Makale Yaz
bstreetboy
Bu haberi yazdır
Bu Şekilde Olmaz
 Oca
09
 2014

yönetim genç yetenekli oyuncuları takıma kazandırmak istiyorsa -ki biz onlardan daha fazla istiyoruz- paraya kıymak zorunda.

5 milyonluk adama 500 bin euro ile pazarlık masasına oturup o oyuncuyu almak için uğraşılmaz. bu mantık tamamen taraftarı ve karşı kulubü kandırmaktır. bu şekilde transfer görüşmesi olmaz. nitekim hepsinden elleri boş dönüyorlar. hem zaman kaybı oluyor hemde yetiştirilemiyor transfer ve son dakkada saçma sapan oyuncular transfer ediliyor. bu saçma mantığı bırakın lütfen. bunu ben demiyorum bu zaten her sezon böyle gördüğünüz üzere.

misal; hakan çalhanoğlu yıldız adayı genç 19 yaşında bir türk oyuncu oynadığı kulupte düzenli forma giyiyor. sen gidiyorsun bu oyuncuya 3-4 veriyorsun. zaten bu fiyata alamayacağını bile bile neden gidiyorsun?

bu tip futbolcular için paraya kıyılması şart. şu şekilde düşünülmeli. peşinde olduğumuz oyuncuların çoğu türk ve yaş ortalaması 20 lerde. bu oyuncular galatasarayın 10 yıllık dönemini kapsayacak ve hemen hemen hepsi kaliteli oyuncular. 10 yıllık bir yatırım demek. yani sen şimdiden hazır imajında yükseklerdeyken bu oyuncular için paraya kıyarsın ve önümüzdeki 3-4 yıl transfer yapmana gerek kalmaz. yani şimdiden 30 milyon euroyu bu oyunculara yatıtırsın ve önümüzdeki dönemlerinde içinde olduğu transfer bütçesini belki bir sezonda harcarsın ama o dönemler transfer yapmana gerek kalmayacağı için kazanacağın branşlardaki paralarda kasanda kalıcaktır. yoksa kazma oyunculara ucuz paralarla alırsın sonra her sene bütçe sıkıntısı çekersin.

örn. real madrid. tek sezonda 300 milyon euroluk transfer yaptılar fakat ondan sonraki iki sezon transfere çok cüzi miktar para harcadılar. çünki transfer yapmalarına gerek kalmadı. aldıkları oyuncularla zaten hala sürdürüyorlar ligde.

demek istediğim parayı tek sezonda kıy imajında yükseklerdeyken bir kaç sezon transfer yapma iyi oyuncu al takıma monte et her sene transfer yapacaksın diye bi kaide yok. hazır imajın yükseklerde buna paralel olarak takımdaki kaliteyide üstte çek ve orada tut. bunlar yapılması gereken şeyler. iyi futbolcularla elit futbolcularla kaliteyi üstte tutarsın. başarı geldimi imajın arttımı ona paralel olarak futbolcu kalitenide en üst seviyeye çıkaracaksın ve orada tutacaksın. kaç senedir bunun için bas bas bağırıyorum. fakat bu ülkede bu bizim takımda böyle maalesef. her sene pintoları getirin götürün.

sneijderi almak yeterli değil. aynı kalitede takıma futbolcular kazandırmak önemli olan bu. bizim fırsatımız oldu ve hala bu fırsat elimizden gitmiş değil. hala elit kulüpler içerisindeyiz. ismimiz eskisi kadar yükseldi bu fırsatı değerlendir. zorla biraz. yoksa yine türkiyede kalır aynı tas aynı hamam devam edersin ülkende. madem ilk 10 a gireceğim diyorsun bu bu şekilde olmaz. sneijderi al bırak olmaz. ara sıra bir yıldız takıma kazandırmakla olmaz. artık bırakın şu türk kulübü usulunü. aynı kalitede oyuncularla doldurmaya çalışacaksın. 1 değil bu takım da 5-6 sneijder olması lazım.

ha tamam belki şu anda olamayacaktı ama bu umudu taraftara vereceksin. o da yok işte.

transferin matığı budur. gs şu anda avrupada elit futbolcuları alacak durumdadır. maddi imkanını da biraz zorlarsa özellikle türklerde önümüzdeki sezonlarda transfer yapmak zorunda kalmaz. ayrıca kaliteyi buna paralel olarak her zaman yükseğe çıkarmak ve orada tutmak lazım. yoksa BÜYÜK BALIK küçük balığı yer.

fırsat hala devam ediyor bu fırsatı kaçırmayın yoksa yine aynı tas aynı hamam ara sıra 1 yıldız alırsınız o emekli olduktan sonra bi ara bir tane daha alırsınız öyle gider durur.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...