan var mıydı ? - Ben şahsen inanmadım. Yensek bile bu Bilal Kısa'nın yaptığı gibi uzaktan atılan bir şut ile olacaktı çünkü Türk milli takımında taktik anlayış diye bir şey yok ve daha önemlisi kaybedilen ilk iki maçtan sonra futbolcularda özgüven yok. Keza bunu özellikle Umut'un kaçırdığı net pozisyonlardan sonra çok net bir şekilde gördük.

Saha içinde hep bir telaş, soğuk kanlılıkla ve taktikle alakası olan tek bir pozisyon yok. Klasik bir Türk hücumu olan "Allah ne verdiyse saldır" felsefesinden başka bir şey yok.Türkiye çağ dışı bir futbol oynuyor, organize doğru düzgün bir atakları bile yok. Bunu bile bile hala rakiplerimizi maçtan önce küçük gören açıklamalar yapıyoruz. Buna en son Milli takımın teknik direktörü Fatih Terim bile katıldı.Basın toplantısında rakibini küçümseyerek bizi 10 sene önce tesadüfen yendiniz diye ukala bir cevap veren Fatih Terim bu akşam rakibini yenemeyerek kendisini alay konusu yaptı.Şimdi kendisini bu kadar yükseklerde görenlere soruyorum; biz kimiz ? Türkiye futbolu ne başarı kazandı ki rakiplerini sürekli küçümsüyor ?Euro 2004'te YOK , Dünya Kupası 2006'da  YOK,  Dünya Kupası 2010'da YOK, Euro 2012'de YOK, Dünya Kupası 2014'de yine YOK !FİFA sıralamasında da 38. sıradayız.Futbol kulüplerimizin çoğunun adı şike skandallarına karışmış, bazı kulüpler Avrupa kupalarından men edilmiş, ligi siyasi otoriteye teslim olmuş, yabancısı minimum seviyeye çekilmiş, federasyon başkanı sahte belgeciliği tescillenmiş bir ülkenin insanları sürekli rakip küçümsüyor, asıl tuhaf olan bu!

Yıllar önce Hiddink bizim yüzümüze biz dandik takımız o yüzden defansif oynatıyorum dediğinde adama demediğimiz kalmamıştı ama Hiddink gittikten sonra da belimizi doğrultamadığımıza göre biz harbi dandik bir takımız.Sadece futbolumuz dandik olsa yine iyi. Siyasetimiz, insanlığımız, vicdanımız, adaletimiz, bütün spor dallarımız, eğitim sistemimiz, hatta eleştirilerimiz bile dandik.Bu kadar dandik bir ülkeden bu kadar dandik bir futbol takımı olur ancak. Kendimizi dev aynasında görmeyi bıraktığımızda belki dandiklik seviyemiz biraz azalabilir.

Saygılarla





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
 
Ekim (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...