Makale Yaz
msmelek
Bu haberi yazdır
MERHABA FUTBOL
 Haz
03
 2020

Sevgili Galatasaray’lılar,

Futbol dolu günler yeniden başlıyor.

Corona virüsü birçok sevdiğimizi aramızdan aldı götürdü. Yaşam biçimimiz, her şeyimiz değişti. Çok sıkıntılı günler yaşadık ve daha ne kadar daha yaşıyacağımız da belli değil.

Bu kaotik ortamda futbolumuza seyircisiz de olsa bir start veriliyor. Eğer olağan dışı bir gelişme olmazsa haftaya lig heyecanını ekran başından da olsa bıraktığımız yerden yaşamaya devam edeceğiz.

TFF bana sorarsanız uygun yol seçmedi. Önceki yazımı okuyanlar bilir, ben üstelik Temmuz sonunda 1 haftalık bir play off turnuvası ile bu işin bitirilmesini isterdim doğrusu. Üstte 4 takım yalnız kalmıştı, normal fikstürde de bu takımların birbirleriyle maçları vardı. Doğrusu hakça olurdu.

Ama sanıyorum ki FB ve BJK dan gelen 8 li play off talebi ve az sayıdaki maçın yayıncı kuruluş bakımından tatminkar olmaması  olayı bu boyuta taşıdı. Ben bunca seyahat,  değişik otel ve çalışma koşulları altında bu ligin sağlıklı biçimde tamamlanabileceğine inanmıyorum.

Hiç değilse belirli bir merkezde kamp uygulaması ile bu lig tamamlanmalıydı. Karadeniz’de maç oynanabilecek 4-5 tesis var, araları mesafeli. Antalya kamp, antrenman ve konaklama şartları yönünden ideal, ama orada da maçların oynanabileceği tesis sayısı az.  İstanbul’u da bildiğim kadarıyla Trabzon istemedi ve 18 takım yollara düştü, bakalım hayırlısı.

Ama her şey bir yana, futbolu ve Galatasaray’ımızı o kadar özlemişim ki, maçlara kavuşacağımız günü iple çekiyorum.

Maçlar sırasında test olayı önemli. Yapılacak testlerin tek elden ve disiplinli şekilde yapılması  gerekir. Aksi halde yapılacak merdivenaltı  testleriyle ligi sabote etmek isteyecek sesler çıkacaktır. Özellikle BJK ve küme düşme adaylarına bu konuda güvenmiyorum doğrusu.

Hele de GS liderliğe gelir veya yaklaşırsa maalesef ve üzülerek söylüyorum ki, ne bu takımlara, ne TFF ye ve ne de hakemlerine zerre kadar güvenim yok. Zira malumunuzdur, Türkiye’de futbol GS ya karşı oynanan bir oyundur. Ama çoğu kez GS kazanır…

Takımları nasıl bulacağımız çok merak ettiğim bir husus. Takımlar acaba bıraktıkları yerdeler mi? İyi hazırlanabildiler mi? Şu boş geçirilen 2-3 ayın takımlardan çok şey alıp almadığını göreceğiz ve bu görüntü şampiyonluk belirleyici olacak.

Terim’in son haftaların başarılı 11 ini bozmadan sahaya süreceğini sanıyorum. Luyindama niçin yok? Sakat olan bir oyuncu aylar sonra iyileşmiş olamaz mı?  Acaba lig 2. yarısı için ismi bildirilmemiş ve 14 kişilik yabancı listesinde mi yoktu?   Gerçi  Donk-Marcao  uyumlu bir ikili oluşturmuşlardı. 

Eğer bir olağandışılık olmazsa Lemina’lı orta saha, Fegouli, Onyekuru, Falcao’lu ileri uç ile takımımız fırtına gibi esecektir. Şampiyonluk Cim-Bom’undur.

Tüm GS lı kardeşlerime mutlu günler diliyor, saygı ve sevgilerimi iletiyorum. 

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...