Makale Yaz
erdu35
Bu haberi yazdır
KAPALI KUTU : FATİH TERİM
 Tem
24
 2012

 İmparator Fatih TERİM'in  Galatasaray'ın teknik - taktik ile ilgili planlarında , saha içinde ki düzenimizle , kadromuzla alakalı kapalı kutu olma özelliği dikkatimi çekmiştir her zaman ve bununla alakalı yazmak istedim bu sefer.

Geçmişe baktığımızda örneğin Fatih Terim'in , Ümit Davala'yı farklı mevkiilerde kullanması , Okan Buruk'u zaman zaman farklı mevkiilerde kullanması hocamızın her zaman kapalı kapılar arkasında kimsenin aklına gelmeyecek , uygulamaya cesaret edemeyeceği durumları sahaya sürüp maksimum verim alması bu özelliğin en belirgin örnekleri olabilir.

Anlatmak istediğim Galatasaray ile ilgili çok şeyler yazılır çizilir taktik anlamda ama her zaman bir şaşırtıcı hamle yapar hocamız ve bu hamle ile galibiyetlere , şampiyonluklara uzanmıştır.Ve genelde bu hamleleri ciddi anlamda sistem hamleleri olup bütün sezon verim alınabilecek şekildedir.

Geçtiğimiz sezonu hatırlarsak eğer Arena'da ki 3-1'lik Fenerbahçe galibiyetine kimsenin beklemediği şekilde çift forvet sistemi ile çıkması ve Emre Çolak'ı sol kanatta oynatmasıdır.Maçtan önce sanırım kimse böyle birşey beklemiyordu ve Fatih hoca'nın bu planı sezonun geri kalanında güzel işledi ve şampiyonluğa ulaştık.

Geçmişte Fatih hocanın bu değişikliklerine bakıp , bugünü düşündüğümde farklı bir Galatasaray düzeni beklemiyor değilim aslında. Yine sistem olarak 4-4-2 ile oynayacağız belki ama hepimizin saydığı , düşündüğü isimler sahada olmayabilir.Farklı isimleri sürpriz şekilde sahada görüp , maksimum verim alabiliriz.Aklıma gelen bir örnek Riera. Eğer gitmezse takımımızdan Fatih hoca önümüzde ki sezon sol bek mevkiinde ciddi anlamda şans verebilir Riera'ya.

Veya çoğunluk Elmander - Burak ikilisini forvet olarak beklerken karşımızda ilk maçta Umut - Burak görebiliriz.Bunlar sadece birer örnek olasılıklar dahilinde.Ama Fatih hoca bunlardan farklı olarakta bir kadro oluşturup başta rakipler olmak üzere bizleri de şaşırtabilir.Ama bu değişikliklerin verimini de en üst seviyede alır diye düşünüyorum.

Ayrıntılı düşünüp geçmişe baktığımız zaman bunların var olduğunu görürüz hocamızın kafasında.Fatih Hoca'nın bu özelliğinden dolayı kadromuzun güçlü olmasından dolayı yine şampiyonluğun en güçlü adayı olduğumuzu düşünüyorum.

Zaten hocamız hep ters köşe yaparak , kimsenin yapamayacağı işleri yaparak bugünlere gelmedi mi ? Teknik patron olarak imparator olmasında bu durumlar etkili olmadı mı ? Tekrardan Galatasaray'ı üstün başarılara bu şekilde taşıyabileceği görüşündeyim. Ve sanırım Fatih Hoca'nın düşüncesi ; Risk almamak en büyük risktir şeklinde.

Sahada yaptığı değişiklikler , futbolcuların mevkiilerinde oynamalar yapıp bu durumlardan verim alması da Fatih hoca'nın futbolcusuna verdiği güvenin işaretidir bence.Çünkü herkers Fatih hoca'nın kendisine yapamayacağı , başaramayacağı bir görevi vermeyeceğinden emindir. Ve gerekli mücadeleyi gösterdiği şekilde iyi performans göstereceğinin bilincindedir Fatih Hoca'nın aslanları.

Sonuç olarak Fatih Hoca'nın motivasyon ve takım olgusunu oluşturma ustalığı ile futbolcunun merkezine inmesi ve sistem değişikliklerinde bilinen başarısı ile bu sezonda rakiplerin tahmin etmediği bir Galatasaray izleyeceğimizi düşünüyorum.Umarım bizler için herşey güzel olur.

Sevgi , saygı ve sağlıcakla kalın.

Erdoğan BİNOĞLU






Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...