Makale Yaz
satriani
Bu haberi yazdır
Motivasyon, taktik ve şans üstüne
 Nis
24
 2012

MOTİVASYON, TAKTİK VE ŞANS ÜSTÜNE

Futbolda şans dediğimiz şey şans oyunlarındaki şans gibi değildir. Şans oyunlarında rakamları yazarsınız çıkarsa çıkar ama Futbolda oynarsanız şans yanınızda olur ya da doğru oynarsanız. F.Bahçe oynayabileceğini, yapabileceğini yaptı 3 tane pozisyon buldu 2 tanesini attı. O iki tanesini atarken açıkçası gol beceresi açısından gayet başarılıydılar. Muslera belki daha fazla açılıp alanı daraltabilirdi ama yapmadı bilemiyorum artık. Kaçırdığımız pozisyonlarda dikkat edin Volkan tüm vücuduyla alanı daraltarak atılıyor bu nedenle orasına burasına çarpıyor bunun şansla alakası yok. Diğer taraftan bizim hücum oyuncularımız topa doğru dürüst vuramıyorlar..Şimdi bu sizce şans mıdır? Bir tarafta alanı daraltamayan bir kaleci ve köşeye isabetli bir biçimde sertçe vuran oyuncular karşı tarafta alanı olabildiğince kapatan bir kaleci ve topa kötü vuran forvetlerimiz..Birisi Ziegler-Stoch diğeri Necati-Aydın..Bence şansla alakası yok..Şans dediğiniz şey Johnson’un sertçe vurduğu topun Emre’nin poposuna çarpıp gol olmasıdır ötesi yok..Terim Baros’u daha erken alsaydı belki de o pozisyona Baros girecekti gol olma olasılığı artacaktı. Gördüğünüz gibi her şey birbirine bağlı kaderle maderle alakası yok..

Açıkçası F.Bahçe’nin ölüm kalım maçıydı beraberlikte bile şansları çok azalacaktı o yüzden çok motiveydiler suratlarından belliydi yıllardır maç izleyen birisi olarak söylüyorum bizim oyuncular gol yiyene kadar maça motive filan değillerdi normal bir lig maçı gibi çıktılar serin serin yan paslar yaptılar F.Bahçe’de çok bilinçli bir biçimde kazandığı ilk topta çok dikkat edin dikine oynayarak golü yaptılar..Onlarda serin serin yan pas yapsalardı gol atamayacaklardı. Bunun da şansla alakası yok adamlar çalışmışlar Semih’in sürekli olarak o bölgede aynı hataları yaptığını görmüşler hep onun üzerine oynadılar Ziegler’in oraya geriden bindirme yapması tesadüf değildi.

BİENVENU’MÜ SEMİH Mİ? STOCH’MU NECATİ Mİ?

Stoch’un attığı gole dikkat edin Volkan hayatının en isabetli degajını atıyor NEDEN çünkü çalıştırılmış hızlı çıkmanın baskıyı azaltmanın yolunu biliyorlar (biz Saraçoğlunda pres yediğimizde yine pas yaparak çıkmaya çalışıyorduk nitekim 2.golü yemiştik) bunun da şansla alakası yok adamlar çalışmışlar sonra top Bİenvenu gibi yeteneği kısıtlı bir adama geliyor adam topu kontrol edeyim derken yere düşüyor o arada Semih adamın yanında ne yapıyor bilemiyorum siz söyleyin bunu.Bienvenu bilmem kaç metre ötedeki Stoch’a düzgün bir pası hem de YERDEN atıyor işin ilginç yanı Aykut Kocaman Stoch’u Alex’in yerine almıştı yani Stoch çok diri ve depar atabilir buna karşılık bizde gerekli değişiklikler çok geç yapıldılar..Stoch’u tutan bir adam yok kenardan acaba şu adama dikkat edin Slovakya milli takım oyuncusu hızlıdır diyen olmadı mı arkadaşlar? Neden defans oyuncularımız bu adamdan bu kadar gerideler?  Bİenvenu yere düştüğü halde motivasyonuyla topu Stoch’a attı o da deparı attı bu rada Muslera açılıp alan daraltabilirdi ama açılmadı Stoch’a yetişen de olmadı ve Stoch ustaca topu sol tarafa bıraktı..Bu kadar basit işte..hiç allem kalem etmedi topu kalecinin üstüne nişanlamadı topu kalecinin ayaklarının uzanabileceği bir yere de atmadı..o yüzden bu şutunda şansla ilgisi yok..

SONUÇ olarak konuyu arabeske bağlamaya gerek yok her şey sebep sonuç ilişkisidir, doğru şekilde hareket etmezseniz şans faktörü yardım etmez..Size son bir şey söyleyeyim, G.Saray’ın zaafları belli şimdi Saraçoğlundan Fenerbahçe şunu yapacka; G.Saray top yapark çıkıypr o zaman onlara oradan baskı yapar kazandığımız toplarla gol buluruz diyecekler ve bu olacak şimdiden söylüyorum çünkü Terim bu hatalarından vazgeçmiyor..Bizde Muslara degaj çalıştırılıp ilerde Elmandere top atmaya  çalışmıyor her zaman yerden oynuyor..presi ve baskıyı kolay yoldan geçmeyi bilmiyoruz bilemeyeceğiz de..





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...