Makale Yaz
batiozcan
Bu haberi yazdır
Yeni Transfer Sezonuna Yeni Genç Yetenekler
 May
16
 2012

Bu seneyi şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'ımıza layık ve ilerde para kazandırabilecek aynı zamanda da geldiği günden itibaren takıma katkıda bulunabileceğini düşündüğüm futbolcuları yazma isteği duydum. Daha önce hazırlanmış listelere göz attıktan sonra gözden kaçan futbolculardan bir kaçını sizler için derledim.

Transfer piyasasında genç yetenekleri takıma kazandırmak önemli bir husustur. Galatasaray'ımızda Fatih Terim ile birlikte gençlere yönelmemiz üzerine bu yazıyı sizlerin huzuruna sunuyorum. Öncelikle sadece yabancı oyuncu olan bir liste hazırladım. Ayrıca listeyide Galatasaray şuan transferde öncelik verdiği hücum bölgesinden isimlerle kurdum. Bu listeyi hazırlarken maçlarını izlediğim ve Galatasaray'a gerçekten katkı sağlayabilceğini düşündüğüm isimleri yazdığımdan emin olabilirsiniz.

İlk isim Real Sociedad forması giyen Antonie Griezmann. 21 yaşındaki genç Fransız, takımı 11. sırada kalmış olsada etkili futboluyla herkesin dikkatini çekti. Etkileyici gözükmesede ligde attığı 7 gol ve yaptığı 4 asist takımının en önemli silahlarından biri olduğunu kanıtlar nitelikte. Hücum hattının her bölgesinde oynayabilen Griezmann aynı zamanda Fransa 21 yaş altı takımınında formasını başarıyla giymektedir. 8 milyon € değerinde hızı, çabukluğu ve yetenekleriyle dikkat çeken Griezmann bence Galatasaray'ımıza direk katkı gösterebilecek futbolcular arasında yer almaktadır. 

İkinci isim ise Palermo formasına Cavani gittikten sonra alışmaya çalışan 21 yaşındaki Abel Hernandez. Güçlü fiziği, şutları ve yeteneğiyle geleceğin yıldızlarından biri olacağını şimdiden göstermeye başlayan Hernandez ise sadece 5 milyon €. Cavani takımdayken yedek bekleyen, bu sene ise Miccoli'nin inanılmaz futbolunun gölgesinde kalan Hernandez, 20 maçta 6 golü ve 2 asisti bulunuyor. İstatistiklere her zaman güven olmayacağını kanıtlar cinsten oynayan Hernandez gelecek sezon çok daha başarılı olacağını düşünüyorum. Bu başarıyı neden Galatasaray'da yapmasın? Uruguay milli takımdan Muslera'nın takım arkadaşı olan Hernandez'i ikna etmek hiçte zor olmayacaktır.

Üçüncü ismimiz ise Genoa forması giyen Mattia Destro. 21 yaşında ve 1.81 boyundaki Destro geçtiğimiz sezon etkili futboluyla dikkatleri üstüne çekti. Genç forvetin geçen sezon 30 lig maçında 12 golü ve 4 asisti bulunuyor. İtalya'da 14. olan ve genellikle orta sıralara oynayan Siena'ya kiralık giden Destro takımın en önemli yıldızı olmuştu. Bu önemli yıldız bitirici vuruşlardaki başarısıyla ön plana çıkmaktadır. Yanında oynayacağı Elmander veya Hernandez'i tamamlayı özellikte tam bir İtalyan forveti özelliklerini barındıran Destro takımımıza çok faydali olabilceğini düşünüyorum.

Yazımı bu üç isimle noktalıyorum. Yazabileceğim yüzlerce isim arasından bu isimleri yazma nedenim izlerken keyif aldığım ve gerçekten beğendiğim oyuncular olmasıdır. Bu oyuncuların dışında bir çok oyuncu daha sıralayabilirim ama gerek maliyetleri, gerek oyuncuların büyük avrupa kulüpleriyle adlarının anılması beni bu oyuncuları yazmaya yöneltti. Umarım beğenirsiniz. Asıl amacım umarım Galatasaray yöneticileri tarafından dikkate alınır. Umarım benim gibi yöneticilerimiz ve teknik ekibimiz bu oyuncuları farketmişlerdir ve transfer için konuşmalara başlanmıştır.

Yazımı son olarak Guidetti'den biraz bahsederek kapatmak istiyorum zira kendisi klubümüze çok yakın olduğu söylenen oyunculardandır. Guidetti'de yukarıdaki 2 forvet kadar başarılı olduğunu düşünüyorum. Gelirse takıma katkıda bulanacağına %100 eminim. Forvet konusu kadar önemli olan orta saha ve kanatlara yapılacak takviyeler. Bir sonraki yazımda da kanat oyuncularından bahsedeceğim. Okumaya zaman ayırdığınız için teşekkürler.

Batı Özcan





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...