Makale Yaz
konuko
Bu haberi yazdır
Sabır
 Şub
18
 2014

Galatasaray bu sezonun geçtiğimiz haftasına kadar olan genel görüntüsünden gene taviz vermedi ve bir deplasmanda daha puan kaybı yaşadı.

Bu puan kayıpları bir çok sebeple açıklanmaya çalışıldı: beceriksizlik, şanssızlık, isteksizlik ve yeri geldiğinde de hakemler.

Bu sebeplerden hakemleri anlayabilirim çünkü her insan hata yapabilir. Sonuçta bir hakem hatası yüzünden sezonun 20 haftası hakemlerden faydalanmış takımın taraftarları gibi sokağa dökülecek halimiz yok. Oyuncuların isteksiz oluşu bir çok özel sebeple açıklanabilir. Şanssız oluşumuz da bir çok maçta yüzleştiğimiz bir durum.

Ama beceriksizliği gerçekten anlayamıyorum. Galatasaray gibi bir takımda 3 metreden pas atamayan oyuncuların olmasını anlayamıyorum. 5 metre top süremeyen, topu her kontrol edişinde 4 metre ayağından aşan futbolcuların olmasını anlayamıyorum. Açtığı her ortanın ceza sahası yakın çizgisinden çıkarılan oyuncuları anlayamıyorum.

Burak Yılmaz için ayrı bir parantez açacağım. Bir futbolcu bu kadar vurdumduymaz ve düşüncesiz olmamalı. Takım pres halindeyken hücümda bu kadar aptalca fauller yapmamalı. Ve her maçta aynı faulleri ısrarla halen yapması beni çıldırtan ayrı bir nokta. Artık attığı gollerle telafi edebilecek durumu çoktan aştı. Hal ve hareketlerine dikkat etmeli çünkü değerli bir futbolcu. Acımasız ve yanlı medyamız maalesef ırkçı futbolcularla aynı kefeye koyuyor son 2 senenin gol kralını.

Bunun yanında bazı oyuncularımızın da aşırı rahat olması da ayrı üzücü bir durum. Direkt isim vererek linç kampanyası yapmış olmak istemiyorum siz zaten anladınız kimler olduklarını.

Sonuçta bütün etkenleri dışarıda bırakarak, sadece beceriksizliğimiz yüzünden sürülerce puan kaybettik. İçerideki antalya ve rize maçları, deplasmandaki gençler ve antalya maçları en basit örnekler.

Bunlar değişim geçiren her takımda hissedilebilecek sancılar ama konu Galatasaray olunca bu sancıların dönüşü çok daha sert oluyor. Unutmayalım ki Mancini, Terim'in takımını devraldı ve her hafta birşeyler deniyor. Devre arası bir çok transfer yapıldı ve eminim ki sezon bitiminde takımda devre arasında olduğundan daha büyük bi sirkülasyon olacak. Mancini ile ilgili anlayamadığım tek nokta Ceyhun ısrarı. Onun dışında gerçekten çok adil bir teknik direktör. Bu yüzden Mancini gibi bir fırsata zaman verilmeli, bu sene neler olacağı hiç belli olmaz şampiyonluktan hemen ümidi kesmememiz gerekir. Evet, oynanan futbol hiç ümit vermiyor ama bu halde bile rakiplerin korkudan başvurduğu yollar ortada.

Galatasaray'a ve Mancini'ye biraz zaman verin. Çok ama çok fazla şey değişecek, Galatasaray'ın seneyeki görüntüsü çok farklı olacak. Bu sezon sonunu görene kadar geçireceğimiz sinir krizlerinin bedelini önümüzdeki sezon hayranlık duyulacak takımla alacağız. Ama bunun için birazcık daha sabır...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...