Makale Yaz
msmelek
Bu haberi yazdır
LİG BÖYLE BİTER Mİ*
 May
06
 2020

Sevgili Galatasaray’lılar,                                                                                                 06.05.2020

Yıllar sonra merhaba…

Öncelikle rahatsızlığı bulunan Sevgili Mustafa Cengiz’e acil şifalar diliyorum. İnşallah en kısa sürede görevinin başına döneceğini umuyorum. 

Yaşadığımız pandeminin ülkemizi  en az zararla terketmesini diliyor, tüm vatandaşlarımıza lütfen evde kalın diyorum…

Az önce TFF olası lig takvimini açıkladı. Haziran ikinci haftasında başlayıp temmuz sonu bitecek bir süreç.

Hemen söyliyeyim ki, 72 maçlık bu sürecin her takımın kendi evinde oynayarak deplasmanlı bir biçimde sürdürülmesi ve bitirilmesini ben pek mümkün görmüyorum.   Salgın henüz kontrol altına alınabilmiş değil. 1 ay sonra da vaka sayılarının tamamen düşeceğini de sanmıyorum. Maçlar sırasında 1 oyuncu covit (+) çıkarsa ne olacak? Özdemir diyor ki, normal sakatlık muamelesi yaparız. Ama kazın ayağı gerçekten öyle mi? Olay meniscus yırtılması değil ki. Son derece bulaşıcı, berbat bir virüs ve pandemiden söz ediyoruz. Sağlık Bakanlığı o oyuncuyu hastaneye, takımı da 14 günlük karantinaya alacağım demeyecek mi?  Hatta, o takımın son 14 günde maç yaptığı tüm takımları karantinaya alacağım derse ne olacak?

Peki ne yapalım? Ligi iptal mi edelim?  Olmaz tabii. Bunca emek vermiş,  26 hafta mücadele etmiş ve belirli bir yere gelmiş takımların emeği ellerinden alınabilir mi?

Lig bu haliyle tescil mi edilsin? Hiç olur mu? GS yı, Sivas’ı bırakalım, Üstteki iki takımın ikili averajları bile eşit. Bunlardan birine “sen 2. sin” nasıl denilebilir? O da olmaz.

Demek ki bu lige herkesin kabul göreceği, hakkaniyetli bir çözüm gerekli.

Puan cetveline şöyle bir bakıldığı zaman ilk 4 takım dışında kimsenin bir şampiyonluk iddiasıtaşımadığı hemen görülüyor. 5. Durumdaki Beşiktaş’ın bile üstündeki  4 takımla toplam puan farkı tam 29!.

O halde yapılması gereken iş bu 4 takımı Temmuz sonlarında 15 gün İstanbul veya Antalya’da kampa alıp yapılacak bir play off’dur.  Toplam sadece 6 maç. Normal lig akışında da GS nın üstündeki 2 takımla zaten maçı bulunduğu da düşünülürse çok da hakça olur. Sadece parasal olarak hiç de tatmin etmez kimseyi. 

İşte size fikstür:

19 Temmuz …. Play off

22 Temmuz…. T.Kupası Yarı finaller,

26 Temmuz…. Play off.

29 Temmuz…. T.Kupası Final.

2 Ağustos    …. Play off…

Deplasmanlı şekilde 72 maç + T.Kupası çok risklidir, yapılabilirliği yoktur bence. Yol yakınken yeni bir değerlendirme dileğimdir.

Bu durumda ligden düşme de olmaz, seneye 21 takımlı obez bir lig yaşarız. 6 takım düşer, yerine 3 gelir, eski denge bir yılda sağlanır tekrar.

1-2 ve 3. Ligler de ayrıca değerlendirilir tabii. Süperligin özelliği ve ekstra önemi, çok büyük rekabetlerin yanında ülkemizi Avrupa’da temsil edecek takımlar bakımından da belirleyici oluşu  tabii.   

Tüm GS’lı kardeşlerime saygı ve sevgilerimi iletiyorum.

Dr.Şükrü Melek-İzmir





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...