Makale Yaz
sinan-turk
Bu haberi yazdır
Kadro Durumu.
 Haz
17
 2012

     Bazı webaslan yazarı arkadaşların takım hakkında genel olarak yaptıkları anektodları okudum ve ben de kadro hakkında , yapılanma hakkındaki düşüncelerimi ifade etmek istedim.

     Öncelikle alt yapı olarak mükemmel bir Galatasaray var diyemem ancak Türkiye ligindeki en iyi altyapıya sahip takım şüphesiz Galatasaray. Yabancı kontenjanının kademeli olarak azaltılması Türk futbolcuların iç pazarda fiyatların artmasına sebep olacaktır mutlaka. Altyapıda çok yeteneklioyuncularımız var ve bunların A takıma kazandırılması konusunda bir şüphem yok. Yönetim bu konuda ince eleyip sık dokuyor ve genç yeteneklerimize gözünü kırpmadan görev veriyor. Türk oyuncu konusunda sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum ve altyapıdan yetişecek oyuncularla birlikte bir kaç yerli transfer ile yabancı kontenjanından etkileneceğimizi düşünmüyorum.

     Kalede Fernando Muslera vaz geçilmez olmayı başardı ilk sezonunda ve yetenekli olduğu kadar çalışkanlığıyla ve efendiliği ile taraftarın gönlünü kazandı. Uzun yıllar Galatasaray kalesini korumasını istediğim bir kaleci. Kalede çektiğimiz sıkıntılardan sonra Muslerayı satıp başka bir kaleci alma kumarını yönetimin oynayacağını sanmıyorum.

    Defansın merkezinde Semih Kaya genç yaşına rağmen soğuk kanlılığı ile mükemmel bir performans gösterdi. Güven verici performansı ile bu sezondan sonra Galatasaray'ın defansında vaz geçilmez olacağını düşünüyorum. Semih'in yanına yabancı 30 yaşını geçmemiş tecrübeli ve kaliteli bir defans oyuncusu ile defansın merkezinde sorun yaşamayacağımızı düşünüyorum.Sol bekte Hakan Balta uzun yıllardır Galatasarayın gizli kahramanlarından olmayı başardı. Bu mevkiye bir transfere gerek olduğunu düşünmüyorum ki Çağlar Birinci gibi bir yedeği olan mevki. Çağlardan daha kaliteli bir yedek sol bek alınamaz mı alınabilir ancak maliyetin artması diğer bölgelerdeki transfere engel olacaktır.Bu sebeple sol beke transfer yapılmasına gerek yok. Sağ bekte Manu mükemmel bir performans gösterdi ve Galatasarayın kalesinde en az gol gören takım olmasında büyük pay sahibi olan bir oyuncu. Bu bölgede Sabri maaşında indirime gitmesi durumunda iyi bir yedek olur . Savaşçı bir ruha sahip olan Sabri rakip taraftarların kötü yakıştırmalarına rağmen takıma uzun yıllar hizmet etmiş bir futbolcusudur ve yetenekli bir oyuncudur , sahip çıkılması gereken bir oyuncudur.Bu bölgeye alt yapıdan veya ligdn genç yerli bir futbolcu transfer edilebilir uygun bir ücret ile.

     Ortasahanın merkezinde Selçuk İnan olağanüstü bir performansla Galatasarayın orta sahadaki beyni , hücumdaki bitirici ayaklarından biri ve frikik ustası rolünü çok iyi bir şekilde üstlendi.Galatasarayın vaz geçilmezlerinden biri oldu.Melo orta alanda iyibir performans gösterdi ve alınmasının faydalı olacağını düşündüğüm bir oyuncu lakin maddi yönden biraz fedakarlık yapması gerekli. Selçukla oluşturdukları ikili mükemmel işler yapmaya devam edecektir alındığı takdirde.Kanatlarda Emre Çolak , Aydın Yılmaz , Engin Baytar gibi 3 yerli yetenek varken Riera'ya verilen senelik ücret çok fazladır ve bir an önce satılması gerekli.Riera'nın yerine son günlerde gündemde olan Assaidi çok daha iyi performans gösterecektir kanatlarda. 

   Galatasarayın en çok eksikliğini hissettiği bitirici vuruşlara sahip olan bir forvet oyuncusu.Umut Bulut'un gelmesi ile forvet hattı hareketlenecektir mutlaka. Necati veya Barosa göre daha hızlı bir futbolcu olan Umut Elmander ile anlaştığı takdirde ligde çok iyi işler yapacaktır. Ancak mutlaka bitirici , hareketli ve Şampiyonlar Liginde harikalar yaratabilecek bir forvet oyuncusu alınmalı. Demba Ba son günlerde ismi Galatasaray ile anılan bir oyuncu. Haberlerin doğrulu şüpheli lakin alındığı takdirde çok iyi işler yapabilecek bir forvet oyuncusudur. Benim gözümde takımın bu yılki performansı ve eksiklikleri bu yönde. 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...