Makale Yaz
satriani
Bu haberi yazdır
Hep aynı senaryo
 Mar
06
 2012

HEP AYNI SENARYO: GERİLİMİ ARTIRMA STRATEJİSİ.

Derbi maçına neredeyse 15-20 gün kala yine bazı çevreler ortamı ısıtmaya, savaş tam tamları çalmaya başladılar bile. Ortalık dişlerini sıkmış ve bilenmiş F.Bahçe taraftarlarıyla dolmaya başladı bile. 

Tipik bir Saraçoğlu meydan muhaberesi geliyor demektir yani Futbol maçının epey bir dışına çıkılacağının emareleri görülüyor.  Sadece son 3-4 yılda yaşanan vukuatlara bakılırsa kafası yarılan hakemler, kafasına ses bombası atılmış bir kaleci (inanılmaz geliyor aslında bu konu UEFA ya taşınsaydı ne olurdu acaba) ve yine kafalarına cisim yağan oyuncular, protokol tribünlerinde tacizler vs vs..

Maalesef gerçek şu ki F.Bahçe ve hempalarının G.Saray derbilerini kazanma stratejileri hep aynı artık ezberledik. Önce medya tarafından gerilim had safhaya taşınıyor, maç öncesinin olmazsa olmazı olan cisim yağmuru boca ediliyor (artık o kadar pervasızlaştılar ki hakemleri de vurmaya başladılar) saha dışı terörü saha içi terör ve hakem tamamlıyor:  maç boyunca oyunculara tekme, tokat, sert müdahele, künde (r.carlos, keita'yı attırmadan önce kündeye almıştı) vs vs..tüm bunlara göz yuman bir hakem ve en ufak harekette sarı kart gören G.Saray oyuncuları. Sonrası malum moralmen çöken ve motivasyonu kaybolan G.Saray için yenilgi. Bu maç F.Bahçe için daha önemli zira puan farkı 9 psikolojik üstünlük de bizde. Farkı kapatma stresindeler ve saldırmak zorundalar bunu bildikleri için bizi tahrik edip kora kor mücadeleye zorluyorlar basit bir kontra-atak takımı olan F.Bahçe için G.Saray'ın açık vermesi gerekir bunu unutmayalım. Bu maç unutulmamalıdır ki sadece F.Bahçe'ye karşı değil aynı zamanda rantçı zihniyete karşı da oynayacağız, play-off'a büyük bir puan farkıyla girmemizi istemeyeceklerdir nitekim.

NE YAPMALI VE BİR ÖNERİ

Yukarıda anlattığım senaryolar yine uygulanacak. F.Bahçe taraftarları görsel şovlarla süsleyecekleri “saha terörünü” tam gaz uygulayacaklar hatta bu konuda cezayı bile göze alacaklar (nasıl olsa az ceza alıyorlar)..özellikle soyunma odası ve civarında G.Saray'lı oyunculara mümkünse korumalar verilmelidir. Tahminim oralarda provokasyonlar yaşanabilir hatırlarsanız Lucescu'nun ilk yılında 2-1 yenildiğimiz maçtan önce oyuncularımıza fiili saldırı yapılmıştı. 9 puan farkı kapatmak için her şeyi yapacak olan ve daha önceki yıllar bunları yapmış olan bir güruh ile karşı karşıyayız. Sahaya ısınmak için çıkan oyuncularımıza her zamanki gibi cisim yağdıracaklar bu konuda bu sefer çok hırsılılar maça gidecek olan birçok Fenerli'den benzer şeyler duyuyorum özellikle Melo'yu hedef alabilirler.  Maç içerisinde Fenerli oyuncular oyuna aşırı sert başlayacaklar ve hakemi yoklayacaklar hakem izin verirse işi abartacaklar ve özellikle Melo'yu oyundan attırmak için ellerinden geleni yapacaklar. Mümkünse 1-2 oyuncumuzu sakatlamaya çalışacaklar.Gelelim ne yapılabileceğine: Benim radikal bir önerim olacak; Eğer kurallara uygunsa G.Saray takımı maça 5 dk geç çıkacak şekilde Saraçoğluna gitmelidir. Mazeret bildirilebilinir, F.Bahçelilerinin saçma sapan görsel şovları (!) ve cisim terörü de kursaklarında kalabilir. Ayrıca stat girişi ve soyunma odası tacizleri, terörü engellenebilinir. Oyuncular için korumalar tutulabilinir. Özellikle stada girişte her şey kayıt altına alınmalı ve yaşanacak olası terörlere karşı yetkili mercilere başvuracak deliller toplanmalıdır. Maça 5 dk geç çıkmak F.Bahçelilerin motivasyonunu oldukça bozacaktır, taraftarları yapamadıkları terörü maç oynanırken yapmaya kalkacaktır ki bu bizim lehimize olacaktır. Futbolcularımız olabildiğince sakin olmalıdırlar işin ucunda bizim için ölüm yok puan farkı 9 en fazla 6 ya iner sonra yine farkı açabiliriz bu strese F.Bahçe girmelidir lakin girmişler bile. Maç normal şartlar altında oynanırsa G.Saray objektif söylüyorum F.Bahçe'yi farklı yenecektir..





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...