Makale Yaz
aslankukrer
Bu haberi yazdır
F.Bahçe'ye Hagi taktiği
 Ara
04
 2011

Galatasaray'in taktigi her zaman pres, baski kurmak, oyunu rakip sahaya yayip sagli sollu ataklarla sonuca gitmek olmustur. Fenerbahce'nin taktigi is kontratak futboluna dayanmaktadir gecmisten beri. Defanstan hizli cikis, hizli adamlarla gol arayis Fenerbahce'nin yontemidir. Fenerbahce lig sonuncusu karsisinda da Galatasaray karsisinda da hic saldirmaz hep cekinceli ve temkinli oynar.

Galatasaray'in taktigi anlayisi Fenerbahce'nin herzaman isine gelir. Veya soyle diyelim: Galatasaray her zaman gafil avlanir.

Fenerbahce'yi kendi silahi ile vurursan Fenerbahce asla seni yenemez. Fenerbahce'nin en nefret ettigi takimlar kendisine karsi geri cekilen, defansini saglam tutan ve fazla ileriye cikmayan takimlardir.

Galatasaray'a hangi teknik direktor gelirse gelsin hep hucum ve baski futbolunu on plana cikarmistir. Bunun yanlis bir sey oldugunu soylemiyorum hatta destekliyorum. Ama Fenerbahce maclarinda bu taktigin desistirilmesi gerekiyor. Defansi saglama alip, rakibin uzerine gitmeden, geri planda topu kapip kontraataga cikmak bir milat olacaktir. Oyle bir milat olacaktir ki Fenerbahce bir daha Galatasaray'i asla gafil avlayamayacatir. Fenerbahce'yi kendi tuzagina dusurmelidir Galatasaray. 

Bakiniz iki ornek verecegim ki bu iddiami kanitlayacaklar: 

Galatasaray'a hangi teknik direktor gelirse gelsin hep hucum ve baski futbolunu on plana cikarmistir. Fenerbahce karsina ayni taktikle cikmak cok risklidir. Maalesef Fatih Hocamiz dahil baski ve oyunu rakip sahaya yigma taktigini tum teknik adamlar uyguladi ve cogu kez basarisiz olundu. Bir kisi haric. George Hagi. Hagi ise uyanmisti. Galatasaray her maca kendi oz taktigi ile cikar ama is Fenerbahce'ye gelince bunu kontraataga cevirirdi. Ornek 1: 5-1 yendigimiz Turkiye Kupasi macini hatirlayin. Fenerbahce'yi tam anlamiyla kendi silahiyla vurmustuk, ne olduklarini sasirdilar, soka girdiler. Ornek 2: Gecen sene en kotu zamanimizda 0-0 biten Kadikoydeki macta Pino'yla Galatasaray kontraatak oynadi ve galibiyeti kaciran taraf oldu.

Saygilarimla

Murat.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2011
 
Aralık (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...