Makale Yaz
bilincsiz-bela
Bu haberi yazdır
Transferler ve Dedikodular
 Ağu
04
 2011

Galatasaray yönetiminin önümüzdeki sezon için iddialı bir kadro kurma çalışmalarını tebrik ediyorum. Bu uğurda başarılı adımlar atıldı. Bu başarılı adımlar kadar eleştiriye açık olaylarda yaşandı.

Öncelikle gönderilen isimlerle başlayacak olursak Insua, Cana, Kewell isimleri kesinlikle takımda kalması gereken isimlerdi. Sol bek olarak Hakan Balta yerine Insua çok iyi bir seçim olurdu. Cana ise geçen sezon göze batan iyi top oynayan nadir isimlerdendi. Kewell’a karşı ise bir vefasızlık örneği sergilediğimizi söyleyebilirim. Vefa kısmını bıraksak bile Kewell bu takımda herzaman fark yaratan bir oyuncu olmuştur.

Alınan isimlere bakıldığında ise yıllardır Sabri’nin elinden geleni yaptığı sağ bek bölgesine Ujfalusi ilaç gibi geldi diyebiliriz. Bu sayede Sabri de orta alanda mücadele ederek gerçek mevkiisine kavuşmuş oldu. Melo ile Cana’nın yeri dolduruldu ama keşke Cana gitmeseydi. Selçuk ise orta alanda topu hücum bölgesine taşıyacak isim olarak doğru bir hareket olarak göze çarpan isimlerden. Ceyhun Gülselam ise  ne yapacak bekleyip göreceğiz. Muslera transferi için ise Cana feda edilmemeliydi. Muslera iyi bir kaleci olabilir ama Ufuk ve Aykut varken pek gerekli değildi gibi. Özellikle Taffarel’in kaleci antrenörlüğü ile Ufuktaki gelişme göze çarptı. Elmander ise Baros’a iyi bir partner olur.

Dedikodulara bakıldığında ise Emmanuel Eboue solbek mevkisi için iyi bir isim ama keşke Insua gitmeseydi dedirtir yine de. Adebayor ve Milito için ise kaliteli olabilirler ama Adebayor’un büyük takımlarda oynama isteği (Real Madrid gibi) burada başarılı olabileceğine ya da en basitinden tam performans sergileyebileceğine inanmıyorum. Milito ise kaliteli ama onunda yaşı nedeniyle iyi bir transfer olacağına inanmıyorum. Forlan dedikodularınında ardı arkası kesilmemekte ki artık taraftar Forlanı istemiyor son olaylardan sonra. Ayrıca Bogdan Stancu gönderilmeden bir forvet transferine sıcak bakmamaktayım.

Gönderilmesi planlanan Culio, Anıl, Aydın, Eray gibi isimlerin içinden hiçbirinin gönderilmesi doğru değildir. Cem Sultan konusunda yaptığımız hatayı en azından bu isimlerde yapmamalıyız.

Sonuç itibariyle bakıldığında iyi bir transfer dönemi geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Yine de son güne kadar bekleyip göreceğiz.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2011
 
Ağustos (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...