Makale Yaz
tundertaker
Bu haberi yazdır
Şampiyonluğu Kaybettik
 Ara
19
 2017

 

Sezon başında tüm medya beşiktaş yine şampiyon olur görüşünde birleşmişlerdi fenerbahçeyi bile bizden daha şanslı görüyolardı daha o zaman vardar'a elenmemişti en kötü takım bizim takım olarak görülüyordu.

Taraftar, Tudoru geçen seneden beri tutumuyordu.Ancak geçen sezonu mağlubiyet almadan bir seri ile bitirdi. Öyle sorunlu bir kadro ile.Tudor 5 büyüğün başındaki en az maaş alan t.direktördü. Çok hırslıydı ancak yönetim Tudor konusunda medyanın baskısı ve traftarın ikiye bölünmesi dolayısı ile yeni hoca arayışına başladı sezon başında.

Fatih Terim diye dünayayı ayağa kaldıranlar.Fatih Terim evet bir yıldızı bize kazandıran bir t.direktötürdür. Ancak yine en köçtü zamanlarımızı bize yaşatan adamdır. UEFA şamopiyonu olduktan sonra kibri ile her zaman yaptığı gibi o zaqmanın başkanı ve yönetiminle takışıp takımı satıp italyaya gitmiştir. Orada kepaze olunca yine dönmüştür. Terim Şampiyon yapmış bir lucescunun koltuğunu kendi mnfaati içinondan alabilecek  zayıf karaktere sahiptir. ikinci dönemeninde her zaman yaptığı gibi takımı baştan aşağı değiştirip hatta bazı önceden çalışan emekçileri ekmeğinden edip kendi adamlarını getirmiştir. 20 den fazla saçma sapan oyuncular getirip takımı rezil etmiştir. ve tarihimizin en büyük kara lekesini anlımıza sürmüştür 6-0 lık fener maçı ve kovulmuştur. Sonra kendini bir şekilde basındaki kalemşörleri sayesinde piyarını yapmış milli takımın başına getirtmiştir. Sonra yine sansasypnel olayları ile milli takımdan da kovulmuş yine aynı yaaptığı şeyleri yaparak medya gücünü kullanarak taraftarı etkileyip üçüncü kez takıma gelmiştir.Şansı galatasaray tarihinin en zengin başkanına denk gelmesi olmuştur.Aysal onun istediği oyuncuları almamıştır drogbayı sniederi f.terim istememiştir.Ama son iki sezondaki başarılar f.terimin istemediği drogba ve snieder sayesinde gelmiştir.Burakı da fterim istemimiştir. Yine şampiyon olduktan sonra o kibri devreye girmiş ü.aysal ile takışıp milli takıma göz kırpmıştır ve çıkıp gs da milli takımı da aynı anda yönetebilirim demiştir. ve daha galatasaraydan ayrılmadan önce milli tkaımla anlaşarak galatasarayı ikinci defa satıp gitmiştir.Y,ine her zamanki gibi bir milli takım bir galatasaray döngüsüne devam edip milli tkaıma gitmiş ve milli takımı bitiren adam olmuştur.B.ütün kepazelikleri milli takıma yaşatan adam olmuştur.ve şimdi yine takıma dönmek için yine piyar yapıp kalemşörlerini kullnıp gelmek istemektedir.

Milli takım ve galatasaray bu adamın malı olmuş medayadaki kalemşörlerini kullanarak algı yaratıp istediği yere gelmeye çalışmıştır hep.Aynı şu yaşadığımız süreçte olduğu gibi tekrar tudora dönersem.Sezon başında yine terim bu bağlantıları ve kalemşörleri ile başta levent tüzümen olmak üzere çıktıkları programlarda bir kaç ay önce kebapçı olayı ile bizi dünyaya rezil eden adamı galatasaraya tekrar yamamaya çalışmışlardır. Yönetim de terimi istemediğinden bunlara ters köşe yapıp lucescuya gitmiştir Allah'ın adeletidirki bu mucize olmuş ve görev tyine tudora kalmıştır.eğer terim veya luescu gelseydi şu an farklı bir kadro görücektik ve böyle sükseli bir giriş takım seyredemicektik.

Ama terim ve kalmşörleri yılmadılar tudorun altını oymak için levent tüzemen önderliğinde 0 8 haftalık muhteşem dönemde bile tudoru yerden yere vurdular. hedef tudoru indirip tekrar değe kazanmak isteyen terim getirmekti.ama devreye bu sefer ikinci bir düşman girdi beinspor baktılar ki galatasaray uçtu gidiyor neredeyse şampiyonluk ilan edicek onlarda devreye girdi. O ana kadar galatasaray ın g si konuşlmazken.aykutun istifası şenol güneş in küfür olayı aynı şekilde canerin küfür olayları konuşulurken.bir den bu gündem durduruldu konuşulmamaya başlandı ve bir anda gereksiz bir şekilde hatta galip geldiği maçlardan sonra bile tudorun sistemi gündemin baş ana maddesi oldu.tüm prgoramlardı tudor yetersiz tudor ne yapıyor buu tudorla bu iş yürümez yanlış oyuncu tercihler sistemle oynuyor diye bütün program boyunca hep tudor ve galatasaray konuşuldu ve taaftar bublardan etkilendi.Amaç etkileyip algı yaratmaktı zaten.

Sistem diye durdular.Tudor sistem değiştiriyormuş.Be cahiller önce kavramların ne anlama geldiğini öğrenin.Adam sistem değiştirmiyor taktik değiştiriyor. Yani dizilişi değiştiriyor. Sistem ; oyun anlayışı ,diziliş ,oyuncu seçimleri,seçilen on bir,antreman şekli..hepsini kapsar. Ancak onların amacı zaten bu algıyı yaratmaktı tudor un hiç bir şey bilmediğini taraftara algılatmaktı.zaten tudoru çoğu taraftar geçen seneden pek tutmamıştı kafas karışık taraftar vardı onları da etkilediler.Çünkü biliyolardiki bu takımı ancak taraftar durdurur.takım karışır kaos olur kaos olunca takım düşüşe geçer diğer rakipler lidere yetişir bizim de gelirimiz düşmez. tıdor takımın hassa bölgesiydi medya ordan yürüdü taraftar yüzünden takımımız kaos yaşadı ve bu noktaya geldik.

Sonra yalan yanlış haberler yaptılar ; futbolcular ile tudor arasında sorun var yalanını uydurdular.öyle yalana bağladılar ki güva tudor gomis'in sevincine takmışmış.unları hep tudor u taraftarın gözünde daha da düşüermek ve medya patronlarının isteği doğrultusunda takımda kaos yaratıp takıma zarar vermek adına yaptılar.

Burda en übüyük suç taraftarındır.Bu yeni nesil skor tarfatarı medyadan etkilenen klavye taraftarları.Takımımıza uygulanan oyunu göremediler.göğsünde gs arması olan hocaya küfür ettiler ana avrat.Ben 30 yıllık gs taraftarıyım iilk defa böyle bir rezillik gördüm.Biz 14 yıl şampiyon olamadık kimse t.direktörlerine küfür etmedi hakeret etmedi.ne olursa olsun ligden kopsakta ondan bundan farkda yesek sonuncu da olsak gerçek gs tarftarı armasını taşıdığı tedrektörer hakeret etmez küfür etmez.bunu da gördük.bu yeni nesil klavye tarfatarları medyanın oyununa gelip bu yeni yuttular olan bizim gibi gerçek galatasarlılara oldu.

ben son yıllarda maçlarda yenilsek dahi bu kadar oyundan keyif aldığım bir sezon hatırlamıyorum.ama bu algı futbolcuarı da etkiledi özellikle içimizdeki temizleyemedimiz selçuk inan'ın yine çeteleşme yapıp başta muslera maicon rodigues belhanda mariano gomis ve yasin gibi futbolcuları etkilmesi oyuna da yansıdı.ben gomis'in ilk maçlarından birinde gol atıp tudoru es geçip selçuğa sarılması ile anlamıştım selçuk2un bir şeyler karıştırdığını.halka futbolcularda eklenince zincir koptu.bazı oyuncular bilerek oynamadı son maçlarda bilerek gol yediler. futbol oynayanlar anlar.ama bunu başlatan taraftar oldu bu algıya yeni düşmeseydi biz bu duruma gelmicektik.

bütün bunlardan nemalanan pusuda bekleyen terim ve kalemşörleri de ellerini avuşturdular.basın yine terim şakşakçılığına başladı yine tarfatar her zamanki gibi etkilendi daha çok terim diye bağırmaya başladılar.

yazık diyorum başka bir şey demiyorum.hiç bir zaman sezon ortasında hoca değiştiren takımar başarlı olamamışlardır.heleki terim gibi sorunlu kibirli bir adamın geleceğini düşününce.

tudora büyük hakszlık yapılmıştır ve bunun sorumlusu taraftardır biz şampiyon olamaıyacağız bana göre artık bitti ve tarftar yüzünden olamıyacağız.taraftarın yaptığı çölde su bulup bu su niy az diyip bağırıp çağırmasına benziyordu.bireinde 6 paun diğirenden 8 puan diğerinden 11 paun önde olucağımızı bir galatasaraylıya bile desen hadi ordan derdi.şimdi bu puan farkını nasıl düşürüsün tudor diye yerden yere vurdular.nasıl düştüğünü anlattım tudor düşürmedi medyanın ve terim kalmmşörlerinin oyununa gelniz ve takıma büyük zarar verdiniz bu takım üzülerek öylüyorum artık şampiyon olamaz ğer olursak söz veriyorum burdan özür yazısı yazıcam.

son olarak sonuçta tudor gitti ve her şeye rağmen hayat devam ediyor en azından doğru t.adam getirmeliyiz ve bu adam bence ersun yanal olmalı son sözümde budur.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...